Σενάρια οκτάδας: δεν μας φτάνουν 2 νίκες

Η Εθνική μπάσκετ γνωρίζει τους αντιπάλους της και τι πρέπει να κάνει για να προκριθεί: τρεις νίκες. Διαβάζεται και είναι δύσκολο, αλλά για να εξασφαλίσει η ομάδα του Τρινκιέρι την είσοδο στην οκτάδα του Ευρωμπάσκετ οφείλει, αρχής γενομένης την Πέμπτη, να κερδίσει την Ισπανία, την Κροατία και τη Σλοβενία.

Σενάρια οκτάδας: δεν μας φτάνουν 2 νίκες

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από ισοβαθμίες, αλλά και διαφορές πόντων έχοντας ήδη το -9 τόσο λόγω Ιταλίας όσο και λόγω Φινλανδίας.

Ας υποθέσουμε ότι η Ελλάδα θα σημειώσει δύο νίκες. Χρειάζεται να μην πάρουν περισσότερες από μία νίκη, Ισπανία, Σλοβενία, Φινλανδία και Κροατία. Και με δύο νίκες δικές μας, αν Ισπανία, Σλοβενία και Κροατία νικήσουν Φινλανδία και Ιταλία, αποκλειόμαστε. Αυτό συμβαίνει διότι η Ιταλία, που θα βρίσκεται στις δύο νίκες, έχει την ισοβαθμία με την Ελλάδα. Ως αποτέλεσμα προτιμούμε νίκες των Ιταλών και των Φινλανδών στον όμιλο, σε συνδυασμό με τις δικές μας επιτυχίες.

Η εθνική μας έχει ανάγκη το λιγότερο δύο νίκες και με όσο το δυνατόν μεγαλύτερες διαφορές, σίγουρα πάνω από 10 πόντους, προκειμένου πιθανές τριπλές ισοβαθμίες να μας φέρουν στην τετράδα του ομίλου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK