Η Γερμανία σόκαρε τους Γάλλους κι έδειξε στην Ελλάδα πώς γίνεται η δουλειά

Νοβίτσκι δεν έχει πλέον η Γερμανία, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να στείλει για... τσάι τη Γαλλία. Με κρεσέντο τριπόντων στο τελευταίο δεκάλεπτο τα "πάντσερ" νίκησαν 84-81 και κατέδειξαν πόσο αδίκησε τον εαυτό της η η Ελλάδα χάνοντας με κάτω τα χέρια από τους "μπλε".

Η Γερμανία σόκαρε τους Γάλλους κι έδειξε στην Ελλάδα πώς γίνεται η δουλειά

Αποστολή στην Κωνσταντινούπολη: Νίκος Γιαννόπουλος

Η Γαλλία άρχισε δυνατά, αλλά μόλις εξασφάλισε διαφορά χαλάρωσε και άρχισε να παίζει με τη φωτιά. Μέχρι που που... κάηκε.

Η Γερμανία, με τον δαιμόνιο Σρέντερ να μεταμορφώνεται στο β' μισό, εκμεταλλεύτηκε άριστα αφενός τη γαλλική οκνηρία στην άμυνα αφετέρου τα μεγάλα αποθέματα ενέργειας που διέθεταν οι παίκτες του Κολέ. Κόντρα στα αργά πόδια του Λόβρεν και Σεραφέν οι Γερμανοί πήγαιναν μέχρι μέσα, ενώ την κατάλληλη στιγμή έβαλαν στη φαρέτρα τους και το όπλο του μακρινού σουτ.

Με τρία διαδοχικά "φαρμακερά" τρίποντα η "νασιοναλμαντσάφτ" ξέφυγε 77-68 τη στιγμή που υπολείπονταν ούτε 100 δευτερόλεπτα για τη λήξη. Η θάλασσα στο τελευταίου λεπτού, λόγω της προσμονής της μεγάλης νίκης δεν της κόστισε, ούτε και το επιθετικό ρεσιτάλ του Φουρνιέ, που λίγο έλειψε να γυρίσει μόνος του ένα χαμένο ματς.

Στην τελευταία επίθεση βλέπετε η μπάλα πήγε στα χέρια του Ντε Κολό, ο οποίος ενώ ήταν έξω από τη γραμμή του τριπόντου (η Γαλλία βρισκόταν τρεις πόντους πίσω) επιχείρησε να μπει προς τα μέσα και μετά να... ξαναβγεί για να βρει σουτ χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Κοινώς, στα κρίσιμα πάλι μαντάρα τα έκανε ο άσος της ΤΣΣΚΑ.

Γερμανία: Λο(1), Βόιτμαν, Σταιγκερ 10(3/5τρ), Τάντα 2, Τάις 22(2/2τρ, 7ρ), Μπέντζινγκ 12(2/6τρ), Σρέντερ 21(0/4τρ, 8ασ, 4ρ), Ακπινάρ, Μπάρτελ 5(1τρ, 5ρ), Τιέμαν 6

Γαλλία: Σεραφέν 6(7ρ), Ερτέλ 6(1/4τρ, 4ασ), Αν.Ντιό, Λοβέρν 13(1τρ, 7ρ), Φουρνιέ 27(3/8τρ), Ντε Κολό 6(0/4τρ), Μπ.Ντιό 15(3/3τρ, 9ρ, 5ασ), Βεστερμάν 2, Λαμπεϊρί 1, Τουπάν 3, Τζάκσον 2

AP Photo/Lefteris Pitarakis

News 24/7

24MEDIA NETWORK