Τάνιεβιτς: "Αναλαμβάνω την ευθύνη"

Ο Μπόγκνταν Τάνιεβιτς ανακοίνωσε επίσημα την Πέμπτη (12/9) σε συνέντευξη Τύπου την αναμενόμενη παραίτησή του από τον πάγκο της Τουρκίας, αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου την ευθύνη για την αποτυχία της ομάδας στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

Τάνιεβιτς: "Αναλαμβάνω την ευθύνη"

Το διαζύγιο του Μπόγκνταν Τάνιεβιτς με την Εθνική Τουρκίας στο μπάσκετ είχε ήδη γίνει γνωστό, ωστόσο ο 66χρονος τεχνικός ανακοίνωσε επίσημα την Πέμπτη (12/9) την παραίτησή του, τονίζοντας πως εκείνος ευθύνεται για την αποτυχία της ομαδας αφού διέθετε ένα από τα καλύτερα ρόστερ της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα δήλωσε: "Αναλαμβάνω την ευθύνη για την αποτυχία μας στο Eurobasket. Είχα πάντα τη στήριξη της ομοσπονδίας, δούλευα υπό τις καλύτερες συνθήκες, είχα μια πολύ καλή ομάδα, ίσως την καλύτερη στη διοργάνωση, όμως σκεφτήκαμε πρόωρα τη δεύτερη φάση. Αποχωρώ και ευχαριστώ την ομοσπονδία. Αγαπώ την Τουρκία, εδώ θα συνεχίσω να μένω κι έχω κάνει πολλούς καλούς φίλους".

Με τη σειρά του ο πρόεδρος της Τουρκικής ομοσπονδίας ευχαρίστησε τον Τάνιεβιτς για την προσφορά του στην ομάδα, ενώ τέλος, το λόγο πήρε ο Χέντο Τούρκογλου, ο οποίος ζήτησε συγνώμη για την απογοητευτική εμφάνιση της ομάδας στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

"Πιστέψαμε πως θα έχουμε καλή πορεία κι αυτό που συνέβη μας πονά. Μερικές φορές δεν υπάρχει εξήγηση. Πήγαμε με μια πολύ καλή ομάδα, ο κόσμος πίστεψε σε μας, αλλά τους απογοητεύσαμε. Ζητάμε συγγνώμη. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, όταν είναι εποικοδομητική κι όχι για να καταστρέψει. Εμείς έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας".

News 24/7

24MEDIA NETWORK