Ολυμπιακός-Μπιλμπάο 88-81

Μ' ένα μεγάλο Βασίλη Σπανούλη στις τάξεις του, ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να κάμψει την αντίσταση της Μπιλμπάο με 88-81. Σχολίασε live ο Τάσος Μαγουλάς.

Ολυμπιακός-Μπιλμπάο 88-81

Ετσι κρίθηκε

Γνωστό το έργο, πασίγνωστος ο πρωταγωνιστής, μέτρια η ταινία. Ο Ολυμπιακός νίκησε μεν την Μπιλμπάο αλλά αν δεν ενισχυθεί σύντομα με ένα τριάρι-σκόρερ η εξάρτηση από τον Σπανούλη θα αποτελέσει από πλεονέκτημα-μπούμερανγκ.

Δεν πρόκειται για υπερβολή αλλά για μία χειροπιαστή πραγματικότητα. Χωρίς τον Λαρισαίο ηγέτης τους, οι ερυθρόλευκοι δεν θα έπαιρναν ποτέ αυτό το παιχνίδι. Ακόμα και όταν βελτίωσαν τις επιστροφές τους, που τους πλήγωσαν στο πρώτο ημίχρονο (45-42), ακόμα και όταν ανέβασαν την απόδοσή τους και στην προσωπική άμυνα, ακόμα και όταν ο Χάινς σκόραρε κατά ριπάς, κάτι έλειπε.

Η Μπιλμπάο χωρίς να κάνει τίποτα σπουδαίο μπήκε μπροστά στο σκορ (55-61, 65-66) και έβαλε μία δύσκολη εξίσωση στον Ολυμπιακό. Την οποία, ευτυχώς για τους Πειραιώτες, τη έλυσε στο άψε-σβήσε ο...καλός μαθηματικός Σπανούλης. Ο Ελληνας γκαρντ ανέλαβε δράση στο τελευταίο δεκάλεπτο και λειτουργώντας ως ο special-one οδήγησε εκ του ασφαλούς τον Ολυμπιακό στη νίκη.

Με τρίποντα-μαχαιριές. Με αλφάδι χέρι από τις βολές. Με ασίστ που έκοβαν στα δύο την αντίπαλη άμυνα. Μ' όλους τους πιθανούς, κοντολογίς, τρόπους. Καιρό είχαμε να δούμε ένα τέτοιο προσωπικό σόου σε ελληνικό γήπεδο. Και πάλι όμως έγινε καταφανές ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται ακόμη ένα σταθερό πόλο στην επίθεση. Ειδάλλως, θα πρέπει να κρατήσει μικρό καλάθι για τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Σταρ

Μόνο τους αριθμούς θα παραθέσουμε. Ο Βασίλης Σπανούλης τελείωσε τον αγώνα με 29 πόντους, 6 ασίστ, 1 ριμπάουντ και 10 κερδισμένα φάουλ. Σύνολο αξιολόγησης, 34. Χαίρετε...

Απογοήτευση

Από τους μέχρι στιγμής αγώνες του Ολυμπιακού προκύπτει το εξής ερώτημα. Ο Κέσελ του Ολυμπιακού είναι διαφορετικός παίκτης σε σχέση μ' αυτόν που το καλοκαίρι αγωνίζεται στην Εθνική Σερβίας; Μη βιαστείτε να απαντήσετε ναι.

Σχόλιο

Λίγο πρόωρο, αλλά ο Βασίλης Σπανούλης έβαλε τη στολή του Αγίου Βασίλη για να χαρίσει ένα ακόμη ροζ φύλλο στον Ολυμπιακό. Το γράψαμε όμως και παραπάνω. Θα είναι κρίμα να μην ενισχυθεί μ' έναν τουλάχιστον παίκτη αυτό το σύνολο. Η Μπιλμπάο είναι δουλεμένη ομάδα αλλά της λείπει το μέταλλο του νικητή. Ολίγον σοφτ παρουσιάστηκε στα τελευταία λεπτά.

Tα δεκάλεπτα: 27-24, 45-42, 60-61, 88-81

Ολυμπιακός-Μπιλμπάο 88-81
Ολυμπιακός-Μπιλμπάο 88-81

ΤΟ LIVE TOY ΑΓΩΝΑ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK