Αγραβάνης στο Contra.gr: "Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα"

Λίγα 24ωρα πριν από τη "μάχη" του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό της Ευρωλίγκας, ο Δημήτρης Αγραβάνης μιλά στο Contra.gr για την πρώτη του συμμετοχή σε Final 4, χαρακτηρίζει "πρότυπο" τον Κιριλένκο και δηλώνει σίγουρος πως οι "ερυθρόλευκοι" δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.

Αγραβάνης στο Contra.gr: "Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα"
INTIME SPORTS

Είναι μόλις 20 χρονών και αυτή θα είναι η πρώτη παρουσία του σε Final 4 της Ευρωλίγκας. Ο Δημήτρης Αγραβάνης, πανευτυχής για την παρθενική του εμφάνιση σε τελική φάση μιας τόσο μεγάλης διοργάνωσης μίλησε στο Contra.gr για τα συναισθήματά του, το μυστικό της επιτυχίας κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, τον Κιριλένκο που αποτελεί... πρότυπο και τη συμμετοχή στο draft του NBA.

Πρώτη φορά σε Final 4...

"Είναι πολύ ωραίο για μένα να πηγαίνω σε Final 4. Είμαι πολύ μικρός και δεν είχα τη χαρά να συμμετέχω ξανά σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση. Νιώθω μεν μεγάλη χαρά, αλλά προετοιμάζομαι περισσότερο μέρα με τη μέρα για να είμαι σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση και ψυχολογική και φυσική για να βοηθήσω την ομάδα μου και τον προπονητή μου όποτε με χρειαστεί".

Τι χρειάζεται για να φτάσετε σε τρίτη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ σε Final 4 τα τελευταία χρόνια;

"Το μυστικό είναι το προφανές αυτό που γίνεται όλη τη χρονιά. Η άμυνά μας. Αυτό πρέπει να κάνουμε και με την ΤΣΣΚΑ όπως κάνουμε και σε κάθε παιχνίδι, διότι σε όσα ματς έχουμε παίξει άμυνα έχουμε κερδίσει είτε εύκολα είτε δύσκολα, οπότε αν είμαστε καλοί σε αυτόν τον τομέα δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα ούτε από την ΤΣΣΚΑ ούτε από καμία ομάδα".

"Πρότυπο ο Κιριλένκο"

Ο Κιριλένκο αποτελεί πρότυπο μπασκετμπολίστα για σένα;

"Έχω δηλώσει πως ο Κιριλένκο ήταν και παραμένει το πρότυπό μου γιατί η δουλειά που κάνει μέσα στο γήπεδο είναι τρομερή, είναι παντού στην άμυνα, στα ριμπάουντ, στην επίθεση είναι τρομερός. Είναι πραγματικά πολύ χαρισματικός παίκτης και τους έχει βελτιώσει σαν ομάδα, καλύπτει τις αδυναμίες των συμπαικτών του.

Το σίγουρο είναι ότι και αυτός είναι ένας παίκτης που έχει αδυναμίες. Θα προσπαθήσουμε να τον μαρκάρουμε όσο το δυνατόν καλύτερα, αλλά δεν είναι μόνο αυτός η ΤΣΣΚΑ. Είναι άλλοι 11 παίκτες και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο μαρκάρισμα καθενός από αυτούς για να πάρουμε τη νίκη".

Αγραβάνης στο Contra.gr: "Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα"
INTIME SPORTS

Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και το γεγονός πως δήλωσες διαθέσιμος για το draft του 2015. Πως πήρες την απόφαση;

"Είναι μια απόφαση που πήρα εγώ με τον ατζέντη μου. Μου εξήγησε πως είναι τα πράγματα στο draft και από εκεί και πέρα εγώ συνεχίζω να κάνω τη δουλειά μου μέχρι το τέλος της σεζόν και ό,τι προκύψει καλοδεχούμενο.

Δεν νομίζω ότι μπορεί να με επηρεάσει αυτό με κάποιο τρόπο. Ξέρω ποιος είμαι και τι κάνω μέσα στο γήπεδο. Είμαι ο ίδιος παίκτης, δεν έχει αλλάξει κάτι μετά από αυτό".

Διαβάστε ακόμη:

Σαν σήμερα: Το σόου του Σπανούλη στο Λονδίνο (VIDEO)

Σπανούλης: "Έχουμε κατακτήσει το τρόπαιο, αλλά το θέλουμε πάλι"

News 24/7

24MEDIA NETWORK