Κατσικάρης στο Contra.gr: "Ο Βασίλης με κάνει χαρούμενο" (VIDEOS)

O Φώτης Κατσικάρης έχει κάθε λόγο να πετάει από τη χαρά του. Ο Βασίλης Σπανούλης, που πέρυσι δεν ήταν στη διάθεσή του στο Μουντομπάσκετ, βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση γεγονός που διαπίστωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός ιδίοις όμμασι. Ο Ελληνας κόουτς μίλησε στο Contra.gr για τον "Kill Bill" και τον τρόπο που θα προσεγγίσει τον τελικό ο Ολυμπιακός.

Κατσικάρης στο Contra.gr: "Ο Βασίλης με κάνει χαρούμενο" (VIDEOS)

Κόουτς αν μην τι άλλο αυτό που έκανε ο Σπανούλης χθες σε κάνεις να χαμογελάς ενόψει των υποχρεώσεων της Εθνικής...

Μπα... (γέλια). Με κάνουν ιδιαίτερα χαρούμενο οι εμφανίσεις του Βασίλη εφέτος αλλά και ο τρόπος που πήρε το χθεσινό ματς. Οπως πήγε το ματς ιδιαίτερα. Δεν είναι βέβαια να συζητάμε για το πόσο σημαντικός παίκτης είναι ο Σπανούλης για την Εθνική ομάδα. Εύχομαι μόνο να είναι υγιής όπως και τα υπόλοιπα παιδιά για να μπούμε ομαλά στην προετοιμασία του Ευρωμπάσκετ.

Το περιβόητο πλεονέκτημα της έδρας είναι πράγματι πλεονέκτημα για τη Ρεάλ;

Ποτέ δεν ξέρεις στη διάρκεια ενός αγώνα πως μπορεί να επιδράσει ο παράγων έδρα. Κυρίως μιλάμε για τη γηπεδούχο ομάδα. Θα είναι υπέρ της αν τα πράγματα είναι καλά, αν όχι θα είναι δύσκολη κατάσταση, μπορεί να γίνει και βάρος. Θα δούμε πως θα αντιδράσει η Ρεάλ,το σίγουρο είναι ότι δεν θα επηρεαστεί ο Ολυμπιακός.

Πως πρέπει να προσεγγίσει τεχνικά ο Ολυμπιακός το ματς;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός είναι να σταματήσει το ρυθμό της Ρεάλ. Το γρήγορο τέμπο είναι το παιχνίδι της Ρεάλ, σ' αυτό το τέμπο αισθάνεται εμπιστοσύνη και παρουσιάζει αποτελεσματικότητα. Το μεγαλύτερο ποσοστό πόντων προέρχεται από τέτοιες καταστάσεις. Από εκεί και πέρα έχουν παίκτες που διαθέτουν ικανότητα στο ένας εναντίον ενός οπότε και η ατομική άμυνα και οι βοήθειες του Ολυμπιακού θα πρέπει να είναι δυνατές. Δεν της αρέσει ιδιαίτερα η δύναμη, οι παίκτες του βγαίνουν εκτός ρυθμού αν τους παίξουν δυνατά. Το κλειδί άρα θα είναι άμυνα και τα ριμπάουντ. Εχουν καλούς παίκτες στο επιθετικό ριμπάουντ.

Ως προς την επίθεση τέλος κόουτς;

Θα είναι σημαντικό να πάρει σκορ και από άλλους παίκτες ο Ολυμπιακός. Είδαμε στον ημιτελικό λίγο αγχωμένο τον Λοτσέσκι ας πούμε. Ο τελικός είναι εύκολος ψυχολογικά. Το δύσκολο είναι η πρόκριση σ' αυτόν.Θα χρειαστεί τις γωνίες ο Ολυμπιακός γιατί σίγουρα θα παίξουν πολύ πάνω στον Σπανούλη. Οπότε τα σουτ από το πλάι από τα φτερά, θα παίξει ρόλο. Επίσης πιστεύω ότι και οι ψηλοί, που θα έχουν πια μπροστά τους τα μεγάλα κορμιά της ΤΣΣΚΑ, θα παίξουν πιο ενεργό ρόλο στο σκοράρισμα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK