Πρεμιέρα στη Βιτόρια με τη γνωστή... άγνωστη Κάχα

Από τη Βιτόρια, εκεί που πριν από 40 ημέρες θριάμβευε με 89-72, αρχίζει ο Ολυμπιακός την περιπέτειά του στο Top 16 της Ευρωλίγκας (21:45, Novasports 3).

Πρεμιέρα στη Βιτόρια με τη γνωστή... άγνωστη Κάχα

Έκτοτε βέβαια έχουν μεσολαβήσει πολλά. Όχι τόσο για τους "ερυθρόλευκους", οι οποίοι με τα διαδοχικά και εμφατικά διπλά τους έπεισαν ότι είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στη διοργάνωση, όσο για την Κάχα Λαμποράλ. Δύο ημέρες μετά τη συντριβή από τους πρωταθλητές Ευρώπης στην "Φερνάντο Μπουέσα" ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς απολύθηκε και ο Γιαν Τάμπακ που τον αντικατέστησε έφερε τα πάνω κάτω.

Ο 42χρονος Κροάτης δεν χρειάστηκε να δουλέψει πολύ στο γυμναστήριο από τη στιγμή που ο προκάτοχός του φημίζεται για τα κιλά ιδρώτα που χύνουν οι παίκτες του. Σε μια ήδη προπονημένη ομάδα χρειαζόταν απλώς να κατανείμει πιο ορθόδοξα τους ρόλους στο παρκέ.

Αφαίρεσε τις πολλές ευθύνες από τους ώμους τους Αντρές Νοσιόνι, έδωσε στον Σαν Εμετέριο ελευθερία κινήσεων και άνοιξε το ροτέισον, επιτρέποντας στους ελπιδοφόρους Γάλλους Ερτέλ και Κοζέρ από συμπληρωματικοί να γίνουν πρωταγωνιστές. Εξ ου και οι τρεις σερί νίκες στην πρώτη φάση (με Μιλάνο, Εφές στην Τουρκία και Τσεντεβίτα) που έφεραν την Κάχα στο Top 16.

Στη διακοπή μάλιστα ο Τάμπακ βρήκε την ευκαιρία να ενισχύσει την περιφέρειά του, χωρίς να χάσει κάποιον παίκτη, και προσθέτοντας στο ρόστερ τον Ομάρ Κουκ να αποκτήσει περισσότερες επιλογές στην οργάνωση. Ο Αμερικανός είναι εξαιρετικός πασέρ στο πέντε εναντίον πέντε, διαβάζει καταστάσεις και μπορεί να ταιριάξει ιδανικά με τους ευέλικτους φόργουορντ της ισπανικής ομάδας, εκμεταλλευόμενος τις κινήσεις τους είτε μακριά είτε κοντά στο καλάθι.

Για τον Ολυμπιακό το παιχνίδι της 16ης Νοεμβρίου αποτελεί οδηγό επιβίωσης στη Βιτόρια, καθώς στο κατάλληλο σημείο αύξησε το ρυθμό, κυριάρχησε στη μάχη των ριμπάουντ, πήρε πόντους στο ανοικτό γήπεδο και μετά το 25' ξέφυγε χωρίς να κινδυνεύσει. Του αρκεί να μην παρασυρθεί, να πιστέψει ότι ακόμη ένα ευρωπαϊκό διπλό θα έρθει με τον ίδιο εμφατικό τρόπο που κατακτήθηκαν τα προηγούμενα. Η μάχη άλλωστε αρχίζει από το μηδέν και με διαφορετικά δεδομένα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK