Τσεντεβίτα - Παναθηναϊκός 60-78

Με την καλύτερη εφετινή του εμφάνιση στο top-16, ο Παναθηναϊκός νίκησε 78-60 την Τσεντεβίτα στο Ζάγκρεμπ και έδειξε ότι αφήνει πίσω του την αγωνιστική κρίση που τον ταλαιπώρησε. Μορφή ο εκπληκτικός Ραντούλιτσα, διψήφιος αριθμός ασίστ από τον Καλάθη.

Τσεντεβίτα - Παναθηναϊκός 60-78
Καλάθης Παναθηναϊκός Τσεντεβίτα

Ετσι νίκησε

Η πολύ καλή αμυντική επίδοση του Παναθηναϊκού στην άμυνα κατά το πρώτο ημίχρονο έβαλε τις βάσεις της σημαντικής επιτυχίας. Οι πράσινοι είχαν τη διάθεση να κυνηγούν με συνέπεια τους αντιπάλους τους και να προσέχουν στις αλλαγές κάτι που έφερε την Τσεντεβίτα σε...απόγνωση αφού οι Κρόατες είχαν 9/32 στο πρώτο μέρος.

Στο άλλο μισό του γηπέδου οι Κυπελλούχοι Ελλάδασς δεν έκαναν κάτι τρομερό, αλλά κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την ποιοτικής ανωτερότητα. Στην αρχή ο Φελντέιν, στη συνέχεια ο Ραντούλιτσα και..διαχρονικά ο Καλάθης αποδείχθηκαν ιδιαίτερα φερέγγυοι γεγονός που οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε καλές διαφορές (2-8, 13-18, 16-27, 20-37). Οι Κροάτες προσπάθησαν δύο φορές να μπερδέψουν τους αντιπάλους τους με άμυνες ζώνης αλλά και τις δύο φορές η απάντηση ήταν ακαριαία από τον Παναθηναϊκό κάτι που ανάγκασε τον Βέλικο Μρσιτς να αποσύρει τα σχέδιά του.

Με το νερό να έχει μπει για τα καλά στο αυλάκι οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς δεν δυσκολεύτηκαν να επεκτείνουν χρονικά την κυριαρχία τους αυξάνοντας και τη διαφορά. Η Τσεντεβίτα πέταξε λευκή πετσέτα από νωρίς και ο Ραντούλιτσα πήρε το όπλο αποτελειώνοντας τον αντίπαλο. Μέχρι και καλάθι με μπάσιμο μετά από σταυρωτή ντρίπλα έβαλε ο Σέρβος κάνοντας τον Καλάθη να..ζηλέψει για τις ικανότητες του συμπαίκτη του. Η διαφορά έφτασε ακόμα και τους 30 πόντους (26-56) και κάπου εκεί το ενδιαφέρον για τον τελικό νικητή ατόνισε.

Μία πρόσκαιρη χαλάρωση του Παναθηναϊκού έφερε το χάντικαπ στους 19 πόντους (47-66), χωρίς όμως να αλλάξει κάτι επί της ουσίας. Οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς δεν δυσκολεύτηκαν ουδόλως να πατήσουν ξανά το γκάζι και να αποκαταστήσουν την τάξη κάνοντας το 50-76 στο 35΄. Κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε οριστικά.

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 22-39, 36-60, 60-78

Τσεντεβίτα: Πούλεν 5, Ουάιτ 4, Κάτιτς 2, Πίλεπιτς 16, Ζγκάνετς 8, Ουόκερ 7, Μούσα, Μπιλάν 9, Μάζαλιν 7, Γκόρντιτς, Αράποβιτς 2.

Παναθηναϊκός: Πάβλοβιτς 6, Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 4 (3ρ), Φώτσης 6 (7ρ), Ραντούλιτσα 21 (3ασ), Φελντέιν 8 (3ρ), Διαμαντίδης 3, Γκιστ 10 (7ρ), Καλάθης 10 (10ασ), Παπαγιάννης 2, Κούζμιτς 8.

Ο άνθρωπος του αγώνα

Δώστε την μπάλα στον Ραντούλιτσα... Ο Σέρβος είχε 9/11 δίποντα 3, ριμπάουντ και 3 ασίστ σ'ένα εκπληκτικό βράδυ, τουλάχιστον επιθετικά. Και όλα αυτά σε μόλις 18 αγωνιστικά λεπτά!

Το φύλλο αγώνα

Πειστική νίκη, η πρώτη εκτός έδρας στο top-16 για τον Παναθηναϊκό. Η άμυνα έχτισε τα θεμέλια, η επίθεση έβαλε το δικό της λιθαράκι και κάπως έτσι προέκυψε μία άνετη επικράτηση πριν τις δύο αναμετρήσεις με την Εφές και τη Φενέρμαχτσε.

Το LIVE του αγώνα

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK