Αυτοί είναι οι δύο όμιλοι του Top16: Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ στον Ολυμπιακό, Μπαρτζώκας και Ίβκοβιτς στο ΟΑΚΑ

Συμπληρώθηκε το παζλ του Top16 στην Ευρωλίγκα και ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό ξέρουν πια απέναντι σε ποιες ομάδες θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στα πλέι οφ. Χειρότερα δεν γινόταν για τους "ερυθρόλευκους" που πήραν μαζί Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ, πιο βατός ο δρόμος των "πρασίνων".

Αυτοί είναι οι δύο όμιλοι του Top16: Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ στον Ολυμπιακό, Μπαρτζώκας και Ίβκοβιτς στο ΟΑΚΑ
Ραντούλιτσα-Σπανούλης-Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός INTIME SPORTS

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευή η κανονική περίοδος της Ευρωλίγκας, με αποτέλεσμα τα δύο γκρουπ του Top16 να πάρουν την τελική μορφή τους.

Ως γνωστόν από την Πέμπτη, ο Παναθηναϊκός βρισκόταν στο πρώτο εκ των δύο. Μετά δε τις δύο τουρκικές Φενέρμπαχτσε, Νταρουσάφακα και την κροατική Τσεντεβίτα, έμαθε ότι θα βρει (ξανά) στο δρόμο του τη Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα, απέναντι στον οποίο είχε 0/2 στην πρώτη φάση, όπως επίσης την Εφές του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Πήρε ακόμα τον Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος "απέκλεισε" στον "τελικό" του Γ' ομίλου την Μπάγερν, αλλά και τη Μάλαγα, που έχασε στο ματς - πρωτιάς από την ΤΣΣΚΑ. Ένας όμιλος που φαινομενικά αφήνει περιθώρια για πρόκριση στα πλέι οφ.

Αντίθετα ο δρόμος του Ολυμπιακού, ο οποίος ήταν τοποθετημένος στο δεύτερο γκρουπ, είναι γεμάτος από αγκάθια. Μετά την κάτοχο Ρεάλ και τις Χίμκι, Μπάμπεργκ, Ζαλγκίρις, οι "ερυθρόλευκοι" θα έχουν μαζί τους τόσο την Μπαρτσελόνα του Στράτου Περπέρογλου και του Αλέξανδρου Βεζένκοφ, όσο και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη και του Μίλος Τεόντοσιτς. Άντε να βγει άκρη δηλαδή...

Η έναρξη του Top16 είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου. Ολοκληρώνεται δε στις 8 Απριλίου.

Η οριστική εικόνα των δύο ομίλων:

5ος όμιλος

1Α - Φενέρμπαχτσε

2Β - Εφές

3Γ - Παναθηναϊκός

4Δ - Νταρουσάφακα

1Γ - Λοκομοτίβ Κουμπάν

2Δ - Μάλαγα

3Α - Ερυθρός Αστέρας

4Β - Τσεντεβίτα

6ος όμιλος

1Β - Ολυμπιακός

2Γ - Μπαρτσελόνα

3Δ - Μπάμπεργκ

4Α - Ρεάλ

1Δ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας

2Α - Χίμκι

3Β - Μπασκόνια

4Γ - Ζαλγκίρις

Το σύστημα διεξαγωγής

Από κάθε όμιλο προκρίνονται οι πρώτες τέσσερις ομάδες και οι διασταύρωση στα πλέι οφ γίνεται χιαστί, η πρώτη με την τέταρτη και η δεύτερη με την τρίτη. Από τα πλέι οφ στο Final Four, το οποίο εφέτος θα διεξαχθεί στο Βερολίνο, προκρίνεται η ομάδα που θα συμπληρώσει πρώτη τρεις νίκες. Το πλεονέκτημα έδρας έχει η ομάδα με την καλύτερη κατάταξη στον όμιλο της και η σειρά των αγώνων είναι 2-2-1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σωτήρης Γεωργίου: Final 4 το γκρουπ του Ολυμπιακού, βατός του Παναθηναϊκού

Ολυμπιακός - Εφές 68-81

Πρωτιές για ΤΣΣΚΑ, Λοκομοτίβ, πρόκριση για τον Αστέρα

Πρεμιέρα με Ομπράντοβιτς ο Παναθηναϊκός, με Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός

News 24/7

24MEDIA NETWORK