Κόρι Χίγκινς: Η έκπληξη του Ιτούδη

Τον άγνωστο Αμερικάνο Κόρι Χίγκινς επέλεξε ο Δημήτρης Ιτούδης για να συμπληρώσει την περιφέρεια της ΤΣΣΚΑ, μια επιλογή που προκάλεσε μάλλον έκπληξη.

Κόρι Χίγκινς: Η έκπληξη του Ιτούδη
Χίγκινς ΤΣΣΚΑ

Η ΤΣΣΚΑ επενδύει στο ταλέντο του Κόρι Χίγκινς. Ο 26χρονος Αμερικάνος γκαρντ επιλέχθηκε από τον Δημήτρη Ιτούδη προκειμένου να παίξει δίπλα στον Μίλος Τεόντοσιτς, στον Νάντο Ντε Κολό και στον Άαρον Τζάκσον έχοντας μάλλον πιο συμπληρωματικό ρόλο. Όπως ανακοινώθηκε από τη ρωσική ομάδα, υπέγραψε για δύο χρόνια (1+1).

Ο Χίγκινς έπαιζε στην τουρκική Γκαζιαντέπ και είναι περισσότερο 2άρι παρά άσος. Πέρυσι είχε 16 πόντους, 3.4 ριμπάουντ και 2.5 ασίστ ανά αγώνα στο πρωτάθλημα της γείτονας χώρας. Ξέρει επίσης τη Μόσχα, αφού ήταν παίκτης της Τρίουμφ με 20.3 πόντους στη United League. Με τους Μπόμπκατς έπαιξε 44 παιχνίδια με 3.7 πόντους.

Μοιάζει να επιλέγεται για αντικαταστάτης του Σόνι Ουίμς, που ζήτησε να φύγει, αφού η ΤΣΣΚΑ δεν θέλει να περιμένει την κατάληξη στην υπόθεση του Τζέιμς Άντερσον, ο οποίος ψάχνει συμβόλαιο στο ΝΒΑ. Είναι όμως πιο κοντός από το συμπατριώτη του. Ίσως γίνει αναπροσαρμογή ρόλων.

" Τον εξετάσαμε ως υποψήφιο από την περυσινή σεζόν και τον παρακολουθούσαμε. Είχε κομβικό ρόλο στην ομάδα του και διαπιστώσαμε πως ωρίμασε. Είναι καλός αθλητής που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα στην άμυνα και στην επίθεση. Έχει κίνητρο να πάει στο επόμενο επίπεδο", δήλωσε ο Ιτούδης για το νέο παίκτη του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK