Άρης-ΠΑΟΚ 81-71

Καλύτερος σ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο Αρης νίκησε τον ΠΑΟΚ 81-71 στο κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης καλύπτοντας και τη διαφορά της ήττας του στον αγώνα του πρώτου γύρου.

Άρης-ΠΑΟΚ 81-71

Ετσι κρίθηκε

Η νίκη του Αρη είχε θεμέλια στην πολύ καλή άμυνα που έπαιξαν οι κίτρινοι κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου η οποία εξασφάλισε κλεψίματα, ρυθμό και αυτοπεποίθηση. Στην επίθεση οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρής είχαν πολλούς τρόπους για να βάζουν την μπάλα στο καλάθι, είτε με σουτ, είτε με ντράιβ, είτε με γρήγορες επιθέσεις στο ανοιχτό γήπεδο.

Ειδικά κατά τη διάρκεια του δευτέρου δεκαλέπτου, ο Αρης πάτησε το γκάζι, ο αναιμικός ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να αντιδράσει και το 22-18 έγινε 44-30 και 49-38 με πρωταγωνιστές τον Ντέιβις και τον Βεργίνη.

Ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να παίξει καλύτερα άμυνα στο τρίτο και εν μέρει τα κατάφερε, η μέτρια όμως απόδοσή του στην επίθεση όπου δεν είχε σταθερό πόλο στο σκοράρισμα δεν του επέτρεψε να πλησιάσει περισσότερο από τους 10 πόντους (63-53).

Αυτό που απέμενε να κάνει ο Αρης για να πάρει το παιχνίδι ήταν να διαχειριστεί ικανοποιητικά τις καταστάσεις και το χρόνο στο τέλος. Τα κατάφερε εκμεταλλευόμενος και τις παλινωδίες του ΠΑΟΚ ο οποίος είχε τις ευκαιρίες να κατεβάσει τη διαφορά ακόμα και στους 6 πόντους (για να υπερασπιστεί τη διαφορά των πέντε πόντων του πρώτου αγώνα). Ομως δύο φορές ο Παππάς και μία φορά ο Ντούβνιακ απέτυχαν να κάνουν το παιχνίδι ντέρμπι.

Σταρ

Ο Ντέιβις ντύθηκε Τζέιμς και οδήγησε τον Αρη προς τη νίκη. Με 22 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ όρθωσε το ανάστημά του και βοήθησε αποφασιστικά την ομάδα του.

Απογοήτευση

Ματαίως περίμενε ο Σούλης Μαρκόπουλος βοήθεια στην επίθεση από τους Ντούβνιακ, Μπόγιοβιτς και Αλεξιτς. Και οι τρεις μαζί είχαν 3/15 δίποντα!

Σχόλιο

Ο Αρης παρουσιάστηκε σαφώς πιο έτοιμος κόντρα σ' ένα ΠΑΟΚ ό οποίος δεν είχε σταθερό προσανατολισμό στο παιχνίδι του. Το γεγονός ότι κάλυψαν και τη διαφορά θα επιτρέψει στους κίτρινους να διεκδικήσουν μέχρι το τέλος την είσοδό τους στα πλέι οφ. Αν σημαίνει κάτι αυτό στο ελληνικό πρωτάθλημα των τεράστιων ανισοτήτων.

Tα δεκάλεπτα: 22-18, 49-38, 65-53, 81-71

Άρης-ΠΑΟΚ 81-71
Άρης-ΠΑΟΚ 81-71

Το live:

News 24/7

24MEDIA NETWORK