Απόλλων Πάτρας - Άρης 64-53

Η συγκέντρωση των παικτών του Απόλλωνα Πάτρας έκανε τη διαφορά στο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής της Basket League με αντίπαλο τον Άρη και το τελικό 64-53 έδωσε στους "νεοφώτιστους" στο 3ο σερί ροζ φύλλο αγώνα.

Απόλλων Πάτρας - Άρης 64-53
INTIME SPORTS

Έτσι κρίθηκε

Δύο δεκάλεπτα ο Απόλλωνας, ένα ο Άρης, η νίκη των γηπεδούχων ήταν φυσιολογική στην Πάτρα. Μετά από μία ισορροπημένη πρώτη περίοδο, οι γηπεδούχοι αξιοποίησαν την ευστοχία τους από μέση απόσταση και την συγκέντρωσή τους, με συνέπεια να πάρουν διαφορά 11 πόντων και να πάρουν τον έλεγχο του παιχνιδιού στα χέρια τους. Ακόμα κι αν η μπάλα δεν έμπαινε στο καλάθι έξω από τη γραμμή του τριπόντου (τελείωσαν το ματς με το απίθανο 0/18), τα κλεψίματα έδιναν δεύτερες επιθέσεις στους παίκτες του Νίκου Βετούλα, τις οποίες αξιοποιούσαν οι Έρικ Μακόλουμ Κίτον Γκραντ από πιο κοντινή απόσταση.

Στον αντίποδα, η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου εμφανίστηκε αρκετά επιπόλαιη και με 19 λάθη, είχε διαγράψει τη μοίρα της πολύ πριν από την τελευταία κόρνα της γραμματείας. Ο Ζήσης Σαρικόπουλος ήταν ο μοναδικός "κίτρινος" που διασώθηκε από την κακή εμφάνιση, με τους Σωτήρη Καραποστόλου, Δημήτρη Βεργίνη και Μουχάμεντ Πάσαλιτς να σπάνε τα ταμπλό. Ως αποτέλεσμα, οι Πατρινοί έφτασαν στην 3η σερί νίκη που τους απομακρύνει από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Αστέρι

Ο Έρικ Μακόλουμ τα έκανε όλα στο παρκέ. Σκόραρε (15 πόντοι με 5/8 δίποντα και 5/7 βολές αλλά φυσικά όχι τρίποντο), μάζεψε ριμπάουντ (4 αμυντικά), μοίρασε 2 ασίστ κι έκανε 2 κλεψίματα. Κανένα σύστημα των Θεσσαλονικών δεν τον περιόρισε και ο Αμερικανός γκαρντ έκανε το δικό του πάρτι.

Απογοήτευση

Το μυαλό των παικτών του Άρη βρισκόταν σε διαφορετικό γήπεδο. Παρότι κέρδιζαν τις μονομαχίες στα ριμπάουντ, παρότι ήταν σχετικά εύστοχοι σε δίποντα και τρίποντα, κατόρθωσαν (γιατί περί τέτοιου πρόκεται) να χάσουν από μία ομάδα που δεν ευστόχησε ούτε σε ένα τρίποντο.

Σχόλιο

Μία οποιαδήποτε άλλη ομάδα ή ακόμα και ο Άρης σε καλύτερη μέρα θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα στους Πατρινούς από ό,τι αυτοί οι "κίτρινοι". Ο Απόλλωνας δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, απλά οι φιλοξενούμενοι ήταν κάκιστοι, με συνέπεια το αποτέλεσμα να είναι δίκαιο μεν, αλλά να προκαλεί πολλά ερωτήματα σε σχέση με το μέλλον και των 2 ομάδων.

Τα δεκάλεπτα: 10-10, 32-19, 47-40, 64-53

Απόλλων Πάτρας - Άρης 64-53
Απόλλων Πάτρας - Άρης 64-53

News 24/7

24MEDIA NETWORK