Σπανούλης VS Διαμαντίδης: Τα κορυφαία καλάθια της καριέρας τους

Βασίλης Σπανούλης - Δημήτρης Διαμαντίδης: δύο παράλληλοι δρόμοι παράλληλοι, δυο καριέρες αξεπέραστες. Με αφορμή το ντέρμπι του ΣΕΦ, το Contra.gr εστιάζει στην πορεία τους με όπλο την εικόνα. Δείτε σε VIDEOS πέντε από τα πιο ξεχωριστά καλάθια που έχουν σημειώσει οι δύο ηγέτες.

Σπανούλης VS Διαμαντίδης: Τα κορυφαία καλάθια της καριέρας τους

Η επικείμενη μάχη του ΣΕΦ, η τρίτη κατά σειρά στην τρέχουσα σεζόν, είναι μία έξτρα αφορμή να καταπιαστούμε με τον Βασίλη Σπανούλη και τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Ούτε αγωνιστική σύγκριση πρόκειται να κάνουμε ούτε στη ζυγαριά θα βάλουμε ποιος εκ των δύο σούπερ σταρ του ελληνικού (και όχι μόνο) μπάσκετ υπερτερεί του άλλου, πού και γιατί.

Πολύ περισσότερο δεν θ' ασχοληθούμε αν ο ένας νιώθει μειονεκτικά παίζοντας απέναντι στον Παναθηναϊκό και ο άλλος εκτελεί στα "αιώνια" ντέρμπι πολλές περισσότερες βολές απ' όσες όλος ο Ολυμπιακός. Και με τον ένα και με τον άλλο μύθο ασχολήθηκε με κάθε λεπτομέρεια ο Θέμης Καίσαρης και ο καθένας έβγαλε τα συμπεράσματά του.

Τούτο το κείμενο είναι περισσότερο μια "αποθέωση" δύο διαφορετικών παικτών που έχουν μεγαλουργήσει υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Είναι ένα "ύμνος" του αστείρευτου ταλέντου τους, μια "ωδή" στα κατορθώματά τους. Κυρίως όμως μια αποτύπωση θριαμβευτικών στιγμών. Αναμνήσεις που θέλουμε να θυμόμαστε. Γιατί τον Διαμαντίδη σε λίγους μήνες και τον Σπανούλη σε δυο - τρία - τέσσερα χρόνια, όταν αποφασίσει να σταματήσει, θα τους απολαμβάνουμε μόνο μέσα από το Youtube.

Αυτός είναι ο λόγος που μοιράσαμε το κείμενο στη μέση και επιλέξαμε για τον καθένα ξεχωριστά πέντε από τα κορυφαία καλάθια του. Όπου κορυφαία βάλτε υψηλής δυσκολίας και καθοριστικά μαζί. Καλάθια στα οποία αποτυπώνεται κάθε πτυχή του "υπερηρωϊκού" μπασκετικού χαρακτήρα τους. Κοινά στοιχεία; Η "άμοιρη" Μπαρτσελόνα και τα... μεγάλα σουτ.

Το ματς αρχίζει...

- Την πρώτη... επίθεση έχει ο γηπεδούχος Σπανούλης "σκοτώνοντας" στην Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό του 2012.

- Ο φιλοξενούμενος Διαμαντίδης απαντάει με το καλάθι που ολοκλήρωσε την ηρωική ανατροπή απέναντι στην Ολίμπια.

- Ο αρχηγός του Ολυμπιακού παίρνει την μπάλα και σκοράρει μπροστά στον Άντε Τόμιτς, μία επίθεση προτού ο Πρίντεζης σφραγίσει το εισιτήριο για το Final Four.

- Ο "κάπτεν" του Παναθηναϊκού "εκτελεί" τη Μάλαγα επί ισπανικού εδάφους στο άρτια εκτελεσμένο σύστημα του Ομπράντοβιτς.

- Ο "Kill Bill" κάνει τον Ντε Κολό να βλέπει εφιάλτες στον ξύπνιο του, στον περυσινό ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ.

- Ο Τζαβάι, από την άλλη, είναι το "τραγικό θύμα" στη ραψωδία του "3D".

- Οι καπνισμένες κάννες του "Μπίλι" σημαδεύουν το κορμί της Ρεάλ στον τελικό του 2013.

- Με πύραυλο εδάφους - αέρος ο "Μήτσος" ανατινάζει το καλάθι της Μπαρτσελόνα.

Και επειδή έχουμε ντέρμπι...

- ο "πυρπολητής" Σπανούλης βάζει φωτιά στο ΣΕΦ, στο προ διετίας ματς των "αιωνίων" στην Ευρωλίγκα.

- ο "ελεύθερος σκοπευτής" Διαμαντίδης χαρίζει μια ολόκληρη κούπα στο "τριφύλλι", στον τελικό κυπέλλου το 2009

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Mythbusters: Οιι βολές του Διαμαντίδη κόντρα στον Ολυμπιακό

Mythbusters: Ο Σπανούλης εναντίον του Παναθηναϊκού

News 24/7

24MEDIA NETWORK