Μπουντούρης στο Contra.gr: "Μπορεί τελικό ο ΠΑΟΚ!"

Ο Νίκος Μπουντούρης επισημαίνει στο Contra.gr πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να επικρατήσει του Παναθηναϊκού στον ημιτελικό του Κυπέλλου, τονίζει πως οι "πράσινοι" δεν είναι... ανίκητοι και αναφέρεται στα ατού των δύο ομάδων.

Μπουντούρης στο Contra.gr: "Μπορεί τελικό ο ΠΑΟΚ!"

Έπαιξε την εποχή που το ελληνικό μπάσκετ ήταν στα... πολύ πάνω του και σίγουρα αποτελεί μια τεράστια προσωπικότητα. Ο λόγος για τον Νίκο Μπουντούρη που ήταν ένα σημαντικότατο "εργαλείο" σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε, με τον ίδιο να τιμά την φανέλα τόσο του ΠΑΟΚ όσο και του Παναθηναϊκού και να παίρνει τίτλους με τους δύο συλλόγους (υπηρέτησε φυσικά και την Εθνική). Το Contra.gr απευθύνθηκε σε αυτόν με αφορμή τον ημιτελικό Κυπέλλου της Κυριακής (22/2) και αρχικά του ζητήσαμε ένα σχόλιο για το τι θυμάται από τις... παλιές κόντρες των δύο ομάδων, όταν ακόμη ήταν παίκτης.

"Υπήρχε μια δυναμική από τον ΠΑΟΚ ακόμη κι αν ο Παναθηναϊκός ανέβαινε στη Θεσσαλονίκη να παίξει απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ με νέα παιδιά ή ελλείψεις, όπως τότε με τον Σκάιλς. Τα τελευταία χρόνια υπήρχε μεγάλη απόσταση στο μπάτζετ, αλλά λόγω αυτής της δυναμικής του ΠΑΟΚ, με την έδρα, τον κόσμο του και την ψυχολογία των παικτών, ο Παναθηναϊκός δεν έπαιρνε εύκολα αποτελέσματα στη Θεσσαλονίκη", είπε ο Μπουντούρης.

" Ο Παναθηναϊκός δεν είναι ανίκητος..."

Για τον ημιτελικό Κυπέλλου της Κυριακής (22/2) ανέφερε:

"Πιστεύω πως παρ' ότι φέτος ο Παναθηναϊκός έχει φτιάξει μια σκληρή ομάδα, δεν είναι η ανίκητη ομάδα του παρελθόντος και το ίδιο ισχύει και για τον Ολυμπιακό που έχασε από την Κηφισιά. Ο ΠΑΟΚ έχει την δυνατότητα να πάρει το παιχνίδι. Ειδικά σε παιχνίδι νοκ άουτ, μπορεί να κάνει την έκπληξη και να κερδίσει καθώς αυτή την στιγμή ο ΠΑΟΚ είναι ο πιο αδύναμος. Θεωρώ πως έχει μικρύνει η διαφορά του Ολυμπιακού όσο και του Παναθηναϊκού από την τρίτη και την τέταρτη ομάδα του πρωταθλήματος και αυτό είναι καλό".

"Νίκησε στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, άρα μπορεί ξανά..."

Οσο για τις πιθανότητες πρόκρισης; Ο Μπουντούρης έδωσε ένα μικρό προβάδισμα στον Παναθηναϊκό.

"Νομίζω πως είναι 60%-40% οι πιθανότητες υπέρ του Παναθηναϊκού αλλά όλα αυτά είναι θεωρητικά. Αφού ο ΠΑΟΚ κέρδισε στο πρωτάθλημα, μπορεί να το κάνει και δεύτερη φορά αλλά ο Παναθηναϊκός θα έρθει στη Θεσσαλονίκη πιο υποψιασμένος ψυχολογικά και πιο συγκεντρωμένος για το παιχνίδι".

"Δεν επηρεάζονται εύκολα από την ατμόσφαιρα οι παίκτες του Παναθηναϊκού"

Ο ΠΑΟΚ είναι δεδομένο πως θα έχει την βοήθεια του κόσμου του στο ματς της Κυριακής. Πόσο θα μετρήσει αυτό για τον "Δικέφαλο" για την έκβαση του αγώνα;

"Εξαρτάται από το πόσο έτοιμη είναι η ομάδα. Ορισμένες φορές η πίστη του κόσμου σε μια ομάδα που δεν είναι τόσο έτοιμη, είναι σαν βάρος προς αυτήν. Επειδή οι περισσότεροι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν παίξει σε υψηλό επίπεδο και δεν επηρεάζονται εύκολα από την ατμόσφαιρα, το θέμα είναι να επηρεαστούν θετικά οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Το σημαντικό είναι και να μην επιβαρυνθεί η ομάδα οικονομικά γιατί έμαθα για το πρόστιμο που της επιβλήθηκε (σ.σ. μιλάει για το πρόστιμο των 35.300 ευρώ για το ματς με τον Αρη και για το οποίο η ΚΑΕ έχει κάνει έφεση για να μειωθεί). Ο ΠΑΟΚ οικονομικά, τα έχει όλα μετρημένα... Η φωνή βοηθά, αλλά όχι τα έκτροπα".

"Το αυτού του ΠΑΟΚ είναι ο Μαρκόπουλος..."

Από τον Μπουντούρη ζητήσαμε να μας πει ποια θεωρεί τα... ατού των δύο ομάδων. "Ο Παναθηναϊκός διαθέτει αξίες δεδομένες στα γκαρντ, όπως ο Διαμαντίδης και ο Σλότερ. Επίσης υπάρχει ο Μπατίστα που είναι πολύ δυνατός, μπορεί να σπρώξει προς το καλάθι, να δώσει μια δυναμική και να γεμίσει την ρακέτα. Ο Λουκάς (σ.σ. Μαυροκεφαλίδης) και ο Φώτσης είναι καλοί στην τεχνική, έχουν καλή επαφή με το καλάθι αλλά δεν προσδίδουν δύναμη. Αν πάει το ματς στην δύναμη του Μπατίστα, πιστεύω πως ένας καλός στόχος για τον ΠΑΟΚ είναι να τον βγάλει εκτός αγώνα. Οσον αφορά τον ΠΑΟΚ, το ατού του θεωρώ πως είναι ο προπονητής του. Εχουμε συνεργαστεί με τον Σούλη, είναι καλός και σοβαρός άνθρωπος, έχει φιλοσοφία και αυτή την δείχνει στην ομάδα με το έργο που κάνει".

"Προπονητής στο γήπεδο ο Χαραλαμπίδης, θα λείψει από το ματς"

Οσο για το πόσο σημαντική θα ήταν η συμμετοχή του Κώστα Χαραλαμπίδη (είναι τραυματίας) στον ημιτελικό, ενός παίκτης με μεγάλη εμπειρία; Ο Μπουντούρης απάντησε:

"Θα ήταν σημαντική γιατί ο Κώστας είναι ένας έμπειρος παίκτης, διαβάζει το παιχνίδι σωστά και σε συγκεκριμένα σημεία του αγώνα ξέρει πως θα αντιδράσει, κάτι που ίσως ένας ταλαντούχος Αμερικανός ίσως να μην ξέρει να το κάνει καλά. Πριν τραυματιστεί ο Κώστας, όταν το ματς πήγαινε στον πόντο ήξερε πώς να πάρει φάουλ, ήξερε όμως και πως να μην κάνει ένα κακό φάουλ. Βοηθούν στο μπάσκετ το μυαλό και η εμπειρία. Ο Χαραλαμπίδης ήταν ο προπονητής στο γήπεδο... Θα λείψει από το ματς και έτσι σίγουρα γίνεται πιο δύσκολος ο ρόλος του προπονητή".

"Ο ΠΑΟΚ με υψηλότερο μπάτζετ θα διεκδικούσε το πρωτάθλημα"

Ο ίδιος μίλησε για τον φετινό ΠΑΟΚ ενώ υποστήριξε πως αν ο "Δικέφαλος" είχε μεγαλύτερο μπάτζετ, θα μπορούσε κάποια στιγμή να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

"Αν ο ΠΑΟΚ είχε ένα πιο υψηλό μπάτζετ και αν βρισκόταν κάποιος να επενδύσει χρήματα στην ομάδα και το μπάτζετ ανέβαινε πιο πάνω, ο ΠΑΟΚ θα διεκδικούσε το πρωτάθλημα και το πιστεύω αυτό. Αυτό που έχουμε ζήσει όσοι παίξαμε στον ΠΑΟΚ, μας δίνει την δυνατότητα να φανταστούμε μια ομάδα που δεν χάνει εύκολα στη Θεσσαλονίκη όταν υποδέχεται τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Ολη η πόλη θα ζούσε στον παλμό του μπάσκετ, θα υπήρχε θετικό κλίμα και ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω αν κάποιος επένδυε στην ομάδα. Οχι ότι ο ΠΑΟΚ δεν κάνει καλή δουλειά τώρα. Είναι μια σοβαρή ομάδα, ο Μπάνε έχει νοικοκυρέψει τον ΠΑΟΚ αλλά αυτό αποτελεί την βάση για να έρθει κάποιος και αυτή η σοβαρότητα που ήδη εμπνέει ο ΠΑΟΚ, να γίνει αποτέλεσμα".

"Τίμησα τη φανέλα του ΠΑΟΚ και 9 χρόνια δεν ξεχνιούνται..."

Τέλος η κουβέντα μας "πήγε" στο ότι είναι πρόεδρος (εκτελεί και χρέη προπονητή) στον Γυμναστικό Σύλλογο Βριλήσσια, του οποίου τα χρώματα μάλιστα είναι το μαύρο και το άσπρο. Ο Μπουντούρης είπε για την επιλογή των συγκεκριμένων χρωμάτων:

"Ποτέ δεν έχω δηλώσει ΠΑΟΚτσής. Είναι μεγάλη υπόθεση να υποστηρίζεις και να πληρώνεις γι' αυτή την ομάδα. Εχω παίξει μπάσκετ στον ΠΑΟΚ και τίμησα τη φανέλα της ομάδας. Δηλώνω μπασκετικός φίλαθλος αλλά τα χρώματα της ομάδας μου είναι μαύρο και άσπρο γιατί 9 χρόνια (σ.σ. τόσα έπαιξε στον ΠΑΟΚ) δεν ξεχνιούνται. Είμαι σχεδόν τρία χρόνια στην ομάδα, η οποία λειτουργεί σε πολύ καλά πλαίσια. Εχει περίπου 300 παιδιά. Λειτουργούμε σαν ομάδα (σ.σ. στον Γυμναστικό Σύλλογο Βριλήσσια), έχουμε γιατρούς και η προοπτική είναι μελλοντικά να βγάλουμε κάποια παιδιά. Είμαι χρόνια, επίσης, στις ακαδημίες μπάσκετ του σχολείου Κωστέας-Γείτονας που έχει 100 παιδιά και έχουμε ως σκοπό να διδάξουμε όχι μόνο μπάσκετ, αλλά και τις αρχές και τις αξίες που υπάρχουν στη ζωή".

News 24/7

24MEDIA NETWORK