Το αφιέρωμα της "Marca" στον Γιάννη Αντετοκούμπο

Η ηλεκτρονική έκδοση της δημοφιλούς ισπανικής εφημερίδας φιλοξενεί δηλώσεις του Γουίλι Βιγιάρ, αθλητικού διευθυντή της Σαραγόσα, στην οποία ανήκει ο ύψους 2.07 κόμπο φόργουορντ.

Το αφιέρωμα της "Marca" στον Γιάννη Αντετοκούμπο

Εξηγεί πως βιάστηκε να κλείσει τον "Έλληνα Μάτζικ", όπως τον αποκαλεί η "Marca" και δεν δίστασε να πει ότι "τα πόδια του έτρεμαν όταν τον είδε".

" Το περασμένο καλοκαίρι είδα ένα βίντεο του Γιάννη και θέλησα να τον δω από κοντά. Έκανε δύο ώρες προπόνηση μόνος του και το απόγευμα συμμετείχε σε διπλό. Ενώ έπαιζε, έστειλα μήνυμα στον πρόεδρό μου. Του είπα ότι τα πόδια μου τρέμουν, ότι δεν είχα ξαναδεί κάτι τέτοιο στη ζωή μου!", είπε έκπληκτος από τη φυσική κατάσταση και την ικανότητα του Αντετοκούμπο να διαβάζει τις φάσεις.

Η Σαραγόσα εξέφρασε γοργά το ενδιαφέρον της και κατά τη διάρκεια του τουρνουά στο Γέζολο της Ιταλίας, ο Χοσέ Λουίς Αμπός (σ.σ. τεχνικός της ισπανικής ομάδας) τον παρακολούθησε. Όλοι οι κατάσκοποι του ΝΒΑ που βρίσκονταν στο φημισμένο καμπ νέων παικτών του Τρεβίζο εξάλλου, γέμισαν τα μπλοκάκια τους με σημειώσεις. " Είναι επίσης πολύ ώριμος, σοβαρός και οργανωτικός στο παιχνίδι του", προσέθεσε ο Βιγιάρ μετά τις εκπληκτικές εμφανίσεις του 18χρονου, ο οποίος έβαλε 11 πόντους στην Κροατία, 12 στην Ιταλία και 17 στην Τουρκία.

Το αφιέρωμα της "Marca" στον Γιάννη Αντετοκούμπο
INTIME SPORTS

Στη συνέχεια η "Marca" αναφέρει χαρακτηριστικά: "Ο ι συγκρίσεις δεν αξίζουν τίποτα όταν μιλάμε για έναν παίκτη όπως ο Γιάννης. Τον αποκαλούν ο "Έλληνας Μάτζικ", έχει ομοιότητες με τους Γάλλους Νικολά Μπατούμ, Μπορίς Ντιαό και τον Ελβετό Τάμπο Σεφολόσα. Ο πιο απαισιόδοξος θεωρεί ότι πρόκειται για μία περίπτωση επιπέδου Νικολόζ Τσκιτισβίλι (σ.σ. Γεωργιανός) και Ζάρκο Τσαμπαρκάπα (σ.σ. Κροάτης), οι οποίοι επιλέχθηκαν στους πρώτους δύο γύρους του ντραφτ, αλλά δεν ξεχώρισαν στο ΝΒΑ.

Ο Γουίλι Βιγιάρ δεν διστάζει να αυτοσαρκαστεί προκειμένου να αποδείξει πόσο πολύ πιστεύει στις δυνατότητες του, νιγηριανικής καταγωγής, νεαρού άσου: " Πρόκειται για έναν προπονητή γηπέδου. Είναι ολοκληρωμένος: πασάρει, σουτάρει, ποστάρει, παίρνει ριμπάουντ, κλέβει... Μπορείτε να πείτε ότι μου τρέχουν τα σάλια, σωστά;"

Οι άνθρωποι της Σαραγόσα περιμένουν με κομμένη την ανάσα τη διαδικασία επιλογής του ντραφτ που θα γίνει τα ξημερώματα της Παρασκευής. " Σε κάθε περίπτωση έχει κάνει μία αξιόλογη επιλογή. Αν ο Γιάννης Αντετοκούμπο αποφασίσει να ζήσει το αμερικανικό όνειρο, ο σύλλογος θα έχει οικονομικό όφελος, αφού του έχει βάλει ρήτρα αποδέσμευσης για το καλοκαίρι. Κάτι ανάλογο θα συμβεί και με ομάδα που αγωνίζεται στη Euroleague. Και αν τελικά μείνει στην " Príncipe Felipe Arena" , τότε θα απολαύσουμε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ευρώπης", καταλήγει η "Marca".

Το αφιέρωμα της "Marca" στον Γιάννη Αντετοκούμπο
INTIME SPORTS

Ποιος είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο γεννήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 1994 στην Αθήνα από Νιγηριανούς γονείς. Έχει τέσσερα αδέρφια (εκείνος είναι ο τρίτος): τον Φράνσις, τον Θανάση, τον Κώστα και τον Αλέξη. Με τον Θανάση υπήρξαν συμπαίκτες στον Φιλαθλητικό, ενώ ο Φράνσις έπαιζε ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο στην Νιγηρία. Όλα τα αδέρφια έχουν περάσει από τις ακαδημίες του Φιλαθλητικού.

Ο ύψους 2.07 φόργουορντ, ο οποίος απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα στις 9 Μαΐου 2013, άρχισε να παίζει μπάσκετ σε ηλικία 8 ετών με τη φανέλα του Φιλαθλητικού. Όταν έγινε 18 ετών, υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τη Σαραγόσα, το οποίο απέκτησε ισχύ από το καλοκαίρι του 2013.

Στο περυσινό πρωτάθλημα της Α2 σούταρε με ποσοστό 62,1% στα δίποντα, 31,3% στα τρίποντα και 72% βολές. Είχε μέσο όρο 9,5 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1,4 ασίστ, 0,7 κλεψίματα και 1 κόψιμο στα 26 ματς που αγωνίστηκε. Δεν πέρασε απαρατήρητος από τους Έλληνες προπονητές, οι οποίοι τον επέλεξαν για το All Star Game. Στις 28 Απριλίου ο νεαρός άσος έλαβε μία από τις πιο χαρμόσυνες ειδήσεις της ζωής του, αφού εντάχθηκε στο ντραφτ του ΝΒΑ.

Το αφιέρωμα της "Marca" στον Γιάννη Αντετοκούμπο

Διαβάστε ακόμα:

Στην εθνική Νέων ο Αντετοκούμπο

Έλληνες πολίτες οι αδελφοί Αντετοκούμπο

Δήλωσε συμμετοχή στο ντραφτ ο Αντετοκούμπο

News 24/7

24MEDIA NETWORK