Ο Τζόρνταν, ο Λεμπρόν και οι λιγότεροι αγώνες

Το ΝΒΑ θα δοκιμάσει να μειώσει τον αριθμό και την διάρκεια των αγώνων αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής (19/10) ανάμεσα σε Σέλτικς και Νετς. Ποια είναι η άποψη όμως των Ντιρκ Νοβίτσκι, Λεμπρόν Τζέιμς και Μάικλ Τζόρνταν για αυτή την ιδέα της διοργανώτριας αρχής;

CHARLOTTE, NC - APRIL 28:  LeBron James #6 of the Miami Heat hugs Michael Jordan after defeating the Charlotte Bobcats 109-98 in Game Four of the Eastern Conference Quarterfinals during the 2014 NBA Playoffs at Time Warner Cable Arena on April 28, 2014 in Charlotte, North Carolina. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.  (Photo by Streeter Lecka/Getty Images)
CHARLOTTE, NC - APRIL 28: LeBron James #6 of the Miami Heat hugs Michael Jordan after defeating the Charlotte Bobcats 109-98 in Game Four of the Eastern Conference Quarterfinals during the 2014 NBA Playoffs at Time Warner Cable Arena on April 28, 2014 in Charlotte, North Carolina. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. (Photo by Streeter Lecka/Getty Images) GETTY IMAGES

Το ματς της Κυριακής (19/10) ανάμεσα σε Σέλτικς και Ντες θα διαρκέσει 44 λεπτά (4 11λεπτα)! Αυτή η πολιτική θα δοκιμαστεί και στη συνέχεια θα παρθεί η απόφαση αν πρέπει να μειωθεί η διάρκεια των αγώνων ή όχι.

Ο Κομισάριος Άνταμ Σίλβερ σκέφτεται μάλιστα σοβαρά να μειώσει τους αγώνες της σεζόν από 82 σε 66, όπως συνέβη τη σεζόν 2011-12 εξαιτίας του lockout.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς και ο Ντιρκ Νοβίτσκι είναι οι δυο πρώτοι που παραδέχθηκαν δημόσια αυτή την επιθυμία. " Δεν χρειάζονται 82 αγώνες για να προκύψουν οι 8 κορυφαίες ομάδες σε κάθε περιφέρεια" σχολίασε ο Γερμανός σταρ των Ντάλας Μάβερικς και πρόσθεσε πως: " Αντιλαμβάνομαι πως κάθε ματς φέρνει έσοδα στη λίγκα, οπότε κάθε παιχνίδι λιγότερο, σημαίνει και απώλεια εσόδων. Για κάθε πλευρά. Για τις ομάδες, τους ιδιοκτήτες, τους παίκτες. Γι' αυτό δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα υπάρξει τέτοια αλλαγή".

Ο Τζόρνταν, ο Λεμπρόν και οι λιγότεροι αγώνες

Ο Μάικλ Τζόρνταν από την πλευρά του πάντως, δεν έδειξε να συμφωνεί με τα λόγια των Νοβίτσκι και Λεμπρόν: " Τους αγαπώ και τους δυο, όμως σαν ιδιοκτήτης που έπαιξε το άθλημα, μπορώ να σας πω ότι ο αριθμός των 82 αγώνων δεν ήταν ποτέ ένα ζήτημα που με απασχόλησε" εξήγησε ο ιδιοκτήτης των Χόρνετς και συνέχισε: " Αν το θέλουν, τότε θα πρέπει να γίνει συζήτηση. Το σίγουρο είναι ότι θα μειωθούν τα έσοδα. Είναι έτοιμοι να πάρουν λιγότερα χρήματα για να παίξουν λιγότερα ματς; Αυτό είναι το ερώτημα. Δεν γίνεται να έχουν τους ίδιους μισθούς με μικρότερη regular season".

Στον "Air" δεν άρεσε ούτε η προοπτική των 11λεπτων περιόδων: " Δεν θα έκοβα ποτέ τέσσερα λεπτά από το παιχνίδι. Εκτός κι αν οι αθλητές αντιμετώπιζαν πραγματικό πρόβλημα από πλευράς φυσικής κατάστασης. Το μπάσκετ δεν είναι σαν το ποδόσφαιρο, όπου υπάρχει καταστροφή στα σώματα των παικτών. Ναι, η σεζόν είναι μεγάλη και επίπονη, όμως δεν θα μείωνα τη διάρκεια ενός αγώνα και δεν θα έπαιζα 15-20 λιγότερα ματς".

Διαβάστε ακόμη

"Κανείς δεν είναι μεγαλύτερος από το παιχνίδι" (μέρος 1ο)

"Κανείς δεν είναι μεγαλύτερος από το παιχνίδι" (μέρος 2ο)

News 24/7

24MEDIA NETWORK