Στη Νέα Υόρκη ο Αντετοκούμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο βρίσκεται ήδη στη Νέα Υόρκη προκειμένου να συμμετάσχει στην επιλογή του ντραφτ τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Στη Νέα Υόρκη ο Αντετοκούμπο

Ο μάνατζερ του 18χρονου Έλληνα άσου, Γιώργος Πάνου, ανάρτησε μια φωτογραφία στο twitter όπου οι δυο τους ποζάρουν με φόντο τη Νέα Υόρκη, ενώ στο μήνυμά του ενημερώνει για το γεγονός.

Στη φωτογραφία, ο Γιάννης Αντετοκούμπο έξω από το τζιπ που τον μεταφέρει, διακρίνεται να φοράει φανέλα με τον Κόμπε Μπράιαντ, έχοντας στο λαιμό του ακουστικά μουσικής, σαν άλλος σταρ του ΝΒΑ. Ο νεαρός γκαρντ/φόργουορντ δείχνει πανευτυχής για το γεγονός ότι ένα από τα όνειρά του γίνεται πραγματικότητα.

Οι προσδοκίες για τον Γιάννη Αντετοκούμπο είναι μεγάλες και ξεπερνούν τα ελληνικά σύνορα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι την Τετάρτη η Marca έκανε εκτενές αφιέρωμα στον ταλαντούχο Έλληνα άσο του Φιλαθλητικού.

Ποιος είναι ο Γιάννης Αντετοκούμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο γεννήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 1994 στην Αθήνα από Νιγηριανούς γονείς. Έχει τέσσερα αδέρφια (εκείνος είναι ο τρίτος): τον Φράνσις, τον Θανάση, τον Κώστα και τον Αλέξη. Με τον Θανάση υπήρξαν συμπαίκτες στον Φιλαθλητικό, ενώ ο Φράνσις έπαιζε ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο στην Νιγηρία. Όλα τα αδέρφια έχουν περάσει από τις ακαδημίες του Φιλαθλητικού.

Ο ύψους 2.07 φόργουορντ, ο οποίος απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα στις 9 Μαΐου 2013, άρχισε να παίζει μπάσκετ σε ηλικία 8 ετών με τη φανέλα του Φιλαθλητικού. Όταν έγινε 18 ετών, υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τη Σαραγόσα, το οποίο απέκτησε ισχύ από το καλοκαίρι του 2013.

Στο περυσινό πρωτάθλημα της Α2 σούταρε με ποσοστό 62,1% στα δίποντα, 31,3% στα τρίποντα και 72% βολές. Είχε μέσο όρο 9,5 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1,4 ασίστ, 0,7 κλεψίματα και 1 κόψιμο στα 26 ματς που αγωνίστηκε. Δεν πέρασε απαρατήρητος από τους Έλληνες προπονητές, οι οποίοι τον επέλεξαν για το All Star Game. Στις 28 Απριλίου ο νεαρός άσος έλαβε μία από τις πιο χαρμόσυνες ειδήσεις της ζωής του, αφού εντάχθηκε στο ντραφτ του ΝΒΑ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK