VIDEO by Contra.gr: Οι πιο μαγικές ασίστ του Τζον Στόκτον

Ο Τζον Στόκτον γίνεται 53ων και το Contra.gr, σ' ένα VIDEO παραγωγής του, θυμάται τον μετρ των ασίστ μέσα από μοναδικά κατορθώματα. Ένα Top10 γεμάτο αναμνήσεις.

VIDEO by Contra.gr: Οι πιο μαγικές ασίστ του Τζον Στόκτον

Με την αποχώρηση του Στιβ Νας από τη δράση και το κείμενο που αφιέρωσε στον μεγάλο Καναδό ο Τάσος Μαγουλάς, αναδύθηκε ξανά στην επιφάνεια το αναπάντητο ερώτημα για τον κορυφαίο πλέι μέικερ του ΝΒΑ, ανεξάρτητα από το αν κατέκτησε ή όχι το δαχτυλίδι του πρωταθλητή.

Ο Νας διεκδικεί τον "τίτλο" από αρκετούς, κυρίως σύγχρονους, αυτούς που είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε λιγότερο ή περισσότερο όταν το ΝΒΑ ήρθε στην ελληνική τηλεόραση. Τον all-around Μάτζικ Τζόνσον, εμπνευστή φυσικά του showtime, τον πιο κακό από τους κακούς Αϊζάια Τόμας, τον Τζέισον Κιντ των 100 triple double, κυρίως όμως τον Τζον Στόκτον.

Σε απόλυτους αριθμούς ο 1μ85 πόιντ γκαρντ ήταν (και παραμένει) ο πρώτος των πρώτων. Με 15.806 ασίστ σε 19 σεζόν καριέρας στους Γιούτα Τζαζ, ήταν ο καθοδηγητής των υπολοίπων στα πιο λαμπρά χρόνια της ομάδας από τότε που μετακόμισε στο Σολτ Λέικ.

VIDEO by Contra.gr: Οι πιο μαγικές ασίστ του Τζον Στόκτον

Μέλος του θρυλικού ντραφτ του '84 (μαζί με Τζόρνταν, Ολάζουον, Μπάρκλεϊ), θαυμάστηκε για την αυταπάρνηση, αφού σπάνια έχανε αγώνες, το οξύ πνεύμα, το σπινθηροβόλο βλέμμα του. Ειδικότερα δε για τον ελαφίσιο βηματισμό του, τη λέιζερ πάσα με το ένα χέρι και οποιαδήποτε γωνία, την ηγετική προσωπικότητά του στο παρκέ. Ο Γκάρι Πέιτον, μετρ της άμυνας, τον είχε χαρακτηρίσει δυσκολότερο αντίπαλο από τον Μάικλ Τζόρνταν, ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ τον πληρέστερο πλέι μέικερ που έπαιξε ποτέ στο ΝΒΑ, ο Καρλ Μαλόουν δε ό,τι πιο κοντινό σε θαυματουργό.

Ο Τζον Στόκτον, πρώτος και στα κλεψίματα στην ιστορία του ΝΒΑ με 3.265, κλείνει τα 53 χρόνια του (26 Μαρτίου 1962) και το Contra.gr, σ' ένα VIDEO δικής του παραγωγής, συνέθεσε ένα ψηφιδωτό από δικές του ταχυδακτιλουργικές στιγμές εν ώρα αγώνα. Η σειρά είναι, φυσικά, ενδεικτική...

Bonus track: το καλάθι που έστειλε τους Τζαζ στους τελικούς του 1997. Γιατί ήταν και σκόρερ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK