Αντετοκούνμπο: "Φταίω που χάσαμε απ' την Κροατία"

O Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ λίγα λεπτά μετά την ήττα της Ελλάδας απ' την Κροατία που έφερε τον αποκλεισμό απ' τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αναλαμβάνοντας την ευθύνη.

Αντετοκούνμπο: "Φταίω που χάσαμε απ' την Κροατία"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Ελλάδα γνώρισε την ήττα με 66-61 απ' την Κροατία και είδε τα όνειρα για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο να κάνουν... φτερά.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για τα αίτια που έφεραν τον αποκλεισμό, έχοντας μεγάλη διάθεση για αυτοκριτική, ενώ παράλληλα, τόνισε πως θέλει να δώσει το παρών στο Ευρωμπάσκετ του 2017.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

"Γυρίσαμε το ματς, παίξαμε πολύ καλά στο δεύτερο δεκάλεπτο. Δεν καταφέραμε όμως να βάλουμε κάποια σουτ και να ξεφύγουμε. Στην επίθεση δεν ήμασταν καλοί".

Για το άγχος: "Πιστεύω ότι υπήρχε άγχος επειδή είμαστε νέα παιδιά. Πάλεψαν οι παλιοί, ο Μπουρούσης, ο Περπέρογλου. Τους φτάσαμε, τους περάσαμε, αλλά δεν τα καταφέραμε".

Για την εικόνα του αγώνα: "Ήμασταν καλύτεροι, αλλά δεν παίξαμε πολύ καλύτερα".

Για τη συνέχεια της Εθνικής: "Μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Ειδικά εμείς οι μικροί. Στις επόμενες διοργανώσεις θα προσπαθήσουμε να πάμε καλύτερα".

Για το αν θα βρίσκεται στην Εθνική του χρόνου: "Ναι, θα είμαι εδώ και του χρόνου. Είναι δύσκολα να φεύγεις με μία πικρή γεύση στο στόμα. Φταίω που χάσαμε. Δεν έπαιξα όπως θα έπρεπε. Θα προσπαθήσω να είμαι στο Ευρωμπάσκετ".

Εκτός απ' την ΕΡΤ, ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς μίλησε και στον ΟΤΕ TV και τον Ρήγα Δάρδαλη.

Για το αν στοίχισε στην Εθνική το κακό ξεκίνημα: "Σίγουρα μας στοίχισε. Δεν μπήκαμε συγκεντρωμένα. Δεν ξέρω γιατί μπήκαμε έτσι. Κάναμε πάρα πολλά σουτ στην αρχή, δεν τρέξαμε στο transition. Γι' αυτό πήραν μεγάλη διαφορά στην αρχή του παιχνιδιού. Παρόλα αυτά, επιστρέψαμε, παίξαμε πολύ καλή άμυνα στο 3ο δεκάλεπτο, αλλά τελικά δεν τα καταφέραμε".

Για το αν μείναμε από δυνάμεις όταν προηγηθήκαμε με 48-46: "Κυνηγούσαμε το σκορ απ' την αρχή του παιχνιδιού. Σίγουρα έπαιξε ρόλο και η κόπωση, αλλά ήταν και θέμα εμπειρίας. Ήμασταν νέα παιδιά μέσα στο παρκέ".

Για το τι πρέπει να βελτιώσουμε τα επόμενα χρόνια: "Προσωπικά, κρατάω όλες τις απογοητεύσεις. Σίγουρα μέσα απ' τις αποτυχίες θα έρθουν κι οι επιτυχίες. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Να μαθαίνεις από τα λάθη σου και να προχωράς μπροστά".

Για το αν θα έρθει και του χρόνου στην Εθνική: "Ναι. Δεν θα υπάρχουν θέματα συμβολαίου του χρόνου και σίγουρα δεν θα αφήσω ποτέ την ομάδα, ειδικά μετά από αυτή την ήττα. Θα ξανάρθω και θα πιέζω τον εαυτό μου να κάνουμε μία επιτυχία".

Δείτε σε VIDEO τις δηλώσεις του:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ελλάδα-Κροατία 61-66

News 24/7

24MEDIA NETWORK