ΑΕΚ βαρέων βαρών!

O Άκης Γεωργίου γράφει για τον... βαρέων βαρών Ράφαελ Φαν ντε Φάαρτ και για την ΑΕΚ που επιστρέφει σιγά-σιγά στη λογική του πάνω ραφιού.

ΑΕΚ βαρέων βαρών!

Το όνομα του Ράφαελ Φαν ντε Φάαρτ έσκασε στην καθημερινότητα της ΑΕΚ και ενίσχυσε την αυτοπεποίθηση της κοινωνίας της λόγω της πρόγευσης της ομάδας… βαρέων βαρών που υπάρχει πρόθεση να δημιουργηθεί. Για την περίπτωση του Ολλανδού μέσου του Αμβούργου υπάρχει μία κινητικότητα στην «Ένωση» ωστόσο η επίσημη θέση του Συλλόγου αναφέρει ότι ο Φαν ντε Φάαρτ έχει απλώς προταθεί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έγινε ή θα γίνει κίνηση για την απόκτησή του.

Το θεόρατο κασέ του ποδοσφαιριστή (4 εκατ. μεικτά, 2,3 καθαρά) και ο ίδιος ο Ολλανδός γνωρίζει πως δεν είναι εφικτό να καλυφθεί μετά τη -διαφαινόμενη- αποχώρησή του από το Αμβούργο κάτι που σημαίνει ελαστικότητα σε ότι αφορά μία ενδεχόμενη διαπραγμάτευση. Βεβαίως, σε κάθε περίπτωση το κασέ του Φαν ντε Φάαρτ παραμένει υψηλό, ωστόσο από τη στιγμή που η ΑΕΚ είναι αποφασισμένη να κάνει το βήμα παραπάνω με την επιστροφή της στη Σούπερ Λιγκ τότε υπάρχει διάθεση να καλυφθούν συμβόλαια παικτών που θα «ψήσουν» τον κόσμο και θα βοηθήσουν ουσιαστικά την ομάδα.

Το γεγονός ότι ο Φαν ντε Φάαρτ απέρριψε την πρόταση του Άγιαξ ύψους 1,5 εκατ. ευρώ είναι ενδεικτικό του δείκτη δυσκολίας της περίπτωσής του για την ΑΕΚ. Παρόλα αυτά η ουσία για την «Ένωση» είναι πως επανέρχονται στην πραγματικότητά της ονόματα βαρέων βαρών που προϊδεάζουν τους οπαδούς της για ένα καλοκαίρι… απ’ τα παλιά. Το βέβαιο είναι πως η ΑΕΚ θα προχωρήσει σε μία ή δύο πολύ δυνατές μεταγραφικές κινήσεις για τις θέσεις από τη μέση και μπροστά.

Η περίπτωση του Φαν ντε Φάαρτ είναι εκτός μεταγραφικού σχεδιασμού. Ο Ολλανδός αγωνίζεται στη θέση πίσω από τον επιθετικό και στο αριστερό φτερό της επίθεσης. Η ΑΕΚ έψαχνε παίκτη που μπορεί να αγωνιστεί πίσω από τον φορ και στο δεξί φτερό της επίθεσης, ωστόσο όπως είναι απολύτως λογικό, αν δει ότι της… κάθεται η περίπτωση του άσου του Αμβούργου (από όλες τις απόψεις) δεν θα… πολυχαλαστεί.

Βεβαίως η μετάβαση από την ΑΕΚ που πριν από μερικά χρόνια δεν μπορούσε να κλείσει ούτε τον Γιώργο Κατίδη και επιστράτευσε τον ατζέντη Άλκη Φωτίου, στην ΑΕΚ που… σουλατσάρει τον τελευταίο καιρό στα πρωτοσέλιδα αγκαλιά με τον Σκόκο, τον Φαν ντε Φάαρτ και τα άλλα παιδιά, είναι μεγάλη. Κατανοητή και… επιπέδου ΑΕΚ η απαίτηση για ενίσχυση, επιτακτική όμως είναι η ανάγκη για την αποφυγή υπερβολών.

Ούτως ή άλλως και το γενικότερο κατάντημα της ΑΕΚ την τελευταία διετία από κάτι υπερβολές προήλθε, αφού ο Αδαμίδης από το να πληρώσει τη δόση του άρθρου 44 προτίμησε να φέρει τον Γκούντγιονσεν δημιουργώντας ένα σωρό αλυσιδωτά προβλήματα στη λειτουργία της ΠΑΕ.

Βέβαια, τα πράγματα πλέον έχουν αλλάξει, υπάρχει γνώση και η διαχείριση που έγινε την τελευταία διετία έδειξε πως η ΑΕΚ με λογικό μπάτζετ κατάφερε να φτιάξει ομάδες 2-3 φορές καλύτερες από τον δεύτερο σε Β’ και Γ’ Εθνική. Σαφέστατα στη Σούπερ Λιγκ ο βαθμός δυσκολίας δεν είναι το ίδιο χαμηλός, αλλά η λογική δεν αλλάζει. Αλλάζουν απλά οι αναλογίες.

Τι γίνεται με τον τερματοφύλακα

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΑΕΚ έχει ήδη ετοιμάσει τα συμβόλαια για την απόκτηση του Έρβιν Μούλντερ. Ο ατζέντης του ταξίδεψε στην Αθήνα, παρακολούθησε το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου στα play-off και μετέφερε στον πελάτη του το κλίμα και τις συζητήσεις με τους ανθρώπους της «Ένωσης». Μια μικρή διαφορά στο οικονομικό υπήρξε, ωστόσο φαίνεται πως είναι εύκαμπτη. Πλέον, αυτό που απομένει είναι να ταξιδέψει και ο ίδιος ο τερματοφύλακας στην Αθήνα, όταν του το επιτρέψουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις με τη Φέγενορντ.

Πάντως, τις τελευταίες ώρες εκδηλώνεται μια τάση που θέλει την ΑΕΚ να τρενάρει την υπόθεση Μούλντερ, ενδεχομένως για κάποιες άλλες περιπτώσεις τερματοφυλάκων που έχουν προκύψει, ωστόσο με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα ο Ολλανδός φαίνεται να είναι το πρώτο φαβορί για τη θέση στα γκολπόστ της «Ένωσης» στη Σούπερ Λιγκ.

Η λογική

Η λογική των ανθρώπων της ΑΕΚ για το χτίσιμο της ομάδας της Σούπερ Λιγκ είναι απλή. Υπάρχει ήδη ένας κορμός βασικών παικτών που υπολογίζονται για τη νέα σεζόν και μπορούν να προσφέρουν με το καλημέρα στη μεγάλη κατηγορία. Κολοβέτσιος, Μπακάκης, Γιόχανσον, Μάνταλος, Αραβίδης και ενδεχομένως ο Μπαρμπόσα. Σε αυτό τον κορμό των έξι παικτών αναμένεται να προστεθούν άλλοι πέντε, οι οποίοι αναμένεται να είναι ποδοσφαιριστές με παραστάσεις ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν με το καλημέρα στις απαιτήσεις.

Π.χ. ο Μούλντερ είναι τερματοφύλακας που έβγαλε -όχι φέτος- γεμάτες χρονιές με τη Φέγενορντ, ερχόμενος στην ΑΕΚ δεν κάνει κάποια υπέρβαση όπως έκανε ο Ανέστης που ήρθε από τον Πανιώνιο. Στην ίδια λογική ανήκε και η προσθήκη του Γιόχανσον. Ο Σουηδός ήρθε στην ΑΕΚ όντας ήδη γεμάτος από εμπειρίες μετά από φορτωμένες σεζόν με τη βαριά φανέλα της Γκέτεμποργκ.

Σημαντική για την ΑΕΚ ήταν και η απόκτηση του Ροντρίγκο Γκάλο η οποία εντάσσεται στο σκεπτικό «δύο σοβαρές λύσεις σε κάθε θέση». Ο Βραζιλιάνος μαζί με τον Μπακάκη -όταν επιστρέψει- αναμένεται να καλύψουν σε απόλυτο βαθμό τις ανάγκες της «Ένωσης» στο δεξί άκρο της άμυνας και αυτό που απομένει είναι να φανεί αν θα ακολουθηθεί η ίδια… γραμμή και στις υπόλοιπες θέσεις.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς μπορεί να πάρει η ΑΕΚ τον Φαν ντερ Φάαρτ

Την υπέρβαση με Φαν ντερ Φάαρτ ψάχνει η ΑΕΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK