Aνεβασμένες πιθανότητες για Μάνταλο

Ο Στέλιος Μανωλάς δοκίμασε ορισμένα πράγματα στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων, δείχνοντας μια προτίμηση στο 4-3-3 και ο Πέτρος Μάνταλος ανεβάζει στροφές ενόψει της συμμετοχής του στον Τελικό.

Aνεβασμένες πιθανότητες για Μάνταλο
Μάνταλος-ΑΕΚ-Αραβίδης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στην κυριακάτικη προπόνηση ο Στέλιος Μανωλάς δοκίμασε δύο διατάξεις, βάζοντας τους ποδοσφαιριστές του να περάσουν από αρκετές θέσεις κάνοντας ορισμένες αλλαγές προκειμένου να βρίσκονται άπαντες σε κατάσταση ετοιμότητας. Ο Έλληνας τεχνικός δείχνει μια προτίμηση στο 4-3-3 το οποίο συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες για να παραταχθεί η ΑΕΚ στον Τελικό. Η άλλη περίπτωση είναι το 4-2-3-1 με τα πρόσωπα να μην αλλάζουν.

4-3-3

Στο 4-3-3, ο Ντίντακ πήρε θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Γκάλο στο δεξί, ο Άρθο με τον Κολοβέτσιο έπαιξαν κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Μπροστά τους, σε ρόλο κόφτη έπαιξε ο Αντρέ Σιμόες με τους Πέτρο Μάνταλο και Γιάκομπ Γιόχανσον να παίζουν πιο μπροστά και να αποτελούν δίδυμο στα χαφ. Ο Αραβίδης με τον Βάργκας πήραν θέση στα φτερά της επίθεσης με τον Ράφικ Τζιμπούρ στην κορυφή.

4-2-3-1

Σε ό,τι έχει να κάνει με το 4-2-3-1, τα πρόσωπα ήταν τα ίδια και αυτό που αλλάζει είναι η θέση του Αντρέ Σιμόες. Ο Πορτογάλος σε αυτή την περίπτωση πάει πιο μπροστά στο πλευρό του Γιόχανσον με τον Πέτρο Μάνταλο να παίζει δεκάρι πίσω από τον Τζιμπούρ, στη φυσική του θέση.

Τις επόμενες μέρες θα οριστικοποιηθεί ποια από τις δύο διατάξεις θα επιλέξει τελικά ο Στέλιος Μανωλάς για τον Τελικό της Τρίτης κόντρα στον Ολυμπιακό. Σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει και η κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται αύριο ο Μάνταλος, ο οποίος παρότι δεν είναι απολύτως έτοιμος, ανεβάζει στροφές και αυξάνει τις πιθανότητές του ακόμα και για να ξεκινήσει το ματς βοηθώντας την ομάδα.

To βάρος στον Μάνταλο

Όπως είναι απολύτως λογικό, η κουβέντα που μονοπωλεί το ενδιαφέρον στην ΑΕΚ τις τελευταίες μέρες και θα το μονοπωλεί μέχρι τη σέντρα του Τελικού, είναι ο αντί-Μπαρμπόσα και τι θα συμβεί τελικά με τον Μάνταλο. Αν δηλαδή θα αποφασιστεί να ξεκινήσει ο Έλληνας μέσος από την αρχή, ή αν είναι καλύτερα να βρίσκεται στον πάγκο και να μπει να βοηθήσει κατά τη διάρκεια του ματς.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ

Η απόφαση δε θα είναι εύκολη, αφού από τη μία υπάρχει η πάγια πολιτική της ΑΕΚ να μη βιάζεται στις επιστροφές των τραυματιών, από την άλλη όμως το διακύβευμα είναι μεγάλο, γεγονός που περνάει τόσο στον παίκτη όσο και στον σύλλογο. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δεν έχει ξαναπαίξει σε Τελικό και γίνεται αντιληπτό πως το κίνητρο είναι τεράστιο, ενώ για την «Ένωση» είναι ένας πολύ χρήσιμος παίκτης που χρειάζεται στο αρχικό σχήμα σε κάθε περίπτωση. Η ΑΕΚ πρέπει να είναι πολύ προσεκτική στις ευκαιρίες που θα της εμφανιστούν μέσα στο ματς και η παρουσία του Μάνταλου από μόνη της εγγυάται μια καλή πάσα, έναν συνδυασμό, ένα στημένο, ένα σουτ έξω από την περιοχή.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ

Βέβαια οι κίνδυνοι δεν είναι λίγοι, αφού το να επισπευστεί η επιστροφή ενός τραυματία ενδεχομένως να προκαλέσει ένα σοβαρότερο πρόβλημα (και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΑΕΚ δεν σταματούν μετά τον Τελικό). Μπορεί, πάλι, να υπάρξει κόστος στην απόδοση (λόγω φόβου) ή και η -χειρότερη δυνατή- πιθανότητα να χρειαστεί νωρίς αλλαγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μανωλάς: "Μακάρι να μπω στη χρυσή λίστα της ΑΕΚ"
Zastro: Όταν ο Ντανιέλος απέλυσε τον κυρ-Σταύρο

News 24/7

24MEDIA NETWORK