Ένα παραδοσιακό λάτιν μπέρδεμα

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για το μπέρδεμα που προέκυψε με τον Τζιοβάνι, τον Σκόκο που απομακρύνεται ακόμα περισσότερο και την εναλλακτική του Μπουονανότε.

Ένα παραδοσιακό λάτιν μπέρδεμα

Η περίπτωση του Τζιοβάνι Παλμιέρι ντος Σάντος στην ΑΕΚ μπλέκεται λόγω των φημών που φουντώνουν τις τελευταίες μέρες στη Βραζιλία. Τα δεδομένα της μεταγραφής Τζιοβάνι και τι συμβαίνει με τον μεσοεπιθετικό που θέλει να αποκτήσει η «Ένωση».

Τι λένε στη Βραζιλία

Στη Βραζιλία, με δεδομένο ότι η Φλουμινένσε θέλει να κρατήσει τον ποδοσφαιριστή, θεωρούν ότι και ο ίδιος ο Τζιοβάνι έχει μία παρόμοια επιθυμία. Να παραμείνει δηλαδή στη Φλουμινένσε στην οποία έχει καθιερωθεί ως βασικός και αναντικατάστατος προκειμένου να αποτελέσει μέλος της πορείας της ομάδας μέχρι το τέλος.

Τι προκύπτει σύμφωνα με τα όσα γνωρίζει η ΑΕΚ

Κατ’ αρχάς η ΑΕΚ έχει μιλήσει με τον πατέρα του παίκτη και την Elenko Sports. Την εταιρεία, δηλαδή, που έχει σημαντικό μέρος των δικαιωμάτων του Τζιοβάνι. Φιλοξένησε στην Αθήνα τόσο τον πατέρα του όσο και τον ατζέντη του, τους έδειξε το Ολυμπιακό Στάδιο, τα Σπάτα, την Αθήνα και τους διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα με την εγγύηση της αμοιβής του ποδοσφαιριστή.

Με λίγα λόγια στην ΑΕΚ πήραν το ΟΚ από την Πεναπολένσε (την ομάδα που ανήκει ο παίκτης και ελέγχεται από την Elenko), ενώ πήραν και διαβεβαίωση από τον πατέρα του ποδοσφαιριστή ότι δεν έχει αλλάξει κάτι ως προς την επιθυμία του να συνεχίσει την καριέρα του στην «Ένωση».

Τι πιστεύει η ΑΕΚ για τα εμπόδια που έχουν προκύψει

Το γεγονός ότι η Φλουμινένσε θέλει να κρατήσει τον ποδοσφαιριστή γίνεται εύκολα αντιληπτό ωστόσο στην ΑΕΚ υπάρχει η πεποίθηση ότι η βραζιλιάνικη ομάδα δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα προκειμένου να δημιουργήσει εμπόδια για το ταξίδι του Τζιοβάνι στην Ελλάδα.

Αυτό γιατί υπάρχει μια ρήτρα στο συμβόλαιο δανεισμού του παίκτη από την Πεναπολένσε σύμφωνα με την οποία από τη στιγμή που φτάσουν τα χαρτιά που αποδεικνύουν ότι υπάρχει συμφωνία του Τζιοβάνι με ομάδα του εξωτερικού, τότε σε 48 ώρες ενεργοποιείται η πρώτη ρήτρα που δίνει το δικαίωμα στον ποδοσφαιριστή να φύγει.

Τι πραγματικά συμβαίνει;

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει! Όπως συμβαίνει σε κάθε περίπτωση μεταγραφής στην οποία μπλέκονται πολλές πλευρές. Στη συγκεκριμένη μπλέκονται η ΑΕΚ, η Πεναπολένσε, η Elenko Sport, η Φλουμινένσε και η οικογένεια του ποδοσφαιριστή.

Κλειδί στην υπόθεση είναι η επιθυμία του ίδιου του Τζιοβάνι. Αν ισχύει η διαβεβαίωση του πατέρα του τότε ο ποδοσφαιριστής πρέπει να θεωρείται παίκτης της «Ένωσης». Αυτό βεβαίως μένει να αποδειχθεί και στην πραγματικότητα εντός των επόμενων ημερών.

Αν όλα εξελιχθούν όπως περιμένουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ τότε ο Τζιοβάνι θα βρίσκεται το αργότερο στην Αθήνα στο τέλος της εβδομάδας.

Χλωμιάζει ακόμα περισσότερο ο Σκόκο

Στο θέμα του μεσοεπιθετικού, αρκετά πίσω φαίνεται ότι πηγαίνει η περίπτωση του Νάτσο Σκόκο. Η εμφάνιση και τα δύο γκολ στον αγώνα της Νιούελς με τη Ρασίνγκ (ο Νάτσο νίκησε δύο φορές τον άλλοτε συμπαίκτη του στην ΑΕΚ, Σεμπάστιαν Σάχα) όπως όλα δείχνουν μειώνουν αισθητά τις πιθανότητες της ενδεχόμενης επιστροφής.

Σε κάθε περίπτωση η περίπτωση Σκόκο ήταν μια δύσκολη περίπτωση και δεδομένων των συγκεκριμένων δυνατοτήτων της ΑΕΚ που ψάχνει ελεύθερους, έγινε ακόμα δυσκολότερη.

Από εκεί και πέρα μια περίπτωση που δείχνει ότι θα απασχολήσει την ΑΕΚ είναι αυτή του Ντιέγκο Μπουονανότε. Αν το συμβόλαιο του Αργεντίνου με τη Γρανάδα λυθεί, τότε θα ανοίξει ο δρόμος σε περίπτωση που η ΑΕΚ καταλήξει στο ότι ο El Nano είναι το ιδανικό γρανάζι που ψάχνει στη μεσοεπιθετική γραμμή.

Πάντως ο ίδιος ο Μπουονανότε δηλώνει θετικός στο να φορέσει τη φανέλα της «Ένωσης». Όπως και να έχει καλύπτει και τα στάνταρ που θέλει η ΑΕΚ (έχει προσωπικότητα, παραστάσεις, ποιότητα, όνομα) και τα ρεαλιστικά κουσούρια (πτωτική πορεία στην καριέρα του) που θα πρέπει να περιμένει η ομάδα από οποιαδήποτε παρόμοια μεταγραφή κάνει με δεδομένο ότι έχει συγκεκριμένο target group (ελεύθεροι).

Διαβάστε ακόμη

Αντρέ Σιμόες: Ένα στοίχημα με καλές πιθανότητες

News 24/7

24MEDIA NETWORK