Έγκλημα και... χαρακίρι

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την εντός έδρας ήττα της ΑΕΚ από τον Λεβαδειακό που κόβει τα φτερά της ομάδας του Πογέτ η οποία έκλεισε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις της για το 2015.

Έγκλημα και... χαρακίρι
INTIME SPORTS

Ίσως η πιο... ΑΕΚ ήττα των τελευταίων ετών. Πάνω που η ΑΕΚ πίεζε για να κάνει το 2-0 και στο 58’ ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού βγάζει ένα δύσκολο σουτ του Μπουονανότε, αποκρούει μια δύσκολη κεφαλιά του Σιμόες σε κόρνερ και η φάση τελειώνει με γκολ οφσάιντ του Γιόχανσον, ο Λεβαδειακός μετά από μια γιόμα-τσουρουκιά έφερε στο ματς στα ίσια. Κάπου εκεί άρχισαν να στραβώνουν σχεδόν τα πάντα για την ΑΕΚ η οποία ήταν άψυχη και δεν κατάφερε να κάνει κάτι σοβαρό από το 60’ μέχρι το τέλος.

Δώρα από Ανέστη-Κολοβέτσιο

Για να συμβούν βέβαια όλα αυτά έπρεπε πρώτα να υποπέσουν σε δύο απαγορευτικά λάθη οι Ανέστης και Κολοβέτσιος και να κάνουν δώρο στον Λεβαδειακό μία ανέλπιστη νίκη. Απαράδεκτη οι προσέγγιση των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ και στις δύο φάσεις με τον Ανέστη να αγχώνει το σύμπαν στο διάστημα της απουσίας του τραυματία Μπαρόχα (για ένα μήνα). Φαινόταν δύσκολο να ξεπεράσει ο Έλληνας πορτιέρο την περσινή γκάφα με την Παναχαϊκή κι όμως το κατάφερε στερώντας βαθμούς από την ΑΕΚ και δείχνοντας μία εικόνα την οποία η "Ένωση" -βάσει γεγονότων- δεν μπορεί να εμπιστευτεί στο 100%, σε καμία περίπτωση. Μαζί με όλα ο Ανέστης αδίκησε και τον ίδιο του τον εαυτό αφού μέσα στο ματς έκανε κάποιες καλές επεμβάσεις, παρότι (ξανά)εμφάνισε το πρόβλημα με τη μπάλα στα πόδια, το οποίο δίνει ένα τετ-α-τετ στον Λεβαδειακό στην αρχή.

Από την άλλη υπήρξε σοβαρότατο πρόβλημα και στο κέντρο της άμυνας το οποίο πάθαινε τρικυμία αρκετά συχνά. Κανένα σέντερ φορ αντιπάλου της ΑΕΚ δεν κατάφερε να γίνει τόσο απειλητικό όσο ο Μάντζιος στον αγώνα με τον Λεβαδειακό. Οι αμυντικοί της ΑΕΚ... απέφευγαν να κάνουν τα απλά κάτι που στοίχισε στην ομάδα και σε συνδυασμό και με την κακή στιγμή του Ανέστη, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την ήττα της ομάδας του Πογέτ.

Ο Βάργκας θυμίζει Ντακόλ

Από την ΑΕΚ οι μόνοι που διασώθηκαν ήταν οι (σχεδόν κλασικοί) Σιμόες, Ντίντακ και Γιόχανσον ενώ όλη η υπόλοιπη ομάδα κινήθηκε στη μετριότητα με ορισμένους εκ των παικτών να γίνονται και αυτόχειρες. Λίγα πράγματα ο Μπουονανότε και θα πρέπει η ΑΕΚ να μάθει να ζει με τα σκαμπανεβάσματά του. Μηδαμινή προσφορά και από τον Βάργκας ο οποίος σε διάθεση θυμίζει τον (περσινό και προπέρσινο) Ντακόλ. Ελάχιστα πράγματα και από τον Άρθο ο οποίος δεν είναι τόσο κακός για να μην παίζει ποτέ, αλλά (σε καμία περίπτωση) δεν είναι τόσο καλός για να παίζει βασικός στην ΑΕΚ. Για εμπειρία που βγαίνει στο ματς ούτε λόγος, αφού ο Ισπανός (εκτός από όλα τα υπόλοιπα) πήρε τρεις κάρτες σε δύο ματς τη στιγμή που άλλοι έμπειροι στόπερ έπαιρναν τόσες με συνεχή συμμετοχή σε ένα ολόκληρο πρωτάθλημα.

Παρόλα αυτά, λίγο πιο φυσιολογικά να εξελίσσονταν τα πράγματα η ΑΕΚ δεν θα έχανε ποτέ το ματς, αφού στην ουσία βρέθηκε πίσω κόντρα στη ροή. Έχασε όμως και η ήττα ήταν αρκετά οδυνηρή. Πλέον χάνει και το επιχείρημα του δυνατού ΟΑΚΑ αφού μετά την ήττα (ειδικών συνθηκών λόγω Βάργκας) με την Τρίπολη, ήρθε και το διπλό του Λεβαδειακού ο οποίος είχε κερδίσει την ΑΕΚ στην έδρα της μόνο τη χρονιά του υποβιβασμού.

Σοβαρό φάουλ του Κομίνη

Σε κακή μέρα και ο διαιτητής Κομίνης ο οποίος ακύρωσε λανθασμένα κανονικό γκολ του Γιόχανσον με ένα φάουλ που είναι υπερβολικό ακόμα και στο μπάσκετ. Τρομερή η ευκολία με την οποία ακύρωσε το γκολ ο Κομίνης και ο Γιόχανσον έγινε θύμα διαιτητικού σφάλματος για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική. Σοβαρό λάθος το οποίο κόστισε στην ΑΕΚ, αφού αν γινόταν το 2-0 στο τέλος του πρώτου μέρους τα πάντα θα ήταν διαφορετικά.

Γιούχαρε ο κόσμος μετά το τέλος της αναμέτρησης γιατί το αποτέλεσμα δεν είναι από αυτά που χωνεύονται εύκολα. Κυρίως όμως, η ΑΕΚ κλότσησε μια μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό. Η μάχη της δεύτερης θέσης εξελίσσεται σε μάχη τυφλού εναντίον μονόφθαλμου. Η ΑΕΚ είναι κάπως σε καλύτερη μοίρα λόγω του γεγονότος ότι ήταν σοβαρή στην έδρα της αλλά η ήττα από τον Λεβαδειακό αλλάζει τα δεδομένα και σε αυτό το κομμάτι. Και όλα αυτά πάνω που ο ΠΑΟΚ άρχισε να παίρνει ματς (έστω και με το πέναλτι του Τζαβέλλα που δε θα έδινε ούτε ο Ιβάν) και θεωρητικά δεν θα ήταν δύσκολο για την ΑΕΚ να κάνει απλώς τα βασικά αυτή την περίοδο με το ευνοϊκό -πλέον- πρόγραμμά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΑΕΚ - Λεβαδειακός 1-2

Δείτε τη γκέλα του Ανέστη στο γκολ του Λεβαδειακού

News 24/7

24MEDIA NETWORK