H συνήθεια που έγινε λατρεία

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την ΑΕΚ που πέρασε νικηφόρα και από το Καυτανζόγλειο επικρατώντας του Ηρακλή με 0-1 και βγάζοντας ορισμένες φάσεις... φαρμάκι.

H συνήθεια που έγινε λατρεία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ ήθελε απλά να διαχειριστεί το ματς στο "Καυτανζόγλειο" και κατάφερε να το κάνει με απόλυτα θετικό τρόπο συνεχίζοντας το νικηφόρο σερί της μέσα στο 2016 και με το κοντέρ να ανεβαίνει στον αριθμό 9.

Οι "κιτρινόμαυροι" έχουν κάνει τη νίκη... συνήθεια και παίρνουν αυτό που θέλουν σε όλους τους μέχρι τώρα αγώνες τους. Παρότι η ΑΕΚ κινδύνευσε σε ορισμένες στιγμές του ματς, πήρε και πάλι αυτό που ήθελε επικρατώντας του Ηρακλή με 0-1 και περνώντας στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου.

Ξεκίνημα στην ενδεκάδα για Σουκουλίνι

Ο Μπρούνο Σουκουλίνι έκανε ντεμπούτο στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ στο ματς του Καυτανζογλείου με τον Πογέτ να του δείχνει 101% εμπιστοσύνη από το πρώτο ματς. Καλό και αυτό για την ομάδα αφού είναι σημαντικό -και όχι τόσο σύνηθες στην "Ένωση"- να γίνονται μεταγραφές για τις οποίες τρελαίνεται ο προπονητής. Αυτή τη φορά ο Πογέτ το πήρε 100% πάνω του και το αποτέλεσμα δείχνει σοβαρό και ικανό να ανεβάσει την ΑΕΚ.

Σε ότι έχει να κάνει με την αγωνιστική παρουσία του Αργεντίνου μέσου, έκανε λίγα πράγματα μέχρι το 34ο λεπτό του ματς, αλλά κάπου εκεί έδειξε στα κλεφτά έναν από τους λόγους για τους οποίους τον επέλεξε ο Πογέτ. Μετά από κάτι κόντρες πήρε τη μπάλα από τη σέντρα, έκανε κούρσα μέχρι την περιοχή του Ηρακλή, σούταρε με το αριστερό, απέκρουσε ο Περνίς και στη συνέχεια έκανε και ένα αργεντίνικο τάκλιν στον Μπουκουβάλα.

Από εκεί και πέρα ανέβασε στροφές μέχρι να αντικατασταθεί από τον Κορδέρο, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμα δεν κατέβηκε από το αεροπλάνο (που λέει ο λόγος) και είναι νωρίς. Βγάζει μια θετική αύρα πάντως, που γίνεται ακόμα πιο θετική από τις δηλώσεις του μετά το ματς: "Μου αρέσει η ΑΕΚ, την ήξερα από πριν, σκέφτομαι από τώρα να μείνω και του χρόνου". Σε γενικές γραμμές, πολλά χιλιόμετρα, ικανότητα αλλαγής παιχνιδιού στο πλάι, πατήματα και στις δύο περιοχές και μεγάλη αισιοδοξία παρότι πολύ νωρίς.

Ντεμπούτο και ο Πέκχαρτ

Ο Τόμας Πέκχαρτ πέρασε στο ματς στο δεύτερο μέρος παίρνοντας -και αυτός- το βάπτισμα του πυρός με τη φανέλα της ΑΕΚ. Θεόρατο μπόι 193 εκατοστών και ένα είδος φορ που μέχρι σήμερα δεν υπήρχε στην ομάδα. Με την παρουσία του μπορεί να σηκωθεί και η μπάλα όταν φτάνει μπροστά, αφού ο Πέκχαρτ μπορεί να δώσει λύσεις σε ύψος στην πολύ κοντή φετινή ΑΕΚ. Γενικότερα δεν πρόλαβε να μπει στο παιχνίδι αφού και αυτός -όπως και ο πιο μπαρουτοκαπνισμένος Σουκουλίνι- βρίσκονται σε διαδικασία εξοικείωσης με το νέο εργασιακό τους περιβάλλον. Δεδομένου του γεγονότος ότι έρχονται από σοβαρά πρωταθλήματα και οι δύο, μετά το αρχικό πολιτισμικό σοκ θα αρχίσουν να δίνουν περισσότερα πράγματα στην ΑΕΚ.

Ματσάρα ο Μάνταλος

Δεύτερο σερί γκολ από τον Πέτρο Μάνταλο ο οποίος... ξεμπούκωσε στο ματς της περασμένης Κυριακής με τη Βέροια σκοράροντας για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα και το επανέλαβε και στο ματς Κυπέλλου με τον Ηρακλή. Γενικότερα και πέραν από το γκολ ο Μάνταλος έκανε καλό παιχνίδι και δείχνει ότι ανεβαίνει λίγο πριν η ΑΕΚ μπει στην περίοδο των πιο δυνατών αγώνων. Η "Ένωση" στερήθηκε πέρσι την απουσία του σε ένα καθοριστικό χρονικό σημείο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, φέτος θα τον έχει υγιέστατο και με ανοδική πορεία στη διάθεσή της.

Θετική παρουσία στο ΚαυταΝζόγλειο είχε και ο Ντιέγκο Μπουονανότε ο οποίος είχε συμμετοχή στη φάση του γκολ (έβγαλε την πρώτη πάσα στον Τζεμπούρ, πριν ο τελευταίος βρει τον Μάνταλο) ενώ -όταν κάποιες ενέργειες του έβγαιναν- ο Αργεντίνος έκανε πιο γρήγορη την ΑΕΚ.

Καλό ματς ο Τζεμπούρ

Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του στη σεζόν έκανε και ο Ράφικ Τζιμπούρ. Ο Αλγερινός θα μπορούσε να είναι πιο ομαδικός σε ορισμένες περιπτώσεις αλλά όπως και να το δει κανείς (σε αντίθεση με τα προηγούμενα ματς) έτρεχε και το πάλεψε μέχρι τέλους, μετρώντας και μία ωραία ασίστ. Η παρουσία του είναι ορισμένες φορές σημαντική για την ΑΕΚ, αλλά όλα παίζονται ανάλογα με το... μουντ που βρίσκεται πριν από κάθε ματς. Ενδεχομένως το γεγονός ότι βλέπει πως με την απόκτηση του Πέκχαρτ ο ανταγωνισμός ανεβαίνει να τον έχει τσιγκλήσει θετικά, αλλά σε κάθε περίπτωση ούτε και πριν είχε καπαρωμένη θέση στην ενδεκάδα.

Παλικάρι ο Σιμόες

O Aντρέ Σιμόες βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη για την οποία πέταξε (μέσω Κωνσταντινούπολης) από την Πορτογαλία, όπου είχε βρεθεί για την κηδεία του θείου του. Ο Σιμόες το πάλεψε για να δώσει το "παρών" στο ματς παρότι αρκετές συγκυρίες δεν ήταν υπέρ του από άποψη κούρασης. Τελικά ο Πορτογάλος με δύο προπονήσεις λιγότερες και με ταξίδι στην πλάτη έβγαλε κανονικά 90λεπτο και έδινε την αίσθηση ότι μπορεί να βγάλει ακόμα ένα αφού δε σταμάτησε να τρέχει. Για ακόμα μία φορά καλό ματς από τον μέσο της ΑΕΚ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σιμόες δεν πρόκειται να αγωνιστεί την Κυριακή στον αγώνα με τον Ατρόμητο για το πρωτάθλημα και δε θέλησε να χάσει δεύτερο ματς, προτιμώντας να περάσει κάποιες από τις δύσκολες προσωπικές στιγμές του με ποδόσφαιρο.

Για πρώτη φορά δεν άνοιξε το σκορ στο ημίχρονο εντός 2016

Ο αγώνας της ΑΕΚ απέναντι στον Ηρακλή ήταν ο πρώτος εντός του 2016 κατά τον οποίο η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ δεν κατάφερε να προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο. Οι "κιτρινόμαυροι" παρότι δημιούργησαν ευκαιρίες και ήταν απειλητικοί δεν κατάφεραν να προηγηθούν στα πρώτα 45 λεπτά στο Καυτανζόγλειο, σε αντίθεση με τους οκτώ προηγούμενους νικηφόρους αγώνες τους, στους οποίους πήγαιναν πάντα στα αποδυτήρια με το προβάδισμα, με εξαίρεση τον αγώνα με την Ξάνθη. Στο ματς με τους ακρίτες στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο (Αραβίδης στο 10’), ωστόσο δεν πήγε με το προβάδισμα στα αποδυτήρια γιατί η Ξάνθη ισοφάρισε επίσης στο πρώτο μέρος (Σολτάνι στο 17’).

Σε κάθε περίπτωση το σημαντικό για τον Πογέτ είναι ότι η ΑΕΚ κατάφερε να κερδίσει και... χωρίς τις παραδοσιακές της συνήθειες, γεγονός που από μόνο του βάζει τις βάσεις για να δημιουργηθεί μέταλλο νικητή στην ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σουκουλίνι: "Γιατί να μην παραμείνω στην ΑΕΚ;"

News 24/7

24MEDIA NETWORK