Αντρική νίκη!

Το τρίποντο απέναντι στον Ολυμπιακό δίνει αρκετά πράγματα -και- στην ομάδα αλλά το μεγαλύτερο κέρδος για την Ένωση είναι ότι οπλίζει με αυτοπεποίθηση την καινούργια εκδοχή της.

Αντρική νίκη!

Η νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό δίνει αυτοπεποίθηση στην ΑΕΚ. Χρειαζόταν για το πρεστίζ της και την αυτοπεποίθησή της. Έχουμε ξαναπεί ότι η φανέλα μπορεί να είναι βαριά αλλά τα χρόνια περνάνε, η ομάδα είναι καινούργια και η φιλοσοφία χτίζεται ξανά από την αρχή. Πλέον έχει νικήσει ήδη τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, συνειδητοποιεί ότι μπορεί να κερδίσει και τον Παναθηναϊκό και από εκεί και πέρα σιγά σιγά χτίζει. Με νίκες αρχικά, με τίτλους στη συνέχεια. Τότε θα έχει επιστρέψει. Τώρα είναι ακόμα στο δρόμο.

Έχει ακόμα αρκετό δρόμο

Το χθεσινό ματς ήταν η τρανταχτή απόδειξη ότι η ΑΕΚ -παρά τα ψυχικά αποθέματα που έβγαλε και μέτρησαν υπέρ της- έχει ακόμα αρκετά χιλιόμετρα να διανύσει μέχρι να φτάσει αγωνιστικά εκεί που θέλει απέναντι στον Ολυμπιακό. Ακόμα και όταν οι "ερυθρόλευκοι" έμειναν με 9 παίκτες, οι παίκτες της "Ένωσης" έδειχναν να μην το έχουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να κλείσουν τον Ολυμπιακό στο μισό γήπεδο.

Το άσφαιρο πρώτο ημίχρονο

Η ΑΕΚ έκανε ένα κάκιστο πρώτο ημίχρονο από άποψη δημιουργίας αφού δεν κατάφερε να κάνει ούτε μία τελική. Αναιμική μπροστά, δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα και γενικά μια νευρική εικόνα που δεν έβγαζε την αίσθηση ότι μπορεί να κάνει τη ζημιά κάποια στιγμή. Αμυντικά βέβαια στο συγκεκριμένο διάστημα τα πήγαινε αρκετά καλά η ΑΕΚ, αλλά ο Ολυμπιακός γινόταν πιο εύκολα επικίνδυνος λόγω της ποιότητας των παικτών του από τη μέση και μπροστά οι οποίοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά για πλάκα.

Συγκινητικός Μπαρμπόσα

Όλη την εβδομάδα έδινε αγώνα δρόμου για να προλάβει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και όχι μόνο πρόλαβε αλλά ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες της ΑΕΚ. Χαρακτηριστικά συχνές οι επιστροφές του για να καλύψει, να κόψει και να δώσει μάχες παρότι δεν τον έχουμε συνηθίσει τουλάχιστον σε αυτό το τέμπο.

Άσχημα τελειώματα Μπουονανότε-Μάνταλος

Ο Αργεντίνος μπήκε στο τέλος για να δώσει φρεσκάδα και ποιότητα στην ΑΕΚ από τη μέση και μπροστά, εκτέλεσε το χαμένο πέναλτι ενώ όταν βρέθηκε μπροστά στον Ρομπέρτο στο τέλος… λιγοψύχησε. Θα μπορούσε να είχε προσφέρει ένα γκολ στο χθεσινό ματς αλλά έκανε κακό τελείωμα. Κακά τελειώματα είχε και ο Μάνταλος στο ματς στο δεύτερο ημίχρονο, γεγονός όχι και τόσο καλό για έναν ποδοσφαιριστή τον οποίο η ΑΕΚ προορίζει να γίνει εκείνος που θα τη βγάζει από τη δύσκολη θέση.

Βάργκας: Τον αγαπάει η μπάλα!

Ο Ρόναλντ Βάργκας πέρασε στο 68’ στο ματς στη θέση του Γιόχανσον και έκανε… ξανά αισθητή η παρουσία του δίνοντας ένα ακόμα γκολ στην ΑΕΚ. To 8o στο πρωτάθλημα το οποίο είναι ουσιαστικά η συνέχεια του πολύ καλού come back του διεθνούς μεσοεπιθετικού της "Ένωσης" από τον περασμένο Γενάρη. Έπαιξε και αυτός καθοριστικό ρόλο στο να γίνει η ΑΕΚ αποτελεσματική τον τελευταίο καιρό και έβαλε μεγάλη πλάτη στο νικηφόρο σερί που σταμάτησε στο Περιστέρι και ο Πογέτ ευελπιστεί να συνεχιστεί ξανά από το χθεσινό ματς και μετά.

Μπαρόχα από το… πουθενά

Ο Γκουστάβο Πογέτ σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας δεν εμφάνιζε το παραμικρό ως προς τις σκέψεις του για το ματς και όλα έδειχναν ότι θα συμπεριλάμβανε μια… βόμβα ο καταρτισμός της ενδεκάδας. Τελικά το απρόσμενο που επέλεξε ο Πογέτ ήταν η επιστροφή του Άλεν Μπαρόχα στο αρχικό σχήμα. Ο Βενεζουελάνος στην ουσία χωρίς αγωνιστικό ρυθμό μπήκε στο ντέρμπι σε μία ριψοκίνδυνη κίνηση του Ουρουγουανού τεχνικού. Ριψοκίνδυνη για εμάς τους απ’ έξω, γιατί είναι δεδομένο πως ο προπονητής ξέρει καλύτερα από τον καθένα ποιους παίκτες έχει στη διάθεσή του και πότε πρέπει να τους βάλει.

Κομμένος Τζιμπούρ

Η δεύτερη βόμβα δεν είχε να κάνει με την ενδεκάδα αλλά με το ποιος έμεινε εκτός αποστολής. Τελικά ο Τζιμπούρ ήταν ο παίκτης που κόπηκε από την 19άδα την τελευταία στιγμή. Ο Πογέτ επέλεξε να πάει με δύο σέντερ φορ και προτίμησε τους Αραβίδη-Πέκχαρτ. Βέβαια κάπου εδώ μπαίνει ένας αστερίσκος γιατί ενδεχομένως ο Τζιμπούρ να ήταν χρήσιμος σε ένα ματς σαν το χθεσινό, κυρίως με δεδομένη την τροπή που πήρε αυτό. Κατ’ αρχήν ο Αλγερινός είναι ο μόνος παίκτης της ΑΕΚ που έχει παραστάσεις από τέτοια ματς, έχει δεδομένα την ποιότητα για να κάνει τη ζημιά ενώ από άποψη φυσικής κατάστασης μπορεί να βγάλει ένα μικρό χρονικό διάστημα. Καταλαβαίνω ότι η εικόνα παλαίμαχου που έχει στα περισσότερα ματς ο Τζιμπούρ, δικαιώνει πέρα για πέρα τον Πογέτ, αλλά μπάλα είναι, παίζουν ρόλο κι άλλα πράγματα σε αυτά τα ματς.

Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή για την ΑΕΚ είναι να μην περάσει στην… αντίπερα όχθη. Μια νίκη επί του Ολυμπιακού είναι παραδοσιακά μεγάλη αλλά στην παρούσα φάση και στην ψυχρή πραγματικότητα είναι μόνο τρεις βαθμοί, που δεν καλύπτουν τη χαώδη απόσταση με τον πρώτο η οποία στην παρούσα φάση δεν αποτελεί στόχο. Από του χρόνου όμως και στα επόμενα χρόνια θα αποτελεί στόχο και για αυτό το ιδανικό στην παρούσα φάση θα ήταν να διαπιστώνονται και να καταγράφονται οι αδυναμίες. Όχι να διογκώνεται κάτι που έχει ήδη γίνει και στην ουσία είναι μία νίκη τριών βαθμών. Τα σημαντικά για την ΑΕΚ είναι μπροστά (Κύπελλο) μόνο κακό θα κάνει η δημιουργία κάποιας ψευδαίσθησης.

Τιμή για το ελληνικό ποδόσφαιρο ο Ρομπέρτο

Δε συμβαίνει πολλές φορές να μπαίνουν στο οπτικό ματς πεδίο αθλητές όπως ο Ρομπέρτο. Τρομερός σε όλα. Και στη φάση του πέναλτι, και επειδή κάνει για πλάκα μία απόκρουση που άλλος μπορεί να χρειαστεί υπερπροσπάθεια και από τη στάση του τη στιγμή που στον πάγκο του Ολυμπιακού δημιούργησαν μια ένταση όταν τους έστειλε πίσω και μάζεψε τους συμπαίκτες του για να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Μοιραία κουβέντα για τη διαιτησία

Σε ένα ματς με 3 αποβολές και 1 πέναλτι δε γίνεται να μην υπάρχει κουβέντα για διαιτησία, αλλά ακόμα καλύτερο θα είναι να υπάρχει μία γενικότερη συναίσθηση της όλης κατάστασης. Η συζήτηση γίνεται για τον Ολυμπιακό που προέρχεται από μια γεμάτη 20ετία παντοκρατορίας σε όλα τα επίπεδα και για την ΑΕΚ που πριν από 3 χρόνια έπεφτε κατηγορία επειδή η… Βέροια είχε καλύτερες άκρες στο παρασκήνιο. Όσο και να θέλουμε να κάνουμε το άσπρο μαύρο δυστυχώς δεν γίνεται να κάνουμε σαν να μην υπάρχει παρασκήνιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και σαν να μη συνέβη τίποτα την τελευταία 20ετία.

Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω τι άλλο πέραν από κόκκινη κάρτα θα μπορούσε να δώσει ο Καλογερόπουλος στον Μποτία που έκανε φάουλ στον Αραβίδη για να μην βγει φάτσα με τον Ρομπέρτο. Επίσης παρά τις θεωρίες για τα πέναλτι και τις κίτρινες, δεν μπορώ να καταλάβω τι άλλο θα μπορούσε να δώσει στον Μιλιβόγιεβιτς που πλήρωσε την απερισκεψία του να σηκώσει τέντα τα χέρια μέσα στην περιοχή. Για τα περί της εκτέλεσης του πέναλτι που μπήκε μέσα στην περιοχή ο Βάργκας ούτε λόγος αφού όπως φαίνεται στο ριπλέι ο Βενεζουελάνος (και όλοι οι παίκτες των δύο ομάδων) ήταν έξω από την περιοχή…

Κασάμι

Διαφωνώ με τον τρόπο του, αλλά ο Κασάμι χωρίς να το ξέρει έγραψε ιστορία. Έγινε ένας από τους λίγους παίκτες του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια που μετά από αγώνα με την ΑΕΚ έκανε παρόμοιες δηλώσεις. Η προηγούμενη φορά ήταν πριν δημιουργηθεί η Google, γεγονός που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την αναζήτηση. Συνήθως στη θέση του Κασάμι ήταν κάποιος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ. Ορισμένες φορές οι παρόμοιες δηλώσεις είχαν και κόστος όπως στις περιπτώσεις των Νικολαϊδη-Ατματσίδη το ’99 που σταμάτησαν από την Εθνική Ομάδα. Βέβαια -βάσει λογικής- για να υπήρχε τόσο σοβαρό κόστος (για τους ποδοσφαιριστές) πάει να πει ότι ήταν και ποιο σοβαρός ο λόγος (που έγιναν αυτές οι δηλώσεις).

Εν πάση περιπτώσει. Το θέμα είναι ότι ο Κασάμι, ο Σιόβας και γενικότερα τα νέα παιδιά που έρχονται και παρέρχονται στις μεγάλες ελληνικές ομάδες, πρέπει να μπουν σε μια διαδικασία σεβασμού απέναντι σε όλα τα μεγάλα μεγέθη. Ο οργανισμός ΑΕΚ πανηγύρισε έντονα τη νίκη με τον Ολυμπιακό για πολλούς λόγους που είναι αποτυπωμένοι στην τελευταία 20ετία, δεν θα ήταν λογικό να ζητήσει την άδεια του Χ Κασάμι επειδή ο τελευταίος κάτι πρέπει να πει.

Όχι τίποτα άλλο δεν είναι και ωραία η εικόνα ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή που προσπαθεί να πουλήσει οπαδιλίκι χωρίς να έχει σχέση με το αντικείμενο. Φαίνεται σαν να θέλει να δικαιολογήσει κανείς το μεροκάματο σε μια μέρα που δεν έκανε σωστά τη δουλειά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0

Απίστευτη επίθεση Μελισσανίδη στον παρατηρητή

Οι πανηγυρισμοί στο φινάλε

News 24/7

24MEDIA NETWORK