ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-0

Η ΑΕΚ έβαλε τέλος στο αήττητο του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα! Με το γκολ του Βάργκας στο 76' η Ένωση νίκησε 1-0 σ' ένα συναρπαστικό ντέρμπι που είχε τρεις αποβολές στο δεύτερο ημίχρονο, χαμένο πέναλτι και αρκετή ένταση.

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-0
Βάργκας ΑΕΚ Ολυμπιακός

Η εικόνα του αγώνα

Δεν προξένησε έκπληξη ο "συντηρητισμός" των δύο προπονητών. Ο Γκουστάβο Πογέτ με τη χρησιμοποίηση τριών κεντρικών χαφ, μεταξύ των οποίων ο Σουκουλίνι, και τον Μάνταλο στα άκρα ήθελε πρώτα ν' αποτρέψει τη ανάπτυξη του Ολυμπιακού, την ίδια στιγμή που ο Μάρκο Σίλβα επέλεξε οι εξτρέμ (Πάρντο, Ντουρμάζ) να μην ανεβαίνουν πολύ δίνοντας βοήθειες στους πλάγιους μπακ (Ελαμπντελαουί, Μαζουακού).

Η τακτική αμφότερων προκάλεσε αλληλεξουδετέρωση του τρόπου ανάπτυξης που είτε η ΑΕΚ είτε ο Ολυμπιακός χρησιμοποιούν συνήθως. Δεδομένου δε ότι οι ποδοσφαιριστές των δύο υπέπιπταν σε λάθη, η πρώτη τελική έγινε δια ποδός Ντουρμάζ στο 17' από μακρινή απόσταση και χωρίς στόχο. Με την ενεργή συμμετοχή του Σουκουλίνι στην ανάπτυξη, ιδιαίτερα μετά τη μετατόπισή του προς τα δεξιά, οι "κιτρινόμαυροι" έψαξαν το κάθετο παιχνίδι.

Για να πατήσουν πάντως περιοχή χρειάστηκαν κυρίως στημένες μπάλες εκτός περιοχής. Οι οποίες πέρασαν δίχως αποτέλεσμα. Όπως είχε συμβεί στο 29', στη μοναδική φορά που υπήρξε προϋπόθεση απειλής, το γύρισμα όμως του Μάνταλού δεν βρήκε κάποιον διαθέσιμο, από τη στιγμή που ο Αργεντινός είχε βρεθεί στο χορτάρι μετά από εμπλοκή με τον Μαζουακού.

Τουναντίον οι πρωταθλητές κατάφεραν να ολοκληρώσουν δύο επιθέσεις τους που είχαν κοινή συνισταμένη τον Μπαρόχα. Ο Βενεζουελάνος γκολκίπερ που είχε δύο άστοχες εξόδους, ήταν σωστά τοποθετημένος για να βγάλει τόσο τη γυριστή κεφαλιά του Ντουρμάζ στο 43' όσο και το ανάποδο του Κασάμι στο 45' από κόρνερ του Φορτούνη.

Αφ' ότου πάντως στο 47' ο Ολυμπιακός έμεινε με παίκτη λιγότερο στο γήπεδο, απόρροια της αποβολής του Μποτία για τράβηγμα στον Αραβίδη που έβγαινε τετ α τετ, η εικόνα άλλαξε. Το κοινό ενθουσιάστηκε, ο Σίλβα έβγαλε τον Φορτούνη για να παίξει ο Ντα Κόστα και ο Πογέτ επέλεξε δεύτερο φορ (Πέκχαρτ) στο νεοδιαμορφωμένο 4-4-2.

Αυτόματα η ΑΕΚ κέρδισε μέτρα και έγινε εμφανώς πιο επιθετική. Από τις... μηδέν τελικές του πρώτου μισού άρχισε να ολοκληρώνει επιθέσεις και να πιέζει. Ο Μάνταλος δεν βρήκε στόχο στο 55' ούτε η κλασική ευκαιρία του ίδιου του Έλληνα μεσοεπιθετικού στο 68' μετά τη σέντρα ακριβείας του Γκάλο. Οι "ερυθρόλευκοι" προσπαθούσαν να μην κινδυνεύσουν, ψάχνοντας παράλληλα πεδίο αντεπίθεσης. Ο Μπαρόχα ήταν σε ετοιμότητα για το σουτ του Κασάμι στο 64', πάντως ο Ολυμπιακός παρέμενε επικίνδυνος.

Ασχέτως κινδύνων για την άμυνά του, ο Πογέτ δεν δίστασε να βγάλει και τον Γιόχανσον από το γήπεδο, καταλαβαίνοντας ότι αυτή είναι η ευκαιρία της ΑΕΚ. Ο Βάργκας ήρθε να ενισχύσει κι άλλο το δημιουργικό κομμάτι, με τον Μάνταλο παρόλα αυτά να μην οπισθοχωρεί, μένοντας ψηλά.

Το ντέρμπι πάντως έκρινε ένας αμυντικός. Στο 76' η επιμονή του Ντίντακ έφερε το πέναλτι (για χέρι) και την αποβολή (με δεύτερη κίτρινη) του Μιλιβόγεβιτς. Γιατί ο Μπουονανότε (που είχε μπει αντί του Αραβίδη) μπορεί ν' αστόχησε (Ρομπέρτο και δοκάρι), ο Βάργκας ωστόσο, παρά την αντίθετη κατεύθυνση, βρήκε εστία. Η διακοπή, με αντεγκλήσεις των δύο πάγκων, που ακολούθησε του 1-0 βοήθησε ακόμη περισσότερο την ΑΕΚ, έχοντας το χρόνο να συνταχθεί και να μην αιφνιδιαστεί από μια πιθανή αντεπίθεση. Έχασε βέβαια τον Γκάλο με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 86', ο Ολυμπιακός όμως δεν βρήκε ποτέ τρόπο να φανεί απειλητικός, μολονότι αναθάρρησε. Η είσοδος του Ντομίνγκες δεν μετέβαλε τα δεδομένα και η Ένωση πανηγύρισε μια τεράστια νίκη.

MVP

Όχι μόνο βρέθηκε στην αποστολή, παρά τις αμβιβολίες που υπήρχαν για τη συμμετοχή του, αλλά ήταν και ο κορυφαίος της ΑΕΚ. Ο Έλντερ Μπαρμπόζα πλήγωσε πολλάκις τα πλάγια μπακ του Ολυμπιακού, κυρίως δε τον ευάλωτο Μαζουακού, και έφτιαχνε συνεχώς για τους συμπαίκτες του.

Αδύναμος κρίκος

Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς αποδείχθηκε μοιραίος από τη στιγμή που έχοντας ήδη κάρτα έπαιξε με υψωμένα χέρια εντός περιοχής. Αφήνοντας την ομάδα που εννέα, την άφησε και απροστάτευτη στο γήπεδο.

Σχόλιο

Η ΑΕΚ μπορεί να πανηγυρίζει. Αφενός εδραιώθηκε στη δεύτερη θέση αφετέρου "φρέναρε" τον Ολυμπιακό στο δρόμο για το αήττητο πρωτάθλημα. Ο Πογέτ δεν ήθελε να χάσει, αλλά όταν του παρουσιάστηκε η ευκαιρία να νικήσει, δεν δίστασε να ρισκάρει. Έπαιξε όλα τα όπλα του και το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε το ρίσκο που πήρε.

Ο Ολυμπιακός έμοιαζε να υπερέχει όσο δεν είχαν επηρεαστεί οι αριθμητικές ισορροπίες, αφού είχε τον τρόπο ν' απειλεί χωρίς να λάμπει. Ακόμη και με παίκτη λιγότερο δε έβγαλε φάσεις. Όταν όμως έχασε και τον Μιλιβόγεβιτς, παρέδωσε το πνεύμα, με αποτέλεσμα ούτε εφέτος να εκπληρώσει το στόχο του αήττητου πρωταθλήματος.

Ο Καλογερόπουλος ελέγχεται για το μαρκάρισμα του Μαζουακού στον Σουκουλίνι κατά το πρώτο ημίχρονο, μια πολύ δύσκολη φάση στην οποία είναι πολύ κοντά. Στις δύο αποβολές πάντως ενεργεί εντός κανονισμών από τη στιγμή που σφυρίζει σε αμφότερες παράβαση.

ΤΑ VIDEOS ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ:

Το πέναλτι που ζήτησε η ΑΕΚ:

H αποβολή του Μποτία:

Η αντίδραση του Φορτούνη την ώρα της αλλαγής του:

Το πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΚ και το γκολ του Βάργκας:

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Σουκουλίνι (52' Πέκχαρτ), Γιόχανσον (68' Βάργκας), Μάνταλος, Μπαρμπόζα, Αραβίδης (75' Μπουονανότε)

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Κασάμι, Μιλιβόγιεβτς, Πάρντο (33' Σεμπά), Ντουρμάζ (86' Ντομίνγκες), Φορτούνης (49' Ντα Κόστα), Ιντέγε

Ακούστε τη ραδιοφωνική μετάδοση του ντέρμπι από τον Sport24 Radio 103.3:

Το LIVE

17:34
Καλησπέρα σας από το ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο μεγάλο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής της Super League.
17:34
H σέντρα του αγώνα είναι προγραμματισμένη για τις 19:30.
17:37
Σε λίγα λεπτά αναμένεται η άφιξη των αποστολών των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ.
17:44
Ήδη περισσότεροι από 3000 φίλοι της ΑΕΚ βρίσκονται στις εξέδρες του Σταδίου.
17:45
Η αστυνομία μοιάζει να έχει απομονώσει εντελώς τους χώρους άφιξης των αποστολών.
17:46
Οι διαιτητές μπήκαν για μια πρώτη βόλτα στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ και άκουσαν τις χλιαρές αποδοκιμασίες των φίλων της ΑΕΚ.
18:00
Ανέστης, Μπαρόχα, Μπακάκης, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Αρθο, Λαμπρόπουλος, Ζουκουλίνι, Σιμόες, Μπαρμπόσα, Βάργκας, Πλατέλλας, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπουονανότε, Τζεμπούρ, Αραβίδης, Πέκχαρτ. Αυτή είναι η αποστολή της ΑΕΚ για το αποψινό ντέρμπι.
18:02
Μποτία, Μπουχαλάκης, Ντα Κόστα, Ντομίνγκες, Ντουρμάζ, Ελαμπντελαουί, Φορτούνης, Ιντέγε, Καπίνο, Κασάμι, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Πάρντο, Πουλίδο, Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σεμπά, Σιόβας. Οι παίκτες που διάλεξε ο Σίλβα για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ.
18:06
Η ενδεκάδα της ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Σουκουλίνι, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπαρμπόζα, Αραβίδης.
18:07
Εκπλήξεις από τον Πογέτ, που προτίμησε τον Μπαρόχα αντί του Ανέστη κάτω από τα γκολπόστ, ενώ έδωσε φανέλα βασικού στον Σουκουλίνι. Ο Μάνταλος πήρε... μετάθεση για τα άκρα, ο Μπαρμπόζα μπήκε τελικά στο βασικό σχήμα και ο Βάργκας έμεινε στον πάγκο.
18:09
Ισχυρή και συνάμα διακριτική η παρουσία της αστυνομίας
18:18
Το πέταλο των οργανωμένων της ΑΕΚ έχει γεμίσει.
18:21
O κόσμος συρρέει στο ΟΑΚΑ
18:28
Περίπου 10000 φίλοι των γηπεδούχων στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, περίπου μια ώρα πριν την σέντρα του αγώνα. Απόλυτη ηρεμία εντός κι εκτός γηπέδου, όλα κυλούν ομαλά για την ώρα.
18:33
Η αποστολή του Ολυμπιακού αναμένεται από λεπτό σε λεπτό στο ΟΑΚΑ.
18:38
Θυμίζουμε ότι ο Ζντιέλαρ δεν είναι απόψε στην διάθεση του Μάρκο Σίλβα, καθώς αποβλήθηκε στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ.
18:41
Έφτασε στο ΟΑΚΑ και η αποστολή του Ολυμπιακού, περίπου 50 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα.
18:46
Στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες του Ολυμπιακού αυτή τη στιγμή, για την καθιερωμένη αναγνωριστική βόλτα.
18:52
Λόγω της καθυστερημένης άφιξης του στο γήπεδο,ο Ολυμπιακός αιτήθηκε να μετατεθεί η έναρξη του αγώνα μισή ώρα αργότερα, δηλαδή στις 20:00.
18:53
H άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού 
18:54
Η είσοδος των παικτών του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο
18:59
Στις 19:45 η έναρξη του αγώνα όπως ενημέρωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ
19:00
Στον αγωνιστικό χώρο έχουν βγει οι τερματοφύλακες των δύο ομάδων για την προθέρμανσή τους.
19:03
Εδώ μπορείτε να δείτε την είσοδο των γκολκίπερ των δύο ομάδων στο χορτάρι του ΟΑΚΑ:
19:05
11άδα Ολυμπιακού: Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Κασάμι, Μιλιβόγιεβτς, Πάρντο, Ντορμάζ, Φορτούνης και Ιντέγε.
19:07
Κι εδώ η άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού:
19:09
Στις 19:45 θα ξεκινήσει το παιχνίδι μετά την καθυστερημένη άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού.
19:10
Κι εδώ μια άλλη λήψη από την άφιξη της αποστολής των "ερυθρολεύκων":
19:12
Στον αγωνιστικό χώρο έχουν βγει οι παίκτες της ΑΕΚ για την προθέρμανσή τους.
19:15
Τώρα, ήρθε η σειρά των "ερυθρολεύκων". Οι παίκτες του Ολυμπιακού πατούν το χορτάρι του ΟΑΚΑ.
19:16
Η είσοδος των παικτών της Ένωσης στο αγωνιστικό χώρο υπό της επευφημίες των φιλάθλων του έχουν προσέλθει στο ΟΑΚΑ:
19:18
Και η σειρά των παικτών του Ολυμπιακού:
19:22
Οι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν δώσει "κιτρινόμαυρο" χρώματα στο ΟΑΚΑ:
19:27
Κόκκινες και κιτρινόμαυρες εμφανίσεις δεσπόζουν στο χορτάρι του ΟΑΚΑ:
19:29
Η όψη του ΟΑΚΑ ένα τέταρτο πριν την έναρξη του ματς:
19:33
Θυμίζουμε ότι το ντέρμπι ήταν να αρχίσει τώρα, αλλά λόγω της καθυστερημένης άφιξης του Ολυμπιακού στο γήπεδο θα ξεκινήσει στις 19:45.
19:33
Περίπου 40.000 φίλαθλοι της ΑΕΚ βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις εξέδρες του μεγαλύτερου σταδίου της χώρας.
19:36
Δείτε ξανά τις δύο 11άδες πριν το πρώτο σφύριγμα του Καλογερόπουλου:

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Σουκουλίνι, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπαρμπόζα, Αραβίδης

Ολυμπιακός:Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Κασάμι, Μιλιβόγιεβτς, Πάρντο, Ντορμάζ, Φορτούνης, Ιντέγε.
19:38
Οι παίκτες των δύο ομάδων κατευθύνονται στα αποδυτήρια μετά το πέρας της προθέρμανσής τους:
19:40
Διαιτητές του αποψινού ντέρμπι οι Χαράλαμπος Καλογερόπουλος, Λάζαρος Δημητριάδης, Αλέξανδρος Γρέβενης, ενώ τέταρτος ο Ανδρέας Παππάς.
19:45
Οι παίκτες των δύο ομάδων βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο, πάμε για την έναρξη του ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής.
19:46
"Φλέγεται" η θύρα των οργανωμένων της ΑΕΚ από τα δεκάδες καπνογόνα που άναψαν κατά την είσοδο των δύο ομάδων.
19:49
Μία μικρή καθυστέρηση για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα.
19:49

1'

Σέντρα στην αναμέτρηση
19:54

4'

Ανεκμετάλλευτο το πρώτο κόρνερ του αγώνα για τον Ολυμπιακό. Τίποτα το αξιόλογο στο ξεκίνημα της αναμέτρησης από τις δύο ομάδες.
19:56

8'

Συνωστισμός στο χώρο της μεσαίας γραμμής και αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις και από τους δύο μονομάχους στα πρώτα λεπτά.
20:01

12' 

Καμία τελική έως τώρα σε ένα κλειστό παιχνίδι. Αρκετοί, είναι η αλήθεια, το περιμένουν κάπως έτσι αυτό το ντέρμπι.
20:03
Η ατμόσφαιρα λίγο πριν τη σέντρα στο ΟΑΚΑ.
20:05
Ο Τζιμπούρ τα είπε σε πολύ καλό κλίμα με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην ομάδα από τη θητεία του στο λιμάνι.
20:07

17'

Πρώτη τελική στον αγώνα. Απευθείας φάουλ του Ντουρμάζ από μακρυά, η μπάλα φεύγει πολύ ψηλά άουτ.
20:10

20' 

Δεύτερο κόρνερ για τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι, κανένα για την ΑΕΚ.
20:10

21'

Καμία ανησυχία για τον Μπαρόχα και σε αυτό το "ερυθρόλευκο κόρνερ". Επιθετικό φάουλ και η κατοχή στην ΑΕΚ.
20:11

22'

Μοιρασμένη η κατοχή μπάλας, 50-50%.
20:12
Ο Ολυμπιακός επιτίθεται κυρίως από την αριστερή του πλευρά (Μαζουακού-Ντουρμάζ). Οι ερυθρόλευκοι έχουν μία ελαφριά υπεροχή, ενώ η κατοχή της μπάλας είναι μοιρασμένη (49%-51%)
20:13

23' 

Αστοχη έξοδος του Μπαρόχα σε εκτέλεση φάουλ, ο αιφνιδιασμένος Σιόβας δεν μπορεί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα! Ο Ντίντακ διώχνει σε κόρνερ.
20:13

24'

Επιθετικό φάουλ και σε αυτό το κόρνερ που εκτέλεσε ο Ολυμπιακός.
20:14

25'

Υπάρχουν δυνατά μαρκαρίσματα στο ντέρμπι, ο Καλογερόπουλος το πάει χωρίς κίτρινη έως τώρα.
20:17

27'

Το ματς έχει ξεκάθαρα την σφραγίδα των δύο προπονητών, που έχουν εξουδετερώσει τα ατού του αντιπάλου τους.
20:17
Όλες οι επιθέσεις του Ολυμπιακού περνάνε από τα πόδια του Παϊτίμ Κασάμι, ενώ ο Πογέτ έχει τον Μάνταλο 8άρι (μέσα αριστερά) αυτή τη στιγμή. Πολλές αλλαγές από τους Μπαρμπόσα, Σουκουλίνι και Μάνταλο πίσω από το Αραβίδη. 
20:18

28'

Ο Σιόβας βρήκε χώρο, πλησίασε την περιοχή του Μπαρόχα αλλά σούταρε απελπιστικά άστοχα.
20:19

29'

Η ΑΕΚ πατάει για πρώτη φορά την περιοχή, ο Μάνταλος βρέθηκε σε καλή θέση από αριστερά, δεν προτιμά όμως το σουτ αλλά γυρίζει παράλληλα προς την εστία. Κανείς όμως συμπαίκτης του δεν προλαβαίνει την μπάλα. Στην αρχή της φάσης φαίνεται να υπάρχει επαφή του Μαζουακού με τον Σουκουλίνι μέσα στην περιοχή, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται έντονα για την απόφαση του Καλογερόπουλου να δώσει συνέχεια στο παιχνίδι.
20:20

30'

Ο Πάρντο σταματά μόνος του ένα σπριντ και πέφτει στο έδαφος. Δείχνει να πονά ο παίκτης του Ολυμπιακού, δέχεται τώρα τις πρώτες βοήθειες.
20:21

31'

Αποχωρεί τραυματίας ο Πάρντο και κρατά το κεφάλι του. Ο Σεμπά ετοιμάζεται γρήγορα να μπει αλλαγή.
20:22

33'

Πρώτη αλλαγή για τον Ολυμπιακό, αναγκαστική μετά τον τραυματισμό του Πάρντο. Στον αγώνα ο Σεμπά.
20:23
Μία από τις πολλές μονομαχίες απόψε στο ΟΑΚΑ
20:24

34'

Φάουλ σε καλή θέση για την ΑΕΚ, σαν κοντινό κόρνερ, το οποίο δεν ανησυχεί τον Ρομπέρτο. Απομακρύνεται η μπάλα από την περιοχή του Ολυμπιακού.
20:27

37'

Ανέβηκε λίγο ο  ρυθμός μετά το πολύ υποτονικό ξεκίνημα στον αγώνα, χωρίς φυσικά να μιλάμε για κάποιο υπερθέαμα αυτή τη στιγμή στο Ολυμπιακό Στάδιο.
20:29

39'

 Άλλο ένα φάουλ κερδίζει η ΑΕΚ δίπλα στο σημαιάκι του κόρνερ. Πάει ο Γκάλο για την εκτέλεση.
20:29

40'

Διώχνει ο Ρομπέρτο, επιθετικό φάουλ στη συνέχεια και περνάει χωρίς κινδύνους το φάουλ του Γκάλο.
20:31
Μετά το 30' η ΑΕΚ έχει πάρει μέτρα στο γήπεδο και έχει πλησιάσει δύο φορές τη εστία του Ολυμπιακού
20:31

42'

Πολύ ωραία πάσα του Σιμόες για τον Σουκουλίνι, ο Ομάρ προλαβαίνει και διώχνει σε κόρνερ την τελευταία στιγμή.
20:32

42'

Πέρασε και δεν ακούμπησε και το κόρνερ της ΑΕΚ. Κακή εκτέλεση όπως και αυτές του Ολυμπιακού νωρίτερα.
20:33

43'

Η καλύτερη στιγμή στον αγώνα έρχεται με τη γυριστή κεφαλιά του Ντουρμάζ από κοντά την οποία αποκρούει ο Μπαρόχα. Η εξαιρετική σέντρα ήρθε από τα πόδια του Ομάρ.
20:34

44'

Η πρώτη κίτρινη στο ντέρμπι. Την βλέπει ο Γκάλο για μαρκάρισμα στον Ντουρμάζ.
20:34
Συνεχείς οδηγίες από τους δύο τεχνικούς.
20:35

45'

Ένα λεπτό είναι ο έξτρα χρόνος.
20:36

45+2'

Κόρνερ του Φορτούνη, γυριστό από τον Κασάμι, στην αγκαλιά του Μπαρόχα.
20:37
Ολοκληρώνεται το πρώτο μέρος χωρίς τέρματα.
20:40
Στατιστικά: Ο Ολυμπιακός έχει 4 τελικές στο πρώτο ημίχρονο, οι 2 στην εστία. Καμία τελική από την ΑΕΚ. Ίδιος αριθμός φάουλ και των δύο (10-10).
20:53
Η στατιστική απεικόνιση του πρώτου ημιχρόνου
20:53
Όλα έτοιμα για το δεύτερο ημίχρονο.
20:54

46'

Σέντρα στην επανάληψη.
20:55

47'

Κόκκινη κάρτα στον Μποτία! Ο Αραβίδης φεύγει στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, βρίσκεται στο έδαφος και ο Καλογερόπουλος αποβάλει τον Ισπανό. Σωστή απόφαση από τη στιγμή που δίνει φάουλ, ωστόσο ο Μποτία διαμαρτύρεται ότι δεν τον ακούμπησε.
20:57

49'

Δεύτερη αλλαγή για τον Ολυμπιακό, αναγκαστική και αυτή. Αποχωρεί ο Φορτούνης, στον αγώνα ο Ντα Κόστα.
20:58

49'

Πρώτη τελική της ΑΕΚ, στο φάουλ που κέρδισε ο Αραβίδης. Το εκτελεί ο Μπαρμπόζα, με γροθιές απομακρύνει ο Ρομπέρτο.
21:00

52'

Εκτός ο Σοκουλίνι, μέσα ο Πέτχαρτ για να τονωθεί η επιθετική γραμμή της ΑΕΚ.
21:02

54'

Ο Κασάμι βρήκε χώρο, έφτασε λίγο έξω από την περιοχή αλλά σούταρε άουτ. Φωνάζει ο Μπαρόχα στους συμπαίκτες του.
21:03

55'

Καλή στιγμή για την ΑΕΚ. Ο Πέτχαρτ σουτάρει, η μπάλα κοντράρει και φτάνει στον Μάνταλο που σουτάρει λίγο έξω από την περιοχή, στέλνοντάς την άουτ.
21:04

56'

Κίτρινη στον Κολοβέτσιο για μαρκάρισμα στον Ιντέγε.
21:06

58'

Έχει αλλάξει πλέον η μορφή του αγώνα. Η ΑΕΚ πήρε την κατοχή, πιέζει και ο Ολυμπιακός αμύνεται με 4-4-1.
21:09

60'

Η στιγμή της αποβολής του Μποτία.
21:10

62'

Ο Μιλιβόγιεβιτς δέχθηκε την  μπάλα στο πρόσωπο με δύναμη και έπεσε στο έδαφος. Δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες και θα συνεχίσει τον αγώνα.
21:12

64'

Σέντρα σουτ του Μπαρμπόζα, με δεύτερη προσπάθεια μπλοκάρει ο Ρομπέρτο.
21:12

64'

Πολύ δυνατό σουτ του Κασάμι στην κόντρα, ο Μπαρόχα με υπερένταση απομακρύνει.
21:13

65'

Έχει "ανάψει" ο αγώνας για τα καλά μετά την αποβολή! Η ΑΕΚ πιέζει για το γκολ, ο Ολυμπιακός είναι επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις.
21:14

66'

7-2 οι τελικές για τον Ολυμπιακό. Θυμίζουμε, 4-0 στο πρώτο ημίχρονο.
21:15

67'

Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μιλιβόγιεβιτς από καλή θέση, η μπάλα ψηλά άουτ.
21:16

68'

Καλή σέντρα του Γκάλο από δεξιά, η κεφαλιά του Μάνταλου από εξαιρετική θέση, φεύγει άουτ.
21:17

68'

Ο Βάργκας στη θέση του Γιόχανσον. Ο Πογιέτ δείχνει να τα παίζει όλα για όλα, θέλοντας να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα.
21:17

69'

Κόντρα της ΑΕΚ, ο Αραβίδης ολοκληρώνει τη φάση με σουτ πολύ ψηλά άουτ.
21:17

69΄

Κίτρινη στον Μιλιβόγιεβιτς για φάουλ πάνω στον Σιμόες.
21:19

71'

"Τρελός" ρυθμός στο παιχνίδι! Καμία σχέση με τη "σούπα" που είδαμε στο πρώτο μέρος.
21:20

72'

Στο 55-45% η κατοχή μπάλας για την ΑΕΚ. Πριν την αποβολή ήταν 48-52%.
21:21

73'

Ο Ντουρμάζ σουτάρει λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα κοντράρει και φεύγει κόρνερ.
21:22

74'

Δεν έβγαλε φάση από το κόρνερ ο Ολυμπιακός, απομάκρυναν εύκολα οι γηπεδούχοι την μπάλα.
21:23

75'

Ο Μπουονανότε περνάει στη θέση του Αραβίδη. Ολοκληρώνει τις αλλαγές του ο Πογέτ.
21:24

76'

Πέναλτι κερδίζει η ΑΕΚ! Ο Ντίντακ γυρίζει την μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Καλογερόπουλο δείχνει την άσπρη βούλα θεωρώντας ότι ο Μιλιβόγιεβιτς έκανε χέρι.
21:24

76'

Με 9 παίκτες ο Ολυμπιακός! Δεύτερη κίτρινη στον Μιλιβόγιεβιτς!
21:26

78'

ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ! Ο Ρομπέρτο αποκρούει το πέναλτι του Μπουονανότε, η μπάλα χτυπά στο αριστερό δοκάρι αλλά στην επαναφορά ο Βάργκας νικάει τον Ισπανό κίπερ για το 1-0!
21:28

80'

Ένταση μετά το γκολ με ανθρώπους του πάγκου του Ολυμπιακού. Δεν έχει γίνει ακόμα η σέντρα.
21:30

82'

Αρχίζει και πάλι το παιχνίδι μετά την προσωρινή ένταση που επικράτησε. Προηγείται πλέον η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός παίζει με 9 παίκτες.
21:32

83'

Οι παίκτες της ΑΕΚ γυρίζουν άνετα την μπάλα. Φαίνεται ξεκάθαρα στο χορτάρι το αριθμητικό πλεονέκτημα των δύο παικτών.
21:33

84'

Φεύγει ο Μπουονανότε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, αλλά ο Ρομπέρτο τον σταματά.
21:33

84'

Κίτρινη κάρτα για τον Ντίντακ μετά από μαρκάρισμα στον Ντουρμάζ.
21:34

85' 

Τελευταία αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Στον αγώνα ο Τσόρι, εκτός ο Ντουρμάζ.
21:35

86'

Κόκκινη για τον Γκάλο, αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Μαζουακού!
21:37

88'

Η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο μετά το 1-0 αλλά τώρα ο Ολυμπιακός αναθάρρησε λίγο παίζοντας πλέον με 9 εναντίον 10 παικτών. 
21:38

90'

Κόρνερ για τον Ολυμπιακό, η αγωνία στο κατακόρυφο!
21:39

90+1'

Ανεκμετάλλευτο το κόρνερ για τους φιλοξενούμενους. Πέντε λεπτά ο έξτρα χρόνος.
21:40

90+2΄

Κίτρινη και στον Πέτχαρτ για φάουλ στον Ομάρ.
21:42

90+4'

Κίτρινη κάρτα και στον Τσόρι για μαρκάρισμα πάνω στον Βάργκας.
21:45
Τέλος στην αναμέτρηση! Η ΑΕΚ επικρατεί με 1-0 και γίνεται η πρώτη ομάδα φέτος στην Ελλάδα που νικά τον Ολυμπιακό. Σε αυτή τη σεζόν μόνο η Άρσεναλ και η Μπάγερν είχαν νικήσει, μέχρι σήμερα, τους ερυθρόλευκους.
21:56
Μείνετε συντονισμένοι στο Contra.gr για το τρίτο ημίχρονο του ντέρμπι. Καλό σας βράδυ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK