Mπαλάρα και 5άρα ναι, κριτήριο όχι

O Άκης Γεωργίου γράφει για τη σοβαρή ΑΕΚ που κάνει αυτό που πρέπει στα ματς του Κυπέλλου, πέρασε με 5άρα από τη Λάρισα, πήρε την πρώτη θέση και περιμένει σήμερα την κλήρωση.

Mπαλάρα και 5άρα ναι, κριτήριο όχι

Όπως συνέβη και στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις της για τον όμιλο του Κυπέλλου, έτσι και χθες στη Λάρισα, η ΑΕΚ παρότι δε συνάντησε κάποια σοβαρή αντίσταση έκανε αυτό που έπρεπε και κατάφερε να φύγει νικήτρια από τη Λάρισα. Σε ένα ματς που και οι δύο ομάδες έκαναν rotation, κάτι που… απογείωσε τη διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων και ξεκαθάρισε τα πράγματα.

Γκολάρες Μπουονανότε με το δεξί

Με εξαίρεση το πρώτο ματς του Κυπέλλου με την Ξάνθη, ο Ντιέγκο Μπουονανότε εκμεταλλεύτηκε όλες τις ευκαιρίες που του έδωσε ο Πογέτ στον θεσμό, και παρότι το επίπεδο δυσκολίας δεν ήταν και το υψηλότερο δυνατό, ο Αργεντίνος έλαμψε και δείχνει τι είναι ικανός να κάνει ωραία πράγματα με τη μπάλα στα πόδια. Στη Λάρισα ο Enano σημείωσε δύο εξαιρετικά γκολ, βοηθώντας σε πολύ σημαντικό βαθμό την ομάδα του να πάρει μία άνετη και πανεύκολη νίκη.

Θετική παρουσία του έτοιμου Μπακάκη

Σημαντικό για τον Πογέτ είναι και το γεγονός ότι μέτρησε μία ασίστ και ο Μιχάλης Μπακάκης. Ο δεξιός οπισθοφύλακας της ΑΕΚ βρίσκεται σε καλή κατάσταση, είχε αρκετά ανεβάσματα και ήταν εκείνος που έβγαλε τη μπαλιά στον Ράφικ Τζιμπούρ στο πρώτο γκολ της «Ένωσης» στο ματς. Ο Μπακάκης αποτελεί μία… κολόνα στην οποία υπολογίζουν πολλά στην «Ένωση» και η συμμετοχή του στα γκολ της ομάδας θα τον βοηθήσουν αρκετά μέχρι να αποκτήσει αγωνιστικό ρυθμό. Όπως και να έχει ο Πογέτ βλέπει ότι οι λύσεις του αυξάνονται, γεγονός αρκετά ενθαρρυντικό γενικότερα για τον Ουρουγουανό.

Εννοείται ότι η μισή ΑΕΚ δε σκότωσε κανένα… θηρίο χθες στο AEL FC Arena, κόντρα στη μισή Λάρισα αλλά είναι σημαντικό και για τον χαρακτήρα της που κέρδισε άνετα, πήρε την πρώτη θέση στον όμιλο και περιμένει την αυριανή κλήρωση από θέση ισχύος. Οι «κιτρινόμαυροι» θα αντιμετωπίσουν μία ομάδα εκ των ΠΑΣ Γιάννενα, Εργοτέλη, Πανθρακικό, Λεβαδειακό, Πλατανιά, Βέροια, Λάρισα και Καλλονή.

Κρατάει τη σοβαρότητα και συνεχίζει

Σε κάθε περίπτωση το ματς της ΑΕΚ στη Λάρισα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρό κριτήριο για την «Ένωση» λόγω των πολλών αλλαγών των γηπεδούχων. Όπως και να έχει όμως, η ΑΕΚ κρατάει αρκετά πράγματα από το ματς στο οποίο -rotation… ξεrotation- το σκορ είναι μεγάλο και από αυτά που συνήθως μνημονεύονται. Κρατάει πρώτα το ότι ήταν σοβαρή σε όλη τη διάρκεια του θεσμού, κρατάει άλλη μία καλή συνολικά δουλειά με κορυφαία όλων την εικόνα του Μπουονανότε. Αν καταφέρει ο Αργεντίνος να κάνει ανάλογα ματς και στο παραπάνω επίπεδο δυσκολίας, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα και για την ομάδα και για τον ίδιο.

Στα άσχημα του χθεσινού ματς ήταν η εικόνα όσων έβριζαν ασταμάτητα στην εξέδρα των επισήμων με ένταση βγαλμένη από άλλη δεκαετία. Παρά τη βαριά ήττα πάντως η Λάρισα φουλάρει για άνοδο φέτος (εκεί ρίχνουν το βάρος, για αυτό και το ροτέισον) και δύσκολα δείχνει πως θα την χάσει. Στα αξιοσημείωτα και η ήρεμη εικόνα του Κούγια η οποία δεν είναι και η πιο συνηθισμένη του, αν λάβει υπόψιν κανείς και τι έγινε πέρσι σχεδόν σε όλα τα Παναχαϊκή-ΑΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΑΕΛ - ΑΕΚ 0-5

Μπουονανότε: "Είμαι απόλυτα προσηλωμένος στην ΑΕΚ"

Δείτε τη ΓΚΟΛΑΡΑ του Μπουονανότε

Εγκρίθηκαν τα 20.000.000 ευρώ για την "Αγιά Σοφιά"

News 24/7

24MEDIA NETWORK