No Vargas, no party

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τον φιλικό αγώνα της ΑΕΚ με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ (1-0) και για τα όσα… θετικά μπορούσε να βγάλει η «Ένωση» χωρίς τον Ρόναλντ Βάργκας.

No Vargas, no party
INTIME SPORTS

Έχουμε πει δεκάδες φορές ότι τα φιλικά των ομάδων κατά τη διάρκεια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας τους δεν είναι για συμπεράσματα… καφενείου αλλά προπονητή. Ο Δέλλας δοκίμασε διάφορα πράγματα που έχει στο μυαλό του χωρίς να μπαίνει ακόμα σε διαδικασία καταρτισμού μιας πιο… μόνιμης ενδεκάδας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το μοναδικό νέο απόκτημα της που ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα του αγώνα με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ, ήταν ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος.

Τα πόδια είναι ακόμα βαριά, το επίπεδο δυσκολίας του αντιπάλου της ΑΕΚ, ιδιαίτερα χαμηλό ωστόσο απέναντι σε μια ομάδα που την περίμενε κλεισμένη πίσω, η «Ένωση» έβγαλε ορισμένα θετικά πράγματα, αν σκεφτεί κανείς ότι έλειπε ο Ρόναλντ Βάργκας. Συνεπώς έλειπε και ο τρόπος να αποκτήσει η ΑΕΚ ποικιλία στις επιθέσεις της και ευκολία στο να φτάσει η μπάλα μπροστά.

Σε γενικές γραμμές, η αλήθεια είναι ότι η ποιότητα της ΑΕΚ που μπορεί να δώσει λύσεις στις θέσεις πίσω από τον φορ, είναι… συγκεκριμένη. Ο Ρόναλντ Βάργκας είναι ένας ποδοσφαιριστής διαφοράς, όπως και ο Πέτρος Μάνταλος ο οποίος θα μπει στο προσεχές μέλλον. Αν ένας εκ των δύο, ή και οι δύο απουσιάζουν από οποιονδήποτε αγώνα της ΑΕΚ, τότε η δυναμική της ομάδας μειώνεται αισθητά. Αυτό μεταφράζεται με τη μείωση στην παραγωγή φάσεων. Κάτι τέτοιο έγινε και στον χθεσινό αγώνα με τη Χάποελ. Ο Γροντής έκανε καλό ματς ωστόσο έλειπε ο δημιουργικός χαφ βαρέων βαρών.

Παρόλα αυτά η ΑΕΚ κυκλοφόρησε τη μπάλα, έμεινε πιστή στον ορθόδοξο τρόπο ανάπτυξης και κατάφερε να δημιουργήσει κάποιες (λιγότερες απ’ όσες έπρεπε) ευκαιρίες για να σκοράρει. Τελικά η «Ένωση» πήρε τη νίκη με το γκολ του Ροντρίγκο Γκάλο ωστόσο αυτό είναι το τελευταίο που έχει σημασία, αφού αυτό που μετράει είναι να εμφανιστεί έτοιμη η ομάδα του Δέλλα όταν χρειαστεί.

No Vargas, no party
INTIME SPORTS

Καλό ματς από Γροντή

Είχε ένα πολύ καλό σουτ στο 34’ μετά από ωραία μεταβίβαση του Μπαρμπόσα, συνεργάστηκε πανέμορφα στο 60’ με τον Τζιμπούρ βγάζοντας τον Αλγερινό τετ-α-τετ με εξαιρετική σκαφτή μπαλιά και τέσσερα λεπτά αργότερα βγάζει ξανά στον Τζιμπούρ με προϋποθέσεις να απειλήσει ωστόσο ο τελευταίος υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφ-σάιντ. Από εκεί και πέρα ο Γροντής μέτρησε και μία ασίστ στον Γκάλο στο γκολ του Βραζιλιάνου, έπειτα από συνεργασία που είχαν οι δυο τους. Έχει ακόμα να βελτιώσει αρκετά πράγματα ο Έλληνας μέσος, ωστόσο η εικόνα του στα τελευταία ματς είναι θετική.

Στα ρηχά κινήθηκε για μία ακόμα φορά ο Έλντερ Μπαρμπόσα ο οποίος έχει διάθεση όπως σε κάθε ματς αλλά τα πάντα… θολώνουν αμέσως μετά την πρώτη κλωτσιά. Στο ματς με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ η πρώτη κλωτσιά ήρθε σχετικά νωρίς και ήταν δυνατή κάτι που αποσυντόνισε ως συνήθως τον Πορτογάλο. Βεβαίως απείλησε δύο φορές την αντίπαλη εστία έξω από την περιοχή, έχει ποιότητα, την οποία όμως δε βγάζει σε μεγάλη διάρκεια σχεδόν ποτέ.

Δεύτερο συνεχόμενο θετικό ματς και από τον Μακόλεϊ Κρισάντους. Ο «Χρύσανθος» είχε ένα καλό τελείωμα με τη μία στο 23ο λεπτό, μετά από πολύ ωραία ενέργεια και πάσα του Βασιλαντωνόπουλου. Σε ότι αφορά τον νεαρό δεξιό μπακ της ΑΕΚ κερδίζει συνεχώς πόντους, είναι αθλητικό παιδί και αν βελτιώσει λίγο το αμυντικό κομμάτι θα δώσει μεγάλες βοήθειες στην ομάδα στο μέλλον.

No Vargas, no party
INTIME SPORTS

Απλά, Γιόχανσον!

Σε ότι αφορά τον Γιόχανσον, ο Σουηδός έκανε ακόμα ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, κάτι που δεν αποτελεί σημείο αναφοράς αφού δυσκολεύομαι να σκεφτώ 5 άσχημες μέρες του. Συνεπέστατος τόσο στα δημιουργικά του καθήκοντα όσο και στο πλάνο «να παίξει τη μπάλα μπροστά», αποτελεί ένα από τα πιο γερά χαρτιά της ΑΕΚ στο να είναι ανταγωνιστική στο νέο πρωτάθλημα.

Καλός και ο Γκάλο, πέρα από το γκολ το οποίο ήταν όμορφο σε εκτέλεση με τον τερματοφύλακα της Χάποελ να προλαβαίνει να δει μόνο τον… καπνό. Με τον Ζόριτς κάτι πρέπει να γίνει αφού αυτό το πράγμα που πέφτει να «κλέψει» πέναλτι δύο φορές (μία στο 36’ και μία στο 39) ξεπερνάει τα πάντα και αδικεί τον εαυτό του, ειδικά από τη στιγμή που βρίσκεται σε μία ομάδα που παραδοσιακά βγάζει σπυριά με αυτή τη νοοτροπία.

No Vargas, no party
INTIME SPORTS

Όπως και να έχει το φιλικό με τη… σχεδόν ερασιτεχνική Χάποελ Ιερουσαλήμ πέρασε. Ακολουθεί το ματς με την Ανόρθωση στο οποίο η ΑΕΚ θα συναντήσει την πίεση που θα συναντά απέναντι σε πολλές επαρχιακές ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Όπως και να το δει κανείς είναι ένα τεστ στο παραπάνω επίπεδο δυσκολίας και θα έχει ένα ενδιαφέρον το πώς θα αντιδράσει η ομάδα για αυτό. Σε κάθε περίπτωση όμως μετά τις προσθήκες του αριστερού μπακ και του μεσοεπιθετικού, αν οι κινήσεις που γίνουν είναι επιπέδου Βάργκας ή Γιόχανσον, τότε η ΑΕΚ ανεβαίνει επίπεδο και ενδεχομένως να της επιτραπεί να κοιτάξει και πιο ψηλά.

Διαβάστε ακόμη:

ΑΕΚ - Χάποελ Ιερουσαλήμ 1-0 (VIDEO)

Δέλλας: "Ο χρόνος λειτουργεί υπέρ μας"

News 24/7

24MEDIA NETWORK