Ο Πογέτ έκανε ό,τι δεν έκανε ο Δέλλας με τον Ολυμπιακό

Σε ένα κακό παιχνίδι Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έφεραν λευκή ισοπαλία με την «Ένωση» να διαπιστώσει διά ζώσης ότι οι πιθανότητές της για τη δεύτερη θέση είναι περισσότερες από όσες πίστευε. Γράφει ο Άκης Γεωργίου.

Ο Πογέτ έκανε ό,τι δεν έκανε ο Δέλλας με τον Ολυμπιακό
Πογέτ ΑΕΚ

Η ισοπαλία στο ντέρμπι -όσο κακό κι αν είναι το παιχνίδι- κρίνεται εν μέρει θετικό αποτέλεσμα για την ΑΕΚ γιατί δεν έχασε. Παρόλα αυτά από τη στιγμή που απέναντί της είναι αυτός ο Παναθηναϊκός το διπλό αποδείχθηκε πως ήταν ένας πολύ εφικτός στόχος.

Με εξαίρεση το πρώτο 15λεπτο του πρώτου μέρους, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να απειλήσει, ενώ η Ένωση, παρότι δεν έπιασε τίποτα τρομερά στάνταρ, κατάφερε να βγάλει φάσεις και να είναι αν μη τι άλλο υποφερτή, τουλάχιστον για παρουσία σε ντέρμπι.

Έκανε το… αντίθετο ο Πογέτ

Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός πήρε τα πάνω του μετά την είσοδο του Κουτρουμπή στο ματς, είναι ένα μικρό δείγμα της έλλειψης λύσεων του Αναστασίου, με τον Πογέτ να διαβάζει σωστά το ματς, να απαντάει με την είσοδο του Κορδέρο για να εξασφαλίσει το κράτημα της μπάλας και να αυξήσει τους χαφ -και- με ανασταλτικά προσόντα. Στην ουσία ο Ουρουγουανός προσέγγισε το ματς με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο σε σχέση με την προσέγγιση του Δέλλα στο Καραϊσκάκη.

Πέραν από τη σωστή αντίληψη της κατάστασης, την… καθόλου διάθεση για ρίσκο και την καθαρή πρόθεση να μη χάσει η ΑΕΚ, ο Πογέτ αναφέρθηκε και αυτός, όπως και ο Δέλλας στο παρελθόν, στο πρόβλημα της τελικής πάσας. Γενικότερα πάντως ο Ουρουγουανός είναι μια ενδιαφέρουσα φυσιογνωμία και είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος που ζούσε το ματς, ενώ εξηγούσε το παιχνίδι στους ποδοσφαιριστές που ήταν στον πάγκο!

Ο Γιόχανσον με 5 κλεψίματα (τα περισσότερα στο ματς) έδωσε για ακόμα μία φορά τεράστιες βοήθειες στο ανασταλτικό κομμάτι της ΑΕΚ, ωστόσο είχε -ξανά- ένα θέμα με τις μεταβιβάσεις. Ο Μπαρμπόσα έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, αλλά στη συνέχεια χάθηκε στο πλήθος και ο Σιμόες έδωσε αρκετά τρεξίματα και βοήθειες.

Μέτριο ματς από τον Μάνταλο τουλάχιστον στο ξεκίνημα, πολλά λάθη από τον Ντίντακ και εκλάμψεις Κρισάντους. Ο "Χρύσανθος" -στο μέτρο του δυνατού- κατέθεσε και αυτός τον οβολό του στην ομάδα, έκανε μια επική κούρσα με διασκελισμό α λα… Μπατίστα, έκανε και δύο τελικές. Δεν τροφοδοτήθηκε, αλλά δεν βγάζει -σε καμία περίπτωση- τη σιγουριά ότι θα μετουσιώσει σε γκολ την πρώτη εστία κινδύνου.

Καλύτερη από τον Παναθηναϊκό

Το ματς της Λεωφόρου η ΑΕΚ μπορούσε να το πάρει, μπορούσε και να το χάσει, ωστόσο δείχνει ότι ακόμα και στη μέτρια μέρα της υπερτερεί σε γενικές γραμμές του Παναθηναϊκού. Σε ατομικό επίπεδο με εξαίρεση τον Μπεργκ οι "κιτρινόμαυροι" δεν έχουν κάτι να ζηλέψουν απολύτως τίποτα από τον Παναθηναϊκό. Ούτε Γκάλο (μέτριος σήμερα) έχει ο Παναθηναϊκός, ούτε Σιμόες ούτε Γιόχανσον. Ως σύνολο πάλι, ο μέσος όρος της ομαδικότητας και καλής μπάλας που βγάζει η ΑΕΚ στην καλή μέρα της, είναι πιο ψηλός από εκείνο τον "πρασίνων".

Η ΑΕΚ όμως υπερτερεί σε ένα ακόμα σημείο αφού -πλέον- διαθέτει και αυτογνωσία. Στον περίγυρο του συλλόγου έχουν αποδεχθεί έστω και σιωπηρά ότι στην παρούσα φάση το πρωτάθλημα είναι ένας μακρινός στόχος, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό ο οποίος -τουλάχιστον μέχρι σήμερα το απόγευμα- εξακολουθούσε να έχει ψευδαισθήσεις.

Εκτός των άλλων με τη συμφωνία με τον νέο προπονητή, στην ΑΕΚ "αγοράστηκε" χρόνος ηρεμίας. Αντίθετα, στον Παναθηναϊκό περνούν κρίση, ο Αναστασίου δεν είναι αποδεκτός από τη συντριπτικά μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου τη στιγμή που γίνονται κινήσεις όπως αυτή του Μέντες, βγαλμένες από την εποχή… Δημητρέλου στην ΑΕΚ.

Υπάρχει και ο ΠΑΟΚ

Τα παραπάνω σε συνδυασμό και με την αστάθεια του ΠΑΟΚ δείχνουν ότι η εξασφάλιση της δεύτερης θέσης είναι μέσα στις ρεαλιστικές δυνατότητες της ΑΕΚ. Αν τα καταφέρει και με δεδομένη τη σοβαρή διεκδίκηση του Κυπέλλου, δε θα είναι και άσχημα για come back στη μεγάλη κατηγορία. Σε πρώτη φάση…

Υ.Γ.: Διάστρεμμα δευτέρου βαθμού στη δεξιά ποδοκνημική υπέστη ο Πέτρος Μάνταλος. Πολύ κακώς οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού δεν πέταξαν τη μπάλα έξω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK