Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-0

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ εγκλωβίστηκαν στο 0-0 και η απόσταση αμφότερων από την κορυφή άνοιξε τόσο που φαντάζει πλέον μη αναστρέψιμη. Δοκάρι ο Μπεργκ στο 46', αποδοκιμασίες στη Λεωφόρο.

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-0
Παναθηναϊκός ΑΕΚ ντέρμπι Λεωφόρος Ζέκα Μπαρμπόζα

Η εικόνα του αγώνα

Ο απόλυτος αιφνιδιασμός που επιχείρησε η ΑΕΚ του Γκουστάβο Πογέτ πλέον στο ντέρμπι δεν ευοδώθηκε. Χτυπώντας με ταχύτητα στο τρανζίσιον, Μάνταλος στο 6' και -ιδίως- Βάργκας στο 8' (μετά την πανέμορφη ενέργεια του Μπαρμπόζα) βρέθηκαν σε θέσης βολής, αλλά τα σουτ αμφότερων έφυγαν εκτός εστίας του Στιλ που δεν χρειάστηκε καν να πέσει.

Ο Παναθηναϊκός δεν πλήρωσε τα πολλά λάθη στον άξονα, κυρίως του Λαγού, και προσπάθησε μέσα από τις επαφές του Νίνη με την μπάλα να ισορροπήσει. Ο Μπεργκ μπορούσε να υποδεχθεί καλά την μπάλα (προλαβαίνοντας τον στόπερ που έβγαινε πάνω του) και ν' ανοίγει το παιχνίδι στα πλάγια, αλλά ο παρτενέρ του Καρέλης στο 4-4-2 του "τριφυλλιού" δεν είχε τις σωστές επιλογές. Όπως στο 29' που μπήκε στην περιοχή και σούταρε σαν να σεντράρει!

Οι "πράσινοι" ανέβαιναν ως επί το πλείστον από τα αριστερά σημαδεύοντας τον Γκάλο, που και ευάλωτος ήταν και βοήθειες δεν είχε, ωστόσο ο -χωρίς ξεπέταγμα- Πράνιτς αδυνατούσε να στηρίξει τον καλό, τηρουμένων των αναλογιών Λουντ. Σιμόες και Γιόχανσον έκλειναν καλά στα πλάγια ανακτώντας κατοχές για τους "κιτρινόμαυρους" και ο Μπαρόχα δεν απειλήθηκε στο ελάχιστο μετά το 1ο λεπτό (σουτ Μπεργκ), αφού η Ένωση λειτουργούσε καλύτερα.

Ο Αναστασίου επενέβη από το 37' στην 11άδα του, με τον Ατζαγκούν αντί του (και τραυματία) Λαγού, αλλά η μετατόπιση του Λουντ στη δεξιά πτέρυγα και η οπισθοχώρηση του Ζέκα ως 6άρι φάνηκε πως ωφέλησε περισσότερο την ΑΕΚ παρά τον Παναθηναϊκό, αφού ο Πορτογάλος αμυντικός χαφ δεν είναι. Η "διόρθωση" ήρθε σχεδόν άμεσα, αφού στο 46' ο Κουτρουμπής πήρε θέση αντί του Λουντ που "θυσιάστηκε" για να επανακτηθεί ισορροπία στο "πράσινο" σχήμα.

Αν μάλιστα το ψηλοκρεμαστό σουτ του Μπεργκ στα 15'' μετά την επανέναρξη του αγώνα δεν είχε καταλήξει στο οριζόντιο δοκάρι (με την παρεμβολή του Μπαρόχα), θα γράφαμε για ευεργετικές συνέπειες. Το σίγουρο ήταν πως ο Παναθηναϊκός δούλεψε καλύτερα και κυρίως με περισσότερη ένταση. Ανασταλτικά η ΑΕΚ πάλευε ν' ανταποκριθεί με το δίδυμο των Γιόχανσον-Σιμόες, είχε ατονήσει πάντως η πίεσή της και αυτός ήταν ο λόγος της χρησιμοποίησης του Κορδέρο αντί του Βάργκας.

Με τον Ισπανό χαφ ο Πογέτ κατάφερε να κάνει πιο συμπαγές το σχήμα της Ένωσης και ν' αποφορτίσει την άμυνα. Η πίεση των "πρασίνων" εξασθένισε, αφού Ατζαγκούν και Νίνης είχαν σταθερά έναν παίκτη πάνω τους και δεν μπορούσαν ν' αναπτύξουν το παιχνίδι, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν στράφι οι κινήσεις των Μπεργκ-Καρέλη στο χώρο. Αναγκαστικά οι γηπεδούχοι απείλουσαν είτε με στημένα (κεφαλιά Σάντσεθ στο 70') είτε με μακρινά σουτ (Νίνης στο 74').

Άλλο τρόπο να γίνει επικίνδυνος ο Παναθηναϊκός δεν είχε και τα μέτρα που είχε κερδίσει η ΑΕΚ με την αλλαγή συστήματος την έφεραν πιο κοντά στην περιοχή του Στιλ. Η προσπάθεια του Κρισάντους απέφερε ένα κόρνερ, ενώ στο 79' ο Στιλ χρειάστηκε να διώξει σε κόρνερ την εκτέλεση φάουλ του Γκάλο.

Αποδείχθηκε πάντως πως η ιστορία του ντέρμπι είχε ήδη γραφεί, αφού ούτε η ταυτόχρονη είσοδος του Καλτσά από τη μία και του Μπουονανότε από την άλλη στο 85' δεν επέδρασε θετικά στο ματς και το 0-0 δεν άλλαξε. Αποτέλεσμα που έφερε τους δύο μονομάχους ακόμη πιο μακριά από την κορυφή.

MVP

Από τον Παναθηναϊκό ο Κάρλος Ζέκα για τα τρεξίματά του και την αστείρευτη ενέργειά του και από την ΑΕΚ ο Γιάκομπ Γιόχανσον γιατί ήταν ο κυματοθραύστης των επιθέσεων του "τριφυλλιού" από τον άξονα προστατεύοντας τους δύο στόπερ.

Αδύναμος κρίκος

Ο Νίκος Καρέλης δεν μπόρεσε να λειτουργήσει ως στήριγμα για τον Μάρκους Μπεργκ. Είτε έχανε τον έλεγχο της μπάλας είτε οι επιλογές του δεν ήταν οι ενδεδειγμένες, με αποτέλεσμα να σπαταλούνται επιθέσεις από τους "πράσινους".

Σχόλιο

Το αποτέλεσμα του ντέρμπι έβγαλε νικητή τον... Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός περισσότερο με την έδρα και λιγότερο με το πλάνο προσπάθησε να πάρει τη νίκη και να μείνει σε επαφή με την κορυφή, τη στιγμή που η ΑΕΚ, με περισσότερους τεχνήτες ποδοσφαιριστές στο γήπεδο, έφτιαξε πιο οργανωμένες επιθέσεις. Απλώς δεν είχε ένα φορ πάνω στον οποίο θα στηριχτεί για ν' ανοίξει μια ούτως ή άλλως ευάλωτη άμυνα. Το δοκάρι του Μπεργκ με την έναρξη του δεύτερου μισού θα άλλαζε την ιστορία, η Ένωση ήταν τυχερή και πήρε κάτι που άξιζε με βάσει την εικόνα του αγώνα. Θετικό κρίνεται το ντεμπούτο του Πογέτ, ο οποίος επενέβη για να φρενάρει την ορμή των "πρασίνων", τη στιγμή που ο Αναστασίου έκανε αλλαγή για να διορθώσει το λάθος του. Αν υπάρχει κέρδος για το "τριφύλλι", είναι η παρουσία του Σάντσεθ, που παρά τα νεύρα του, κέρδισε πολλές μάχες και κατεύθυνε την άμυνα. Με τον Κρισάντους βέβαια απέναντι.

TA VIDEOS ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ

Η απίστευτη ενέργεια του Μπαρμπόζα και η χαμένη ευκαιρία του Βάργκας:

Το δοκάρι του Μπεργκ:

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μαρινάκης, Σάντσεθ, Ταυλαρίδης, Πράνιτς, Λαγός (37' Ατζαγκούν), Ζέκα, Λουντ (46' Κουτρουμπής), Νίνης (85' Καλτσάς), Καρέλης, Μπεργκ

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-0

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντιντάκ, Γιόχανσον, Σιμόες, Μάνταλος, Μπαρμπόσα (84' Μπουονανότε), Βάργκας (59' Κορδέρο), Κρισάντους

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-0

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σχόλιο Κριτής: Ο Παναθηναϊκός προκάλεσε την εξέδρα της Λεωφόρου

Έντονες αποδοκιμασίες κατά την αποχώρηση της αποστολής του Παναθηναϊκού

Σοβαρό επεισόδιο οπαδών του Παναθηναϊκού με Αλαφούζο και άγριο κράξιμο!

Αποδοκιμασίες από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού σε Αναστασίου

Το LIVE του αγώνα

17:59
Αγαπητοί φίλοι, καλησπέρα από το "Απόστολος Νικολαΐδης".
17:59
Σε 1,5 ώρα, το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας θα φιλοξενήσει το αθηναϊκό ντέρμπι, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στην ΑΕΚ.
18:01
Η αποστολή της ΑΕΚ έφτασε στο γήπεδο πριν λίγα λεπτά.
18:04
Πλάνα από την άφιξη της ΑΕΚ στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.
18:06
Οι παίκτες της ΑΕΚ εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο, για την καθιερωμένη αναγνωριστική βόλτα.
18:06
Δείτε την άφιξη της ΑΕΚ στη Λεωφόρο.
18:07

18:08
Η αποστολή του Παναθηναϊκού έφτασε στο γήπεδο, λίγα λεπτά μετά την ΑΕΚ.
18:09
Σαραβάκος και Δημήτριάδης έπιασαν την κουβέντα, ενθυμούμενοι τις δικές τους εποχές...
18:10
Η άφιξη της αποστολής του Παναθηναϊκού στο γήπεδο της Λεωφόρου.
18:12
Ο νέος προπονητής της ΑΕΚ, Γκας Πογιέτ είχε θερμό χαιρετισμό με τον συνεργάτη του Αναστασίου, Στιβ Ρούτερ. Προφανώς, γνωρίζονται από το αγγλικό ποδόσφαιρο.
18:13
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού κάνουν ζέσταμα 
18:15
Οι θύρες του γηπέδου έχουν ανοίξει και εισέρχονται οι πρώτοι θεατές.
18:18
Τρεις ώρες πριν από τη σέντρα, συνεργεία τοποθετούσαν πλέγματα στο δίχτυ πάνω από τις θύρες 13-14.
18:23
Αυστηρά μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί από την Αστυνομία και πολλοί άνδρες είνι παρατεταγμένοι περιμετρικά και στο εσωτερικό του γηπέδου.
18:26
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού αποτελείται από τους Στιλ, Μαρινάκη, Σάντσεθ, Ταυλαρίδη, Πράνιτς, Λαγό, Ζέκα, Λουντ, Νίνη, Καρέλη και Μπεργκ.
18:27
"Πηγαδάκια" στη Λεωφόρο
18:27
Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΤΗΣ ΑΕΚ: Μπαρόχα, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντιντάκ, Γκάλο, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Βάργκας, Κρισάντους.
18:27
Σάντσεθ και Μπουοανότε τα λένε από κοντά
18:31
Επιβεβαιώνεται η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού.
18:32
Για την ΑΕΚ αρχίζουν οι Μπαρόχα, Λαμπρόπουλος, Μπαρμπόσα, Σιμόες, Βάργκας, Γκάλο, Γιοχάνσον, Μάνταλος, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Κρισάντους.
18:33
Αναπληρωματικοί για τον Παναθηναϊκό είναι οι Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Τριανταυλλόπουλος, Ατζαγκούν, Νάνο, Καλτσάς, Πέτριτς.
18:34
Αναπληρωματικοί για την ΑΕΚ είναι οι Ανέστης, Σοϊλέδης, Άρθο, Κορδέρο, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Μπουονανότε.
18:36
Ο Αμπέντ αποκλείστηκε από την 18άδα επειδή ασθένησε σήμερα και κρίθηκε ανέτοιμος να βοηθήσει.
18:36
Ο Μέντες σε νέο ρόλο στη Λεωφόρο. Ιδού ο καινούριος βοηθός του Αναστασίου
18:40
Οι παίκτες της ΑΕΚ βγαίνουν για προθέρμανση υπό χλιαρές αποδοκιμασίες.
18:41
Ακολουθούν οι Στιλ, Κοτσόλης, Γιαννακόπουλος, οι οποίοι γίνονται δεκτοί με χειροκροτήματα.
18:45
Στη θύρα των επισήμων εισήλθε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Τσάνας και αναμένεται ο διάδοχος του, ο Μίκαελ Σκίμπε.
18:46
Οι ενδεκάδες του ντέρμπι
18:47
Ο Αραβίδης δεν βρίσκεται στην 18άδα της ΑΕΚ, αφού ο Πογέτ αποφάσισε να μην ρισκάρει με τη συμμετοχή του.
18:49
Έφτασε στο "Απόστολος Νικολαΐδης" και ο Σκίμπε, ο οποίος θα παρακολουθήσει το πρώτο του ντέρμπι στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τη νέα του ιδιότητα.
18:49
Το ζέσταμα των πορτιέρε
18:50
Οι παίκτες του Τριφυλλιού βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο για τη προθέρμανση τους.
18:52
Έρχεται η σειρά των παικτών της ΑΕΚ να εξέλθουν στον αγωνιστικό χώρο.
18:56
Γεμίζουν σταδιακά οι εξέδρες του "Απόστολος Νικολαΐδης".
18:58
Έκπληξη στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού αποτελεί η παραμονή του Νάνο στον πάγκο και η είσοδος του Πράνιτς στο αρχικό σχήμα, στο αριστερό άκρο της άμυνας.
18:58
Ο Κροάτης είχε δοκιμαστεί για την ενδεκάδα, αλλά κυρίως στη μεσαία γραμμή.
18:59
Επίσης, ο Νίνης κέρδισε τον Ατζαγκούν στη διεκδίκηση για τη θέση του επιτελικού χαφ.
19:00
Οι υπόλοιπες επιλογές του Γιάννη Αναστασίου για την ενδεκάδα μοιάζουν φυσιολογικές, με δεδομένους τους διαθέσιμους παίκτες.
19:05
Για την ΑΕΚ, ο Κρισάντους παίζει στην κορυφή της επίθεσης, απόντος των Αραβίδη και Τζιμπούρ. Προέρχεται και από το γκολ στην Ξάνθη και έχει ανεβασμένη ψυχολογία.
19:12
Στα άκρα της επίθεσης προτιμήθηκαν οι Βάργκας και Μπαρμπόσα, αντί των Μπουονανότε και Πλατέλλα.
19:13
Οι παίκτες της ΑΕΚ ολοκληρώνουν την προθέρμανση τους.
19:14
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού αποχωρούν και αυτοί για τα αποδυτήρια.
19:16
Κατάμεστες οι εξέδρες του "Απόστολος Νικολαΐδης", με τους τελευταίους θεατές να εισέρχονται.
19:16
Μετά από πάρα πολύ καιρό, ο Αδαμάντιος Πολέμης θα παρακολουθήσει παιχνίδι του Παναθηναϊκού.
19:17
Ο μικρομέτοχος της ΠΑΕ με δηλώσεις του στην ΕΡΤ και την Αθλητική Κυριακή έξω από τα επίσημα τόνισε ότι ο Γιάννης Αλαφούζος κάνει πολύ καλή δουλειά με το οικονομικό, που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Παναθηναϊκού, ενώ αν και τόνισε ότι δύσκολα θα εμπλακεί στην παρούσα φάση, δεν απέκλεισε να το κάνει στο μέλλον.
19:21
Όλα είναι έτοιμα για τη σέντρα στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.
19:25
Διαιτητής είναι ο Σταύρος Μάνταλος από την Καβάλα, βοηθοί οι Δημήτρης Τάτσης από την Ήπειρο και ο Βασίλης Καραβασίλης από την Καβάλα.
19:28
Οι δυο ομάδες εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και η ατμόσφαιρα είναι εκρηκτική, αλλά πέρα για πέρα ποδοσφαιρική στις κερκίδες του "Απόστολος Νικολαΐδης".
19:29
Όλα είναι έτοιμα για την σέντρα!
19:30
Σέντρα για την ΑΕΚ, έναρξη στο ντέρμπι.
19:32
2' Καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό. Ο Μπεργκ πήρε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, σούταρε, αλλά έβαλε κόντρα ο Γκάλο και παραχώρησε κόρνερ.
19:33
Πέρασε ανεκμετάλλευτο το κόρνερ, καθώς απομάκρυνε η άμυνα της ΑΕΚ.
19:34
4' Με διάθεση για πρέσινγκ από το ξεκίνημα οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Το ίδιο βλέπουμε και από εκείνους της ΑΕΚ στις πρώτες "πράσινες" κατοχές.
19:35
4' Παρατηρήσεις του Μάνταλου στον... Μάνταλο για ένα σκληρό τάκλιν στον Μπεργκ. Ζητούν κάρτα οι φίλοι του "τριφυλλιού".
19:36
5' O Mπαρόχα βγήκε στο ύψος της περιοχής του και απομάκρυνε αποτελεσματικάσ με τα πόδια την κάθετη μπαλιά στον Μπεργκ.
19:37
6' Καλή στιγμή για την ΑΕΚ. Ο Κρισάντους πάσαρε (λίγο αργοπορημένα) στον Μάνταλο σε αντεπίθεση της ΑΕΚ, εκείνος σούταρε από καλή θέση με το δεξί, αλλά δεν βρήκε στόχο, καθώς η μπάλα κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Στιλ.
19:38
8' Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ. Εκπληκτική μπαλιά του Μπαρμπόζα στον Βάργκας με πλήρη περιστροφή του σώματος στην μεταβίβαση, ο Βενεζουελάνος σούταρε με το δεξί από καλή θέση, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Μια ανάσα από το να μπει η Ένωση σε θέση οδηγού, κυκλοφορώντας άριστα την μπάλα, όμως το τελείωμα του Βάργκας δεν ήταν εύστοχο.
19:44
Ισορροπημένο το παιχνίδι στα 4-5 τελευταία λεπτά, όμως η ΑΕΚ δείχνει να πατάει λίγο καλύτερα στο χορτάρι μετά το αρχικό δυνατό ξεκίνημα των γηπεδούχων.
19:45
14' Σουτ του Νίνη έξω από την περιοχή με το αριστερό, αλλά δεν βρήκε στόχο. Η τέταρτη τελική στο ματς που έχει καλό ρυθμό ως τώρα.
19:46
16' Κόρνερ για τον Παναθηναϊκό από τα αριστερά, το κέρδισε ο Καρέλης. Έγινε επιθετικό φάουλ από τον Μαρινάκη και τελείωσε η φάση.
19:47

19:47
17' Ιατρικές περιποιήσεις στον Μάνταλο, ο οποίος δέχτηκε την μπάλα στο πρόσωπο.
19:48
Αναστασίου και Πογέτ σε ωραίο τετ-α-τετ πριν το ματς.
19:49
18' Σέντρα από τα αριστερά με τον Πράνιτς, η μπάλα πήγαινε προς την εστία και ο Μπαρόχα έδιωξε με τα χέρια στο δεξί του δοκάρι.
19:52
Ωραίες παρουσίες στο γήπεδο...
19:52
Παρών και ο Μίκαελ Σκίμπε με τον Κώστα Τσάνα.
19:53
22' Μακρινό σουτ του Νίνη, δεν βρήκε στόχο. Αρκετά φιλόδοξη η προσπάθειά του.
19:53
23' 3(1)-2(0) οι τελικές προσπάθειες στο ματς.
19:58
27' 53%-47% η κατοχή της μπάλας για τον Παναθηναϊκό.
19:59
29' Αρκετά συνεχόμενα και αβίαστα λάθη από τις δυο ομάδες στα τελευταία λεπτά του ματς. 23 έχει ο Παναθηναίκός και 22 η ΑΕΚ.
20:00
29' Ο Μπεργκ πήρε την μπάλα, πάσαρε αριστερά στον Καρέλη, εκείνος έκανε μεταξύ σέντρας και σουτ, με αποτέλεσμα να μην γίνει απολύτως τίποτα και ο κόσμος να δυσανασχετήσει για την επιλογή του. Είχε καλές προϋποθέσεις αυτή η φάση για τον Παναθηναϊκό.
20:01
Ο Μάνταλος υπό την επιτήρηση του Ταυλαρίδη.
20:02
Λίγο πριν ο Μάνταλος χαρίστηκε σε κίτρινη κάρτα στον Σιμόες για παρατεταμένο κράτημα της φανέλας του Λαγού στο χώρο της μεσαίας γραμμής.
20:03
32' Φοβερή έμπνευση του Καρέλη, ο οποίος πήγε να κρεμάσει τον Μπαρόχα από μακρινή απόσταση, η μπάλα είχε κατευθυνσή προς το τέρμα, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ γύρισε και πρόλαβε να μπλοκάρει.
20:04
Ο Μπεργκ ίπταται πάνω από τον Λαμπρόπουλο.
20:05
Ετοιμάζει αλλαγή ο Αναστασίου. Ο Ατζαγκούν θα περάσει αντί του Λαγού.
20:07
37' Έξω ο Λαγός, μέσα ο Ατζαγκούν. Αλλαγή τακτικής, διότι ο Αναστασίου θέλει να δώσει περισσότερη ταχύτητα στην ομάδα του.
20:10
Ο Νίνης με την μπάλα στα πόδια ανάμεσα σε Μάνταλο και Γιόχανσον.
20:16
45' Προβολή του Λουντ με το αριστερό, μπλόκαρε εύκολα ο Μπαρόχα.
20:16
Λήξη πρώτου ημιχρόνου.
20:34
46' Ο Κουτρουμπής θα περάσει στην θέση του Λουντ με την έναρξη του β΄45λεπτου.
20:34
Ο Ζέκα θα πάει στην θέση του Λουντ. Νωρίς δυο αλλαγές για το "τριφύλλι".
20:35
Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.
20:35
46' ΔΟΚΑΡΙ για τον Παναθηναϊκό. Ο Μπεργκ έκανε ψηλοκρεμαστό σουτ έξω από την περιοχή μετά την μεταβίβαση με τον ώμο από τον Καρέλη στη βαθιά μπαλιά του Πράνιτς, ο Μπαρόχα ακούμπησε την μπάλα όσο χρειαζόταν και αυτή κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του. Η φάση αυτή μόλις στο 12ο δευτερόλεπτο της επανάληψης.
20:38
48' Eυκαιρία για την ΑΕΚ. Σέντρα από τα δεξιά, ο Κρισάντους έκανε την κεφαλιά από καλή θέση, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Προηγουμένως, είχε ακουμπήσει λίγο ο Σάντσεθ όσο χρειαζόταν για να μην μπορέσει ο φορ της Ένωσης να κάνει την κεφαλιά όπως θα ήθελε.
20:39
Έχει ξεκινήσει δυνατά το δεύτερο ημίχρονο στη Λεωφόρο, με τις δυο ομάδες να θέλουν το τρίποντο σε αυτό το ματς. Η ισοπαλία δεν τις βολεύει.
20:42
52' Γρήγορη αντεπίθεση για τον Παναθηναϊκό, οι Καρέλης και Μπεργκ βγήκαν μπροστά, αλλά η μεταβίβαση του διεθνούς άσου στον Σουηδό δεν ήταν καλή από τα δεξιά και η μπάλα κατέληξε άουτ.
20:45
55' Ο Μπεργκ έγινε κάτοχος της μπάλας στην περιοχή με πλάτη, γύρισε το σώμα του, σούταρε με το αριστερό, αλλά ο Μπαρόχα μπλόκαρε.
20:45
56' Κίτρινη κάρτα στον Ντίντακ για φάουλ στον Νίνη.
20:46
Ο Μπαρμπόζα υπό την διακριτική επιτήρηση του Μαρινάκη.
20:47
Ο Καρέλης σεντράρει από τα αριστερά και ο Γκάλο τον παρακολουθεί.
20:47
58' Κίτρινη κάρτα στον Μπέργκ για φάουλ στον Σιμόες.
20:48
58' Έξω ο Βάργκας, μέσα ο Κορδέρο και πάει μπροστά από τους Σιμόες και Γιόχανσον.
20:50
Είναι καλύτερος ο Παναθηναϊκός σε αυτό το πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου.
20:51
61' 54%-46% η κατοχή της μπάλας για το "τριφύλλι".
20:54
64' Επικίνδυνη επίθεση για την ΑΕΚ, με τον Κρισάντους να δίνει στον Μπαρμπόζα, αν και είχε καλύτερη επιλογή από την άλλη πλευρά και ο Πορτογάλος κόπηκε στην προσπάθειά του να γυρίσει την μπάλα προς την περιοχή του Στιλ.
20:56
66' Απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου από τα αριστερά, αλλά τελικά ο Στιλ μπλόκαρε, αν και χρειάστηκε να κάνει μερικά βήματα προς τα πίσω.
20:56

21:00
70' Εκτέλεση κόρνερ από δεξιά με τον Νίνη, κεφαλιά του Σάντσεθ, άουτ η μπάλα.
21:00
70' 8(5)-4(2) οι τελικές προσπάθειες στο ματς υπέρ του Παναθηναϊκού.
21:02
Πράνιτς και Γκάλο μάχονται για την μπάλα.
21:04
74' Φοβερό σουτ του Νίνη με το δεξί λίγο έξω από την περιοχή, άουτ η μπάλα. Καλή στιγμή για τους γηπεδούχους που έχουν 3-4 καλές φάσεις στο δεύτερο μέρος.
21:06
75' Πεσμένος ο Ταυλαρίδης στο χορτάρι, καθώς αισθάνεται ενοχλήσεις στο πόδι ύστερα από άτσαλη προσγείωση σε προσπάθεια για κεφαλιά και πρέπει να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
21:08
78' Φάουλ σε καλό σημείο για την ΑΕΚ, το κέρδισε ο Μπαρμπόζα από τον Κουτρουμπή.
21:08
79' Πολύ καλή εκτέλεση του Γκάλο, έπεσε στην δεξιά του γωνία ο Μπαρόχα και έδιωξε υπέροχα σε κόρνερ.
21:12
Η ΑΕΚ είναι πιο επιθετική και απειλητική στα τελευταία λεπτά.
21:13
84' Έξω ο Μπαρμπόζα, μέσα ο Μπουονανότε.
21:14
Ο κόσμος του "τριφυλλιού" δεν είναι πολύ ευχαριστημένος και φωνάζει συνθήματα διαμαρτυρίας...
21:14
85' Έξω ο Νίνης και στην θέση του ο Καλτσάς.
21:16
86' Ο Παναθηναϊκός μοιάζει περισσότερο συμβιβασμένος με την προοπτική του "Χ" απ΄ό,τι η ΑΕΚ. Ακόμα τέσσερα λεπτά για τα 90 και παραμένει η λευκή ισοπαλία.
21:19
89' Κόρνερ του Μπουονανότε από τα αριστερά, σουτ με τη μια από τον Λαμπρόπουλο μέσα από την περιοχή, αλλά ήταν περισσότερο... διώξιμο παρά προσπάθεια για γκολ.
21:20
Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων.
21:22
Λήξη του αγώνα.
21:23
Χωρίς νικητή έληξε το ντέρμπι της Λεωφόρου και έτσι οι Παναθηναϊκός και ΑΕΚ παίρνουν από έναν βαθμό.
21:23
Στο -8 από τον Ολυμπιακό πλέον ο Παναθηναϊκός και στο -10 η ΑΕΚ.
21:24
Υπάρχουν γιουχαΐσματα από τον κόσμο του Παναθηναϊκού.
21:26
Καλό σας βράδυ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK