O... πυρηνικός αντιδραστήρας της ΑΕΚ!

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τη συνέντευξη Τύπου του Δημήτρη Μελισσανίδη και τις τάσεις που δίνουν την εντύπωση ότι η ΑΕΚ θέλει να κατασκευάσει πυρηνικό αντιδραστήρα στο γεωγραφικό εμβαδόν του παλιού της γηπέδου.

O... πυρηνικός αντιδραστήρας της ΑΕΚ!
INTIME SPORTS

Στο διάστημα που προηγήθηκε μίλησαν όλοι. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Νέας Φιλαδέλφειας, ο εκλεγμένος Δήμαρχος, η υποψήφια Περιφερειάρχης που στη συνέχεια έγινε εκλεγμένοι Περιφερειάρχης. Οι απλοί οπαδοί της ΑΕΚ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ στη Λεωφόρο Δεκελείας, οι αντιφρονούντες, οι υπέρμαχοι και οι καταστηματάρχες. Το μεσημέρι της Πέμπτης μίλησε και ο πρώτος εμπλεκόμενος. Αυτός στον οποίο ανήκει το οικόπεδο και θα χτίσει το γήπεδο: Η ΑΕΚ. Και κλήθηκε να εξηγήσει τα αυτονόητα, καθώς λανθασμένα εκτίμησε όλο το προηγούμενο διάστημα ότι η ιστορία αυτή ήταν τόσο απλή που δεν είχε λόγο να το κάνει.

Τι είπε η ΑΕΚ την Πέμπτη;

Η ΑΕΚ εξήγησε –για μία ακόμα φορά- ότι δεν είναι εφικτό να κατασκευαστεί ένα γήπεδο το 2014 με τις προδιαγραφές της κατασκευής γηπέδου στον ίδιο χώρο τη δεκαετία του ’30. Εξήγησε και επίσημα ότι η κοπή των 52 δέντρων θα αναπληρωθεί με 5.000 δέντρα και θάμνους στα φαλακρά σημεία του άλσους, τόνισε ότι ο συντελεστής δόμησης του νέου γηπέδου θα είναι 0,87 ενώ ο επιτρεπόμενος συντελεστής δόμησης της περιοχής είναι κοντά στο 2.

O... πυρηνικός αντιδραστήρας της ΑΕΚ!
INTIME SPORTS

Ο Αλεξίου και τα …δεδομένα

Το ρεζουμέ της σημερινής συνέντευξης Τύπου δεν ήταν η είδηση που έβγαλε, καθώς για όσους παρακολουθούν στενά το ρεπορτάζ της ΑΕΚ, τέτοια δεν υπήρξε. Κατά τη γνώμη μου, το κεντρικό νόημα της συνέντευξης Τύπου βρίσκεται στην εισαγωγή του προέδρου της Ερασιτεχνικής, Αλέξη Αλεξίου: "Σήμερα ήρθαμε εδώ για να συζητήσουμε για μία ακόμα φορά τα δεδομένα".

Τον τελευταίο καιρό υπήρξε ανάπτυξη συνωμοσιών για …σκοτεινά συμφέροντα που καραδοκούν για να δημιουργήσουν εμπορικό κέντρο στο άλσος (δεν στέκει, κάτι τέτοιο είναι παράνομο) και υπήρχε μία τάση που έδινε την εντύπωση ότι η ΑΕΚ ετοιμάζεται να εγκαταστήσει στο γεωγραφικό εμβαδόν του παλιού της γηπέδου, όχι ένα σύγχρονο γήπεδο αλλά έναν …πυρηνικό αντιδραστήρα.

Αυτή ήταν και η αιτία που υπήρχε φόρτιση, αγανάκτηση και για μερικά δευτερόλεπτα ακόμα και... συγκίνηση στους παρευρισκομένους του πάνελ. Ο Μελισσανίδης βούρκωσε, ο απόλυτα ήρεμος και σοβαρός Ανδριόπουλος ήταν έντονος και ο μέσος παρατηρητής της συνέντευξης Τύπου έμεινε με την απορία: Ποιος μπορεί να μη θέλει ένα γήπεδο που ανοίγει θέσεις εργασίας, αναβαθμίζει την περιοχή, δεν έχει εμπορικούς χώρους και συμβάλλει (με τη δεντροφύτευση των 5.000 δέντρων) στην ανάπλαση του άλσους.

O... πυρηνικός αντιδραστήρας της ΑΕΚ!
INTIME SPORTS

Αναφορά στους οργανωμένους

Ενδιαφέρουσα ήταν και η αναφορά του Δημήτρη Μελισσανίδη στον τρόπο δράσης των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στον Σύλλογο γνωρίζουν ότι οι σχέσεις Original και Μελισσανίδη δεν ήταν ποτέ στενές. Από παλιά. Η ακραία αντίδραση μίας μερίδας 60 οπαδών της ΑΕΚ που ήρθαν στα χέρια με μερίδα αντιφρονούντων, ερμηνεύτηκε από αρκετά μέσα και πολιτικές παρατάξεις ως εξυπηρέτηση ιδιωτικού στρατού στο… αφεντικό. Η σημερινή τοποθέτηση του Δημήτρη Μελισσανίδη ήταν περισσότερο ξέσπασμα και δύσκολα θα γίνει πιστευτή από τη μερίδα που τον κατηγόρησε για την… εντολή του στους οργανωμένους. Λογικό, καθώς, αν δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό το γεγονός ότι αυτές οι συμπεριφορές και η δημιουργία εντάσεων δεν βολεύει την ΑΕΚ στον σκοπό της, είναι οξύμωρο να γίνει πιστευτός ο φερόμενος ως εντολέας.

Η πραγματικότητα και η έλλειψη εναλλακτικής

Στη σύνοψη, η πραγματικότητα είναι απλή: Υπάρχει ένα παρατημένο οικόπεδο και ένα επίσης παρατημένο άλσος. Η μοναδική περίπτωση που το οικόπεδο δεν θα παραμείνει οικόπεδο αλλά θα γίνει ένα σύγχρονο γήπεδο και το παρατημένο άλσος, δεν θα παραμείνει παρατημένο και θα ενισχυθεί με 5.000 δέντρα και θάμνους, είναι αυτή που προτείνει η ΑΕΚ και η σημερινή της διοίκηση. Εναλλακτική δεν υπάρχει. Ούτε για την ΑΕΚ, ούτε για την πόλη.

Όπως και να έχει, η δέσμευση του Δημήτρη Μελισσανίδη στο τέλος έβαλε μία άνω τελεία –έστω- στο… ψυχοπλάκωμα και στην ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα της συνέντευξης Τύπου. "Δίνω υπόσχεση, το γήπεδο θα γίνει".

Υ.Γ.: Υπάρχουν πολλές προφάσεις για να μην πραγματοποιηθεί ένα έργο. Αφού ο "συνήγορος του διαβόλου" απέρριψε το σχέδιο Γρανίτσα που φιλοξενούσε όλα τα τμήματα της ΑΕΚ γιατί το γήπεδο ήταν μεγάλο, στη συνέχεια εξέφρασε τους προβληματισμούς του γιατί το σχέδιο Μελισσανίδη ήταν μόνο ποδοσφαιρικό και δεν θα στεγάζει τα τμήματα της Ερασιτεχνικής. Έπειτα εκφράστηκαν ανησυχίες για τον συντελεστή δόμησης του γηπέδου. Όταν η ΑΕΚ απάντησε ότι ο συντελεστής δόμησης του νέου γηπέδου θα είναι μικρότερος από τον επιτρεπόμενο, τότε έκαναν την εμφάνισή τους οι ανησυχίες για τους πυλώνες. "Είναι ψηλοί".

Βέβαια, οι πυλώνες σε όλα τα γήπεδα του κόσμου –συμπεριλαμβανομένου και του παλιού της ΑΕΚ- είναι το ίδιο ψηλοί. Αργότερα θεωρήθηκε άδικος ο συμψηφισμός των δέντρων. Τα 52 που θα πάρει η ΑΕΚ είναι σημαντικότερα από τα 5.000 που θα μεταφυτεύσει στα φαλακρά σημεία του άλσους. Και η ζωή συνεχίζεται. Βέβαια, η συγκεκριμένη λογική δεν αφορά μόνο την ΑΕΚ. Ταλαιπώρησαν και τον Παναθηναϊκό πριν από χρόνια στον Βοτανικό. Και παραλίγο να τον ταλαιπωρήσουν και πριν από μερικές μέρες στην Περιφέρεια. Πρόοδος, απαγορευμένη λέξη…

Διαβάστε ακόμη:

Βούρκωσε και "άστραψε" ο Μελισσανίδης: "Το γήπεδο θα γίνει"

News 24/7

24MEDIA NETWORK