Περίεργη μέρα, δύσκολες αποφάσεις

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την τελευταία μέρα του Δέλλα στα Σπάτα, για τις δηλώσεις του Ντούσαν Μπάγεβιτς και για την ΑΕΚ που είναι διατεθειμένη να πάει σε καλή -αντικειμενικά- περίπτωση προπονητή.

Περίεργη μέρα, δύσκολες αποφάσεις
INTIME SPORTS

Mπάγεβιτς και Μιλοβάνοβιτς έφτασαν από νωρίς στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ για τα διαδικαστικά. Το ίδιο και ο Τραϊανός Δέλλας ο οποίος πέρασε την τελευταία του μέρα στα Σπάτα. Ακόμα και μόνο από άποψη συνήθειας να το δει κανείς, δεν ήταν το πιο εύκολο πρωινό των τελευταίων ετών.

Στη συνέχεια ο Δέλλας με τον Μπορμπόκη βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο, όπως επίσης και ο Στέλιος Μανωλάς με τον συνεργάτη του. Δέλλας και Μανωλάς τα είπαν για αρκετή ώρα, προφανώς για ορισμένες λεπτομέρειες της μεταβατικής περιόδου κατά την οποία ο τελευταίος θα οδηγήσει την «Ένωση».

Προς το τέλος της προπόνησης ο Δέλλας χαιρέτισε τους παίκτες του αγκαλιάζοντας πολλούς από αυτούς ενώ έκανε και την τελευταία του ομιλία στα αποδυτήρια πριν χαιρετίσει και αφήσει πίσω τα Σπάτα.

«Ξέρετε πλέον όλοι πως δεν θα συνεχίσουμε μαζί. Θέλω να ξέρετε πως πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω πολύ σε εσάς. Αν πιστέψετε στις δυνάμεις σας θα πάτε την ΑΕΚ μπροστά, αφού αυτός είναι ο σκοπός» ήταν τα πρώτα λόγια του Δέλλα προς τους ποδοσφαιριστές, ενώ στη συνέχεια η κατάσταση έγινε ακόμα πιο δύσκολη με τον πρώην τεχνικό της «Ένωσης», μάλιστα, να βουρκώνει.

Περίεργη μέρα, δύσκολες αποφάσεις
INTIME SPORTS

Το αντίο στο ποδοσφαιρικό τμήμα

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργαστήκαμε από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα. Κάποιοι από εσάς ήταν εδώ από την αρχή. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την δουλειά που κάναμε και όσα περάσαμε μαζί. Προσπάθησα πάντα να μην αδικήσω κανέναν σας, μπορεί να μην τα κατάφερα ορισμένες φορές αλλά η πρόθεσή μου ήταν να είμαι δίκαιος με όλους» είπε αναφερόμενος προς τους παίκτες και τους ανθρώπους του ποδοσφαιρικού τμήματος ο «Τράι».

Κλείνοντας μίλησε και για τους συνεργάτες του με τη συγκίνηση, αυτή τη φορά, να πιάνει πιο… ψηλά στάνταρ: «Θέλω να ευχαριστήσω επίσης και τους συνεργάτες μου, που από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα μου και περάσαμε τόσο πολλά και δύσκολα μαζί. Να συνεχίσετε, μπορείτε να πετύχετε πολλά».

Λίγα λεπτά αργότερα οι ρεπόρτερ της ΑΕΚ που βρίσκονταν στον χώρο έξω από το προπονητικό, ο φύλακας των Σπάτων και ο «Μπλάνκο» (ο σκύλος του προπονητικού της «Ένωσης») έβλεπαν τον Δέλλα με τον Μπορμπόκη να βγαίνει για τελευταία φορά από την πύλη, να μπαίνει στο smart και να αφήνει πίσω του τα Σπάτα, χωρίς ιδιαίτερη διάθεση να κάνει δηλώσεις.

Αντίθετα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έκανε δηλώσεις και πέραν από το συναισθηματικό κομμάτι με τον Δέλλα αναφέρθηκε και στο ουσιαστικό, το οποίο από σήμερα είναι το μόνο που έχει σημασία. Ο νέος προπονητής, δηλαδή.

Περίεργη μέρα, δύσκολες αποφάσεις
INTIME SPORTS

Ξένος και κανονική περίπτωση προπονητή

Ξένος 100% αλλά όχι… ότι να ναι. Ξένος με πέρασμα από κανονικό πρωτάθλημα. Με λίγα λόγια κανονικός προπονητής που θα έρθει με τους δικούς του συνεργάτες και θα εκσυγχρονίσει μία κατάσταση που έμεινε λίγο πίσω αλλά φτιάχνει. Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή φαίνεται (και σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι) αποφασισμένη να διαθέσει ένα σεβαστό ποσό για τον προπονητή, εγκαταλείποντας οριστικά την προηγούμενη προσέγγισή της. Το ρεζουμέ της ιστορίας είναι ότι δεν πάει για στοίχημα, αλλά για προπονητή απολύτως έτοιμο για τα -επιθυμητά- στάνταρ της.

Κορυφώνονται οι επαφές του Μιλοβάνοβιτς

Σε ότι αφορά το όνομα του νέου προπονητή, έχει αρκετό ρίσκο για κάποιον να μπει ακόμα στη διαδικασία. Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς βρίσκεται τον τελευταίο καιρό σε επαφή με ορισμένους τεχνικούς οι οποίοι περνάνε από το μικροσκόπιο των ανθρώπων της «Ένωσης». Η λύση του Κετσπάγια που κυκλοφορεί συγκεντρώνει μηδαμινές πιθανότητες αφού πλέον ο Γεωργιανός έχει συμβόλαιο με τον ΑΠΟΕΛ, εκείνη του Μανόλο Χιμένεθ δείχνει να χάνει αρκετό έδαφος και η ζωή συνεχίζεται.

Ποιοι μένουν

Σε πρώτη φάση μένουν οι γυμναστές της ομάδας Δημήτρης Μπουρουτζίκας και Παναγιώτης Βούλγαρης οι οποίοι θα παραμείνουν στο διάστημα που θα προπονεί την ΑΕΚ ο Στέλιος Μανωλάς (λογικά μέχρι το ματς στην Ξάνθη για το Κύπελλο). Το ίδιο ισχύει για τον στατιστικολόγο της ομάδας, Γιάννη Αντωνόπουλο ο οποίος παραμένει τουλάχιστον σε πρώτη φάση και θα βοηθήσει στην ανάλυση των αγώνων, όπως και ο προπονητής τερματοφυλάκων, Κώστας Καμπόλης. Με την έλευση του νέου προπονητή, πάντως, το τοπίο στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ θα αλλάξει αρκετά λόγω της πλήρους στελέχωσής του από τους συνεργάτες του (προπονητή).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μπάγεβιτς: "Ξένος προπονητής που θα ξέρει την ΑΕΚ"

Κανένα θέμα Χιμένεθ στην ΑΕΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK