Σκοράρει κατά λάθος, έρχεται σκόπιμα!

Ο Άκης Γεωργίου γύρισε από τα Χανιά και γράφει για την τρίτη συνεχόμενη νίκη της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, τη φασαρία της Β’ Εθνικής και τη φυσική κατάσταση.

Σκοράρει κατά λάθος, έρχεται σκόπιμα!
INTIME SPORTS

Πέρασαν και τα Χανιά. Είναι, βεβαίως, σαφές πως αν η ΑΕΚ παραμένει πιστή στα φωταγωγημένα «Ερχόμαστε» ενόψει της επιστροφής της στη Σούπερ Λιγκ στην οποία πρέπει να φανεί ανταγωνιστική από την αρχή, δεν δικαιούται να πανηγυρίζει καμία νίκη στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Αντιθέτως, η ομάδα του Δέλλα πρέπει να θεωρεί τα θετικά αποτελέσματα ως ένα βήμα δεδομένο, με το καθένα από αυτά να τη φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στον προορισμό.

Η φασαρία της Β’ Εθνικής

Καμιά φορά, η… φασαρία της Β’ Εθνικής που μόνο αν τη ζήσει κανείς μπορεί να την καταλάβει, είναι ικανή να σε παρασύρει. Οι παλμοί είναι ανεβασμένοι, η ένταση μεγάλη, με αποτέλεσμα να «σβήνει» για ορισμένα δευτερόλεπτα από το μυαλό ο τελικός προορισμός, αφού το κυριεύουν οι «ομορφιές» του παρόντος. Το θετικό για την ΑΕΚ είναι ότι κατάφερε να περιορίσει το παραπάνω και να συμπεριφέρεται σαν… ΑΕΚ ακόμα και όταν δεν είναι στην καλύτερη μέρα της.

Όπως συνέβη στα Χανιά…

Σε ένα ματς που η «Ένωση» δεν πήγε από την αρχή, με τις πρωτοκλασάτες μονάδες της σε μέτρια μέρα ειδικά στο πρώτο ημίχρονο (Μάνταλος, Μπαρμπόσα) η ΑΕΚ, στηριγμένη στην ποιότητα των ποδοσφαιριστών της, προσευχόταν για καμία αναλαμπή και για μία προσωπική ενέργεια που θα της επέτρεπε να φύγει από τα Χανιά με το διπλό.

Τα ανεβοκατεβάσματα του πολύ Μπακάκη

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ ανέβηκε κυρίως χάρη στη δεξιά της πλευρά. Και κυρίως λόγω της παρουσίας του Μπακάκη σε αυτή. Χωρίς να πιάσει ποτέ το επίπεδο για το οποίο υπάρχει απαίτηση να δείχνει κάθε Κυριακή, η ΑΕΚ κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα στημένα και κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ χάρη σε μία στημένη μπάλα. Κατά λάθος ή όχι, μικρή σημασία έχει, καθώς έστω κι αν ο Μάνταλος πήγαινε για σέντρα, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα και η ΑΕΚ πήρε κεφάλι στο σκορ σε ένα ματς που έκανε μπαμ από το πρώτο λεπτό ότι θα το πάρει όποιος σκοράρει πρώτος.

Σκοράρει κατά λάθος, έρχεται σκόπιμα!

Λίγο αργότερα ο Μάνταλος σημάδεψε το κεφάλι του Κολοβέτσιου επίσης από στημένη μπάλα (τρίτο γκολ σε δύο ματς από στημένο) και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Σε ένα πρωτάθλημα από το οποίο η ΑΕΚ είναι περαστική και ψάχνει την ουσία, η νίκη και η συνέχεια του θετικού ξεκινήματος είναι χρυσάφι. Έτσι είναι η Β’ Εθνική, έτσι και η παρουσία της «Ένωσης» σε αυτή: Απαγορεύεται να κοιτάξει πίσω, να το ψάξει να το σκαλίσει. Παίρνει τις νίκες, φεύγει ανεβαίνει κατηγορία και ψάχνει παράλληλα τους διακριθέντες για να τους χωρέσει στην επόμενη μέρα της.

Στόπερ κολόνα!

Ειδικής αναφοράς αξίζει ο Δημήτρης Κολοβέτσιος. Σταθερός σε όλα τα σημεία του ματς, δεν του δόθηκε -αδίκως- πέναλτι στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και κατάφερε να μετουσιώσει και γκολ μία από τις στημένες μπάλες για τις οποίες προωθήθηκε στην περιοχή των Χανίων. Πολύ ξύλο έφαγε ο Αραβίδης ωστόσο το πρόβλημα ότι δεν φτάνει η μπάλα μπροστά με ορθόδοξο τρόπο στον φορ, ξαναχτύπησε. Αυτή τη φορά με θύμα όχι τον Ντακόλ (όπως στον αγώνα με τον Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ) αλλά με τον Έλληνα επιθετικό.

Σκοράρει κατά λάθος, έρχεται σκόπιμα!
INTIME SPORTS

Το παλεύει αλλά δεν μπορεί ο Πλατέλλας

Σε ό,τι αφορά με την αποκάλυψη της περασμένης σεζόν, τον Βαγγέλη Πλατέλλα, ενώ το προσπαθεί αρκετά δείχνει πως δύσκολα θα βρει θέση στην ΑΕΚ της επόμενης μέρας τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το αρχικό σχήμα. Με εξαίρεση το πρώτο ματς με τον Φωκικό στο ΟΑΚΑ δεν έχει καταφέρει να βοηθήσει σε καμία περίπτωση την ΑΕΚ και πως η εκρηκτικότητα και το ξεπέταγμα δεν είναι αρκετά για να δώσουν κάτι σε μία ομάδα που επιτίθεται, έχει την κατοχή και την κυκλοφορία σε ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Μεγάλες ελπίδες για Ζόριτς

Στα αξιοσημείωτα και η παρουσία του Ζόριτς. Παιχνίδι με παιχνίδι επιβεβαιώνει τους Ντούσαν Μπάγεβιτς, Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς και Βασίλη Τσιάρτα που τον πίστεψαν από την πρώτη στιγμή και μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για αυτόν. Ακόμα και τώρα, στην αρχή, που δεν έχει εξοικειωθεί ακόμα με την παρουσία του σε μία μεγάλη ομάδα και σε ένα οργανωμένο πρωτάθλημα.

«Το Μαυροβούνιο είναι μία χώρα σαν το… Γαλάτσι»!

Ερχόμενος το καλοκαίρι τον συνόδεψε η επική ατάκα «ήρεμα, το παιδί έπαιζε στο Μαυροβούνιο που είναι μια χώρα σαν το… Γαλάτσι»! Αν σκεφτεί κανείς ότι ο Ζόριτς αγωνιζόταν την περσινή σεζόν στο πρωτάθλημα της χώρας του και αναζητήσει ορισμένα χάιλάιτ του από αυτό, θα τον παρατηρήσει να σκοράρει σε -σχεδόν- ξερό γκαζόν, σε αργές ταχύτητες, μπροστά σε ξύλινες εξέδρες 3 σκαλοπατιών με τα τρόλεϊ και τα ταξί να περνάνε δίπλα από αυτές και να είναι στο ίδιο ύψος. Όταν εξοικειωθεί με τις απαιτήσεις της Ελλάδας και όταν -κυρίως- δυναμώσει, η ΑΕΚ ενδέχεται να πάρει πολλά από αυτόν.

Υ.Γ.1: Δικαιολογημένη κατά τη γνώμη μου η δυσφορία των οπαδών της ΑΕΚ η οποία εκφράστηκε …εν χορώ σε ότι έχει να κάνει με την τιμή του εισιτηρίου στον αγώνα των Χανίων. Σεβαστό ότι η εμπορική δυναμική της «Ένωσης» μπορεί να «ζήσει» αρκετές ομάδες έστω και προσωρινά, ωστόσο λίγη λογική δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Το να ζητάς από τον φίλαθλο 20 ευρώ για αγώνα που πραγματοποιείται Παρασκευή, σε ξύλινη εξέδρα, χωρίς τουαλέτα, χωρίς στέγαστρο για να του κόβει τη βροχή που έπεφτε τουλούμι είναι σαν να κοστολογείς ένα χάμπουργκερ στην τιμή ενός οικοπέδου.

Υ.Γ.2: Ένα από τα πράγματα που «φοβόντουσαν» αρκετοί στη φετινή ΑΕΚ, ήταν η φυσική κατάσταση. Για πολλούς λόγους. Η νωθρή μέχρι τώρα εικόνα της «Ένωσης» στα πρώτα ημίχρονα των δύο τελευταίων αγωνιστικών και η… ανάστασή της στο β’ μέρος δίνουν, για την ώρα, καλό βαθμό στους ανθρώπους που χειρίζονται τη φυσική κατάσταση.

Y.Γ.3: Σημαντική η κίνηση του Μάνταλου να παραδεχτεί ότι στο πρώτο γκολ πήγαινε για σέντρα. Στη μπάλα αυτοί που προσπαθούν να καρπωθούν κάτι που κατάφεραν κατά λάθος, είναι εκείνοι που φοβούνται πως μία συγκυρία τους έδωσε κάτι, που δεν μπορούν να ξαναπετύχουν. Πάντως είναι ενθαρρυντικό για την ΑΕΚ πως ο τελευταίος παίκτης που δημιούργησε συζητήσεις για κατά λάθος ή επίτηδες -και με παρόμοια ποσοστά- ήταν ο Νάτσο Σκόκο, ο οποίος έχει σημειώσει στο παρελθόν με τη φανέλα της «Ένωσης» δύο φορές το ίδιο γκολ-φάουλ με αυτό του Μάνταλου στα Χανιά. Σημειολογικά. Kαι με μία δόση υπερβολής. Ίσως...

Διαβάστε ακόμη:

Χανιά - ΑΕΚ 0-2 (VIDEOS)

Τα γκολ της ΑΕΚ στα Χανιά (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK