Στο χαλαρό χωρίς... πέναλτι

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για το ματς της ΑΕΚ με την Καλλονή, για την κακή διαιτησία του ΟΑΚΑ που δεν έδωσε στην "Ένωση" δύο πέναλτι και για την τύχη της μεταβατικής περιόδου που θα κριθεί από το αποτέλεσμα στη Νέα Σμύρνη για τους "κιτρινόμαυρους".

Στο χαλαρό χωρίς... πέναλτι
INTIME SPORTS

Το σημαντικό είναι ότι η ΑΕΚ εξακολουθεί να κερδίζει και να κάνει αυτό που πρέπει, ενώ στο εσωτερικό της πραγματοποιούνται αλλαγές από τον προπονητή. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι η ομάδα διανύει μία μεταβατική περίοδο αφού ο Πογέτ το ψάχνει σε ότι αφορά τη διάταξη και τα πρόσωπα, γεγονός απολύτως λογικό για τα δεδομένα του φετινού ρόστερ. Οι νίκες σε αυτή τη μεταβατική περίοδο είναι ιδιαίτερα σημαντικές, αφού θα αποτελέσουν την… κάβα της ΑΕΚ όταν τα πράγματα δυσκολέψουν. Χωρίς καμιά σπουδαία απόδοση η ομάδα του Πογέτ κερδίζει και αυτό της προσθέτει χρόνο ηρεμίας.

Στο ματς με την Καλλονή ο Ουρουγουανός επέλεξε ξανά στην επίθεση το δίδυμο Αραβίδη- Τζεμπούρ και δικαιώθηκε πλήρως τόσο βάσει του αποτελέσματος, όσο και ως προς την εικόνα του ματς. Πολύ θετικό και ενόψει συνέχειας για την ΑΕΚ το γεγονός ότι δείχνουν να ταιριάζουν καλά οι δυο τους. Ανοίγουν πλέον χώροι για τον Αραβίδη σε αρκετές περιπτώσεις, ενώ όταν χρειαστεί η ποιότητα δε λείπει από τον Αλγερινό, ο οποίος άνοιξε λογαριασμό. Το μόνο στοιχείο που λείπει από την επιθετική λειτουργία είναι το πρέσινγκ ψηλά, το οποίο όποτε εφαρμόστηκε απέδωσε (2ο γκολ Αραβίδη).

H AEK, πάντως, έβγαλε φάσεις κι αν ήταν λίγο πιο εύστοχη στην τελική προσπάθεια μπορεί το σκορ να ήταν αρκετά μεγαλύτερο. Από την άλλη έχασε την κατοχή η οποία ήταν μοιρασμένη, ενώ στο ματς με την Καλλονή (σε αντίθεση με τον αγώνα με τον Παναιτωλικό) "έφαγε" φάσεις, κάτι που δεν θέλει να βλέπει με τίποτα ο Πογέτ που ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στην ανασταλτική λειτουργία.

Στον πάγκο ο Μάνταλος, μέσα ο Μπουονανότε

Σε γενικές γραμμές οι επιλογές του Πογέτ βγαίνουν. Η μοναδική που δεν δείχνει να παίρνει… μπρος είναι η επιλογή του Μπουονανότε στη θέση του Μάνταλου. Ο Αργεντινός το πάλεψε αρκετά αλλά δεν του έβγαινε το ματς ενώ ο Μάνταλος όταν μπήκε και βρέθηκε κοντά στην περιοχή έγινε απειλητικός.

Ο Μπαρόχα… άγχωσε το κοινό σε δύο άστοχες εξόδους του στο δεύτερο ημίχρονο. Την πρώτη φορά έπεσε πάνω στον Κολοβέτσιο και τη δεύτερη πάνω στον Αραβίδη. Παρόλα αυτά έδειξε ότι στα ενστικτώδη είναι εξαιρετικός. Πολύ καλό ματς και από τις… σταθερές αξίες της ΑΕΚ: Γκάλο, Ντίντακ και Γιόχανσον ήταν όλοι σούπερ τόσο στα ανασταλτικά όσο και στα δημιουργικά τους καθήκοντα. Ο Σουηδός έβγαλε την ασίστ στο γκολ του Τζεμπούρ, ο Ντίντακ στο πρώτο του Αραβίδη, ενώ ο Βραζιλιάνος… σκλάβωνε -ξανά- το κοινό στην Καλογρέζα με τις χαρακτηριστικές κούρσες και τις σέντρες-ξυραφιές.

Όσο ο Ντίντακ είναι καλά η ΑΕΚ λύνει το θέμα του αριστερού μπακ αφού ο Ισπανός καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες της με μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι από τη μέση και μπροστά. Σε ότι έχει να κάνει με τον Γιόχανσον είχε για ακόμα μία φορά πατήματα σε όλο το γήπεδο δικαιώνοντας τον Πογέτ για την επιστροφή του να του δώσει επιθετικές πρωτοβουλίες. Τέλος, ο Γκάλο εξελίσσεται σε… κολόνα της ενδεκάδας της ΑΕΚ και αν σκεφτεί κανείς πως ο Μπακάκης είναι απολύτως έτοιμος, τότε καταλαβαίνει πως τα δύσκολα αρχίζουν για τον Πογέτ στο κομμάτι της διαχείρισης.

Στη Νέα Σμύρνη παίζεται η… μεταβατική περίοδος

Η ΑΕΚ κέρδισε τα τρία σχετικά πιο εύκολα ματς του προγράμματος με Πανθρακικό, Παναιτωλικό, Πανελευσινιακό (Κύπελλο) και Καλλονή. Κρατιέται καλά στη δεύτερη θέση και επανήλθε σε μία κατάσταση ηρεμίας. Τώρα θα πάει στη Νέα Σμύρνη για να παίξει με τον Πανιώνιο ένα ματς πιο δύσκολο από τα προηγούμενα, που σε κάθε περίπτωση, όμως, η ΑΕΚ πρέπει να το κερδίσει για να θεωρηθεί επιτυχημένη αυτή η μεταβατική περίοδος.

Κακή διαιτησία

Αξιοσημείωτη στο ματς και η κακή διαιτησία του Θανάση Τζήλου από τη Λάρισα η οποία έβαλε ένταση σε ένα ήσυχο παιχνίδι. Σε μία φάση που ο Τσαμπούρης έκανε τρεις διαφορετικές παραβάσεις στον Τζεμπούρ μέσα στην περιοχή της Καλλονής, ο άπειρος ρέφερι δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι στην ΑΕΚ (και κάρτα στον παίκτη της Καλλονής) σε μία αγωνιστική που τα πέναλτι δίνονται… απλόχερα στον μαγικό μικρόκοσμο της Super League. Το ίδιο έκανε και σε ανατροπή του Μπουονανότε λίγα λεπτά αργότερα, επίσης λανθασμένα…

Υ.Γ.: Πολύ συγκινητική στιγμή στο ΟΑΚΑ όταν η ΑΕΚ αποχαιρέτισε πριν τη σέντρα τον Κώστα Φουρνάρο. Πιστό οπαδό της για μια ολόκληρη και γεμάτη ζωή και πατέρα του Γιάννη, φίλου και συναδέλφου από τη NOVA. Ο Τερζάκης (στα μεγάφωνα του Σταδίου) αποχαιρέτισε τον πολύ καλό του φίλο με ανατριχιαστικό τρόπο και το χαμόγελο του κυρ-Κώστα γέμισε τα μάτριξ και έφερε μερικά λεπτά δυσάρεστης σκοτοδίνης στην Καλογρέζα. Καλό του ταξίδι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΕΚ - Καλλονή 3-0

Πογέτ: "Να αποκτήσουμε γρήγορους παίκτες στην επίθεση"

News 24/7

24MEDIA NETWORK