ΑΕΚ - Καλλονή 3-0

Η ΑΕΚ σημείωσε την τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας με 3-0 της Καλλονής στο ΟΑΚΑ, χάρη στα γκολ των Ραφίκ Τζεμπούρ και Χρήστου Αραβίδη (2) και παρέμεινε μόνη δεύτερη στο πρωτάθλημα.

ΑΕΚ - Καλλονή 3-0
INTIME SPORTS

Η εικόνα του αγώνα

Το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για την ΑΕΚ, αφού μόλις στο 5ο λεπτό, ο Ραφίκ Τζεμπούρ με κεφαλιά, ύστερα από όμορφη ενέργεια και σέντρα του Γιάκομπ Γιόχανσον, άνοιξε το σκορ. Η Καλλονή προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, αλλά τα σουτ των Σάμπα και Μανούσου δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Στο 15', ο Γκουστάβο Πογέτ άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1 αντί για 4-4-2, με τον Αραβίδη να αγωνίζεται πίσω από τον προωθημένο Τζεμπούρ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο 28χρονος επιθετικός έδωσε "αέρα" δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Ο Ντίντακ Βίλα απέφυγε τον Γεωργίου, μπήκε μέσα στην περιοχή, έκανε την παράλληλη σέντρα κι ο αρχηγός της ΑΕΚ προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Η "Ένωση" είχε εξαιρετικά ποσοστά... ευστοχίας, καθώς σημείωσε δύο γκολ σε αντίστοιχες τελικές. Οι παίκτες του Θαλή Θεοδωρίδη δεν έβρισκαν χώρους προς την αντίπαλη εστία και επιχειρούσαν μακρινά σουτ που δεν ανησυχούσαν τον Αλάιν Μπαρόχα. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 39', ο Τζεμπούρ έφθασε μία "ανάσα" από το δεύτερο προσωπικό γκολ του, αλλά ο Άντριου Χογκ αρνήθηκε το γκολ με εντυπωσιακή επέμβαση.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Καλλονή προσπάθησε να επιστρέψει στη διεκδίκηση του αγώνα, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Μπαρόχα. Στο 50', ο Τζεμπούρ διαμαρτυρήθηκε για κράτημα από τον Τσαμπούρη μέσα στην μεγάλη περιοχή, με το ριπλέι να δείχνει πως υπάρχει επαφή μεταξύ των δύο ποδοσφαιριστών. Με τη συμπλήρωση 60 λεπτών η ομάδα της Λέσβου έφθασε πολύ κοντά στη μείωση του σκορ, αλλά ο Ντίντακ απομάκρυνε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Αντέτζο, μετά από την κακή έξοδο του Μπαρόχα. Ο Βενεζουελάνος τερματοφύλακας πήρε ρεβάνς ένα λεπτό αργότερα, καθώς πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση σε κεφαλιά του Αντέτζο.

Στο 62', η ΑΕΚ "κλείδωσε" τη νίκη με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Αραβίδη, μετά από σέντρα του Γκάλο. Αξίζει να σημειωθεί πως καθ' όλη τη διάρκεια της φάσης ο Αντέτζο βρίσκεται πεσμένος μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά οι παίκτες της "Ένωσης" επέλεξαν να συνεχίσουν κανονικά το παιχνίδι. Επτά λεπτά αργότερα, ο Έλληνας επιθετικός παραλίγο να σημειώσει χατ τρικ, αλλά ο Ούκα πρόλαβε πάνω στη γραμμή κι απομάκρυνε την μπάλα. Στο 72', ήταν σειρά του Γκάλο να προλάβει πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Καλτσά, μετά από νέα κακή έξοδο του Μπαρόχα. Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι απέκτησε φρενήρη ρυθμό, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν άλλαξε.

MVP

Ο Γιάκομπ Γιόχανσον ήταν καταλυτικός γι' ακόμη μία αναμέτρηση. Ο Σουηδός μέσος έδειξε τα ηγετικά χαρακτηριστικά του. "Αρχοντικός" στο χώρο του κέντρου, ενώ βοήθησε πολύ και στο δημιουργικό κομμάτι. Άλλωστε, από δική του προσπάθεια ανοίγει το σκορ η ΑΕΚ.

Αδύναμος κρίκος

Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Καλλονής (Βαλιός-Αντέτζο) αντιμετώπισε τρομερά προβλήματα κόντρα στους δραστήριους Αραβίδη και Τζεμπούρ. Από την στιγμή που δύο από τα τρία γκολ της ΑΕΚ μπαίνουν από το ύψος της μικρής περιοχής, τότε φέρουν τεράστια ευθύνη.

Σχόλιο

Η ΑΕΚ βοηθήθηκε από τα δύο γρήγορα γκολ, διαχειρίστηκε εξαιρετικά το υπέρ της προβάδισμα και έφτασε σε μία εύκολη νίκη, δείχνοντας πως βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση (4η σερί νίκη σε πρωτάθλημα και Κύπελλο). Η επιλογή του Γκουστάβο Πογέτ να αγωνιστεί, όπως και στο Κύπελλο, με δύο επιθετικούς αποδείχθηκε καθοριστική, αφού τόσο ο Τζεμπούρ όσο κι ο Αραβίδης (δις) έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα. Βέβαια, αυτό που θα πρέπει να προβληματίσει τον Ουρουγουανό τεχνικό είναι η αστάθεια του Μπαρόχα, αλλά και η ευκολία με την οποία η "Ένωση" δέχθηκε φάσεις στα τελευταία 30 λεπτά. Όσον αφορά στους φιλοξενούμενους, προδόθηκαν από τα λάθη της άμυνας, ενώ αντιμετώπισαν προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι, με συνέπεια να δοκιμάζουν μακρινά σουτ.

Οι συνθέσεις

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Άρθο, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον (89' Κορδέρο), Μπουονανότε, Πλατέλλας (63' Βάργκας), Αραβίδης, Τζεμπούρ (76' Μάνταλος).

Καλλονή: Χογκ, Τσαμπούρης, Βαλιός, Αντέτζο (65' Ούκα), Γιορέντε (84' Ευαγγελιδάκης), Κεϊτά, Καλτσάς, Χιντασέλι (65' Ξύδας), Γεωργίου, Σάμπα, Μανούσος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η βαθμολογία, τα στατιστικά και οι σκόρερ της Super League 2015-2016

ΤΟ LIVE

16:39
Καλησπέρα. Μαζί θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ μεταξύ της ΑΕΚ και της Καλλονής στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Super League.
16:41
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Άρθο, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μπουονανότε, Πλατέλλας, Αραβίδης, Τζεμπούρ.
Καλλονή: Χογκ, Τσαμπούρης, Βαλιός, Αντέτζο, Γιορέντε, Κεϊτά, Καλτσάς, Χιντασέλι, Γεωργίου, Σάμπα, Μανούσος.
16:43
Αρκετές εκπλήξεις από τον προπονητή της "Ένωσης" Γκουστάβο Πογέτ, ο οποίος αφήνει εκτός ενδεκάδας τον Πέτρο Μάνταλο. Παράλληλα, επιλέγει σύστημα 4-3-3, με τον Ντιέγκο Μπουονανότε ως εσωτερικό μέσο, μαζί με τον Γιάκομπ Γιόχανσον. Στην επίθεση οι Πλατέλλας και Αραβίδης στα άκρα κι ο Τζεμπούρ ως κεντρικός επιθετικός.
16:44
Οι "εκλεκτοί" του Πογέτ:
16:44
Αναπληρωματικοί για τον "Δικέφαλο": Ανέστης, Σοϊλέδης, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Κορδέρο, Βάργκας, Μάνταλος.
16:45
Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους: Δαύκου, Σπυρόπουλος, Μπούρους, Ευαγγελιδάκης, Ξύδας, Ούκα, Κλαντρούμπσκι.
16:45
Εκτός αποστολής για την ΑΕΚ έμειναν οι Τζανετόπουλος και Κρισάντους.
16:46
Η διάταξη των δύο ομάδων, όπως την παρουσιάζει το επίσημο σάιτ της ΠΑΕ ΑΕΚ.
16:48

16:51
H AEK βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας, με 23 βαθμούς, ύστερα από 12 αγωνιστικές, ενώ η Καλλονή είναι 15η με 7.
16:54
Την προηγούμενη αγωνιστική, η "Ένωση" επικράτησε με 2-0 του Παναιτωλικού. Αντίθετα, η Καλλονή γνώρισε εντός έδρας ήττα με 3-1 από τον ΠΑΟΚ.
16:57
Ο Θανάσης Τζήλος θα διευθύνει την αναμέτρηση, ενώ βοηθοί του είναι οι Δημήτρης Γκάγκας και Αντώνης Δίπλαρης. Τέταρτος ο Δημήτρης Σαραϊδάρης.
17:02
Μέσα στην εβδομάδα η ΑΕΚ επικράτησε με το εμφατικό 6-0 του Πανελευσινιακού και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ η Καλλονή νίκησε με 2-1 τον Πανσερραϊκό.
17:05
Σε αποστολή της ΑΕΚ επιστρέφει ο Ρόναλντ Βάργκας, ο οποίος εξέτισε την ποινή τριών αγωνιστικών που του επιβλήθηκε για το χτύπημα -εκτός φάσης- στον Λανθαρότε.
17:07
Λίγος κόσμος στις εξέδρες.
17:12
Οι δύο ομάδες εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο.
17:13
Οι καθιερωμένες χειραψίες λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης.
17:14
"Όρκος νίκης" από τους παίκτες της Καλλονής.
17:15
Η Καλλονή στη σέντρα.
17:15
1' Έναρξη του αγώνα.
17:18
Στα πρώτα λεπτά του αγώνα φαίνεται πως η ΑΕΚ αγωνίζεται με σύστημα 4-4-2, με τους Αραβίδη και Τζεμπούρ προωθημένους και τους Πλατέλλα-Μπουονανότε στα πλάγια.
17:19
Η ΑΕΚ έχει την κατοχή, αλλά δεν έχει απειλήσει μέχρι στιγμής την εστία του Χογκ.
17:20
5' ΓΚΟΛ! Η ΑΕΚ ανοίγει το σκορ με κεφαλιά του Τζεμπούρ, ύστερα από σέντρα του Γιόχανσον!
17:21
Πρώτο γκολ για τον Αλγερινό στη δεύτερη θητεία του στην ΑΕΚ.
17:24
10' Ο Μανούσος γύρισε, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Άρθο και κατέληξε κόρνερ.
17:26
11' Ο Τσαμπούρης εκτέλεσε το φάουλ, αλλά ο Μπαρόχα απομάκρυνε με γροθιές.
17:27
12' Μακρινό σουτ του Σάμπα, μπλόκαρε ο Μπαρόχα.
17:27
Η Καλλονή προσπαθεί να αντιδράσει, ύστερα από το γρήγορο γκολ της ΑΕΚ.
17:30
O Πογέτ δίνει εντολή να αλλάξει το σύστημα σε 4-2-3-1, με τον Αραβίδη πίσω από τον Τζεμπούρ.
17:32
17' Κακή απομάκρυνση του Πλατέλλα, η μπάλα στρώθηκε στον Σάμπα, ο οποίος σούταρε πάνω στον Σιμόες. 
17:33
19' ΓΚΟΛ! 2-0 η ΑΕΚ! Ο Ντίντακ μπήκε μέσα στην περιοχή, έκανε την παράλληλη σέντρα στον Αραβίδη κι αυτός προ κενής εστίας έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στην "Ένωση"!
17:34
Δύο τελικές η "Ένωση", δύο γκολ.
17:37
22' Μακρινό σουτ του Χιντασέλι, ψηλά άουτ.
17:41
Πιέζει ψηλά η ΑΕΚ για αν εκμεταλλευτεί πιθανό λάθος των αμυντικών της Καλλονής.
17:44
29' O Μπουονανότε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά υποδείχθηκε -σωστά- σε θέση οφσάιντ.
17:45
30' Σουτ του Καλτσά, ψηλά άουτ.
17:50
Οι πανηγυρισμοί στο γκολ του Τζεμπούρ.
17:53
38' Κίτρινη κάρτα στον Γιόχανσον.
17:54
39' Καλή στιγμή για την ΑΕΚ! Ο Αραβίδης έβγαλε τον Τζεμπούρ τετ α τετ με τον Χογκ, ο Αλγερινός έκανε το πλασέ, αλλά ο γκολκίπερ της Καλλονής μπλόκαρε την μπάλα.
17:55
Μικρή διακοπή λόγω τραυματισμού του Κεϊτά.
18:00
45' Σουτ στην κίνηση του Γιορέντε, πάνω από την εστία του Μπαρόχα.
18:00
Ένα λεπτό οι καθυστερήσεις.
18:01
45 +1' Τέλος πρώτου ημιχρόνου. Η ΑΕΚ πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 2-0.
18:14
Η στιγμή που ο Χρήστος Αραβίδης στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.
18:16
Οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο.
18:18
Όλα έτοιμα να αρχίσει το δεύτερο ημίχρονο.
18:18
46' Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.
18:24
50' O Tζεμπούρ διαμαρτύρεται για κράτημα από τον Τσαμπούρη μέσα στην μεγάλη περιοχή. Υπάρχει επαφή μεταξύ των δύο ποδοσφαιριστών.
18:26
53' Σουτ του Τσαμπούρη από μακρινή απόσταση, η μπάλα κατέληξε πλάγιο άουτ.
18:27
Η Καλλονή έχει την υπεροχή στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά δεν έχει απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Αλάιν Μπαρόχα.
18:28
56' Ο Σάμπα εκτέλεσε το φάουλ, αλλά ο Μπαρόχα μπλόκαρε εύκολα την μπάλα.
18:35
60' Ευκαιρία για την Καλλονή! Ο Μπαρόχα έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια, ο Αντέτζο έκανε το πλασέ, αλλά ο Ντίντακ έδιωξε με το κεφάλι πριν περάσει η γραμμή.
18:35
62' ΓΚΟΛ! 3-0 η ΑΕΚ! Ο Γκάλο έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Αραβίδης σούταρε στην κίνηση και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Χογκ!
18:36
63' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Βάργκας στη θέση του Πλατέλλα.
18:37
Αξίζει να σημειωθεί πως καθ' όλη τη διάρκεια της φάσης, πριν το γκολ του Αραβίδη, ο αμυντικός της Καλλονής, Αντέτζο, είναι πεσμένος μέσα στην μεγάλη περιοχή λόγω τραυματισμού. 
18:38
64' Ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Γιόχανσον σούταρε μέσα από την περιοχή, ύστερα από συνεργασία με τον Μπουονανότε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
18:39
65' Διπλή αλλαγή για την Καλλονή. Οι Ξύδας και Ούκα στη θέση των Χιντασέλι και Αντέτζο.
18:39
Πριν το τρίτο γκολ της ΑΕΚ, ο Αλάιν Μπαρόχα έχει κάνει μία τρομερή απόκρουση σε καρφωτή κεφαλιά του Αντέτζο.
18:42
69' Ευκαιρία για τον Αραβίδη να κάνει χατ τρικ, αλλά ο Ούκα πρόλαβε πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή!
18:46
72' Ευκαιρία για την Καλλονή! Ο Μπαρόχα έχασε τη φάση, ο Καλτσάς πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Γκάλο έδιωξε πάνω στη γραμμή!
18:46
74' Ωραίο σουτ του Γεωργίου, δίπλα από την εστία του Μπαρόχα.
18:49
76' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Μάνταλος εντός, ο Τζεμπούρ εκτός.
18:50
77' Μακρινό σουτ του Βάργκας, άουτ.
18:53
80' Ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Μάνταλος πάρτησε με τακουνάκι(!) στον Βάργκας, αλλά το σουτ του Βενεζουελάνου κόντραρε στον Ούκα και κατέληξε κόρνερ.
18:53
81' Κεφαλιά του Άρθο, η μπάλα πάνω από την εστία του Χογκ.
18:57
84' Αλλαγή για την Καλλονή. Ο Ευαγγελιδάκης στη θέση του Γιορέντε.
18:59
86' Καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Μάνταλος έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε μακριά από την εστία του Χογκ.
19:02
89' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Κορδέρο στη θέση του Γιόχανσον.
19:04
91' Σπουδαία απόκρουση του Μπαρόχα σε σουτ του Καλτσά!
19:04
Τρία λεπτά οι καθυστερήσεις.
19:05
92' Σέντρα του Κορδέρο, σουτ του Μπουονανότε, άστοχο.
19:06
93' Τέλος του αγώνα. Η ΑΕΚ επικράτησε με 3-0 της Καλλονής και παρέμεινε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.
19:07
Σας ευχαριστούμε που μας παρακολουθήσατε! Καλό σας βράδυ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK