Tαλέντο και... θλάσεις!

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την περίπτωση του Καρίμ Χαβέζ η οποία βρίσκεται σε καλό δρόμο για την ΑΕΚ και για το… κύμα τραυματισμών που ακολουθεί από πέρσι την "Ένωση".

Tαλέντο και... θλάσεις!

Η μετάβαση από τον Τζιοβάνι της Φλουμινένσε (πια) στον 19χρονο Χαβέζ της υποβιβασμένης στο βελγικό πρωτάθλημα Λιρς δεν είναι και η πιο ομαλή όλων των εποχών για την πλειοψηφία των ΑΕΚτζήδων, οι οποίοι βγάζουν τον πόνο τους τον τελευταίο καιρό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα ραδιόφωνα και στα σάιτ για τις μεταγραφές. Η αλήθεια είναι ότι μέσα σε όλο αυτό το κλίμα ελλοχεύει ένας κίνδυνος ισοπεδωτισμού για τον κορμό που ήδη έχει στηθεί, ωστόσο όπως και να το δει κανείς η ουσία είναι κάπου στη μέση. Και το τελικό συμπέρασμα απλό: Η ΑΕΚ με τρεις προσθήκες παικτών με προσωπικότητα και σοβαρή ποιότητα, ανεβαίνει επίπεδο. Ενδεχομένως να χτυπάει κανονικά το πρωτάθλημα. Αν δεν τις κάνει, πάλι μπορεί να το χτυπήσει αλλά αυτή τη φορά με βάρκα μόνο την ελπίδα και τη γνώση στο πίσω μέρος του μυαλού ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να στραβώσει όλο το σύμπαν.

Η περίπτωση του Καρίμ Χαβέζ

Ο 19χρονος Αιγύπτιος διεθνής για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο Βέλγιο θεωρείται ένα ανερχόμενο αριστερό μπακ. Το γεγονός ότι ενδιαφέρεται η Λιλ για την απόκτησή του ενισχύει την άποψη πως δεν είναι ο… φούφουτος. Ο Χαβέζ είναι ένα αριστερό μπακ, καλό σε ταχύτητα, τεχνική και ικανότητα να παίξει όλη την πλευρά και να εκτελέσει στημένα, ωστόσο υστερεί στο δυνατό παιχνίδι. Όπως και να έχει θεωρείται μια ψαγμένη μεταγραφή η οποία αν βγει θα πιστωθεί στον Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, όπως εκείνη του Γιάκομπ Γιόχανσον που έχει εξελιχθεί σε λίρα εκατό.

Από την επαφή που έγινε ανάμεσα στη διοίκηση της ΑΕΚ και την Wadi Dagla (η αιγυπτιακή εταιρεία που έχει τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή και το μάνατζμεντ της Λιρς) την περασμένη Πέμπτη προκύπτει ότι οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά σε συμφωνία. Η μεταγραφή δεν μπορεί να θεωρηθεί ακόμα τελειωμένη ωστόσο οι πιθανότητες να κλείσει -επιτέλους- το σίριαλ του αριστερού μπακ, είναι περισσότερες από ποτέ. Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ θα κινηθεί για την απόκτηση ενός ακόμα μεσοεπιθετικού (με ικανότητα να παίξει στο δεξί φτερό) αλλά όπως όλα δείχνουν θα είναι ανοιχτή και σε όποια περίπτωση ποδοσφαιριστή παρουσιαστεί μέχρι το τέλος.

Θλάσεις-τραυματισμοί

Είναι το πρόβλημα το οποίο ταλαιπώρησε πολύ την ΑΕΚ την περασμένη αγωνιστική σεζόν, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στο να μειωθούν τα όπλα στη φαρέτρα του προπονητή. Ήδη Ανδρεόπουλος-Κορδέρο έχουν υποστεί θλάσεις και το περσινό κοντέρ… συνεχίζει ακάθεκτο. Δεν ξέρω πραγματικά τι συμβαίνει και ποιος φταίει, ειδικά φέτος που δεν έχω εικόνα από την προετοιμασία. Αυτά είναι πράγματα που γνωρίζουν καλύτερα οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες ωστόσο η κοινή λογική λέει πως κάτι, κάπου, κάπως πρέπει να αλλάξει για τον απλούστατο λόγο ότι η ΑΕΚ φέτος δεν έχει την πολυτέλεια για απώλειες. Όχι τίποτα άλλο αλλά είναι κρίμα για την ίδια την ομάδα. Κρίμα και για τον Μιγκέλ που δείχνει να μπαίνει σε ένα πρόβλημα που διαιωνίζεται, μακάρι το παιδί να γυρίσει το συντομότερο δυνατό.

Ενδιαφέρον και για αυτούς που φεύγουν

Πέραν από τους ποδοσφαιριστές που έρχονται στην ΑΕΚ, ενδιαφέρον συγκεντρώνουν και οι περιπτώσεις εκείνων που πρόκειται να αφήσουν την ομάδα. Ορισμένων η παρουσία κρίνεται κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και ενδεχομένως μετά από αυτή να αποχαιρετίσουν την ομάδα. Κρισάντους και Γροντής ανήκουν σε αυτό το γκρουπ ωστόσο πάνε αρκετά καλά για την ώρα στην Πολωνία, ενώ ο Πεταυράκης ενδιαφέρει τον Άρη. Όλα αυτά τη στιγμή που ο Τζανετόπουλος φαίνεται πως τραβάει τα βλέμματα της ιταλικής Μπολόνια. Βεβαίως σε όλες τις περιπτώσεις η ΑΕΚ είναι αυτή που έχει το πάνω χέρι αφού δεσμεύει με συμβόλαια τους ποδοσφαιριστές. Με την επιστροφή της αποστολής στην Αθήνα αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις και σε αυτό το κομμάτι.

Διαβάστε ακόμη:

Χαφέζ: "Έρχομαι να υπογράψω στην ΑΕΚ"

Θλάση ο Κορδέρο

Ντυμένο στα κίτρινα το ΟΑΚΑ κόντρα στη Σεβίλλη

News 24/7

24MEDIA NETWORK