Ζήτω η τρέλα!

Ο Άκης Γεωργίου σχολιάζει την εμφάνιση της ΑΕΚ στην αγχωτική νίκη επί του Αχαρναϊκού στη Ριζούπολη και το 4Χ4 στο πρωτάθλημα.

Ζήτω η τρέλα!
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ κατάφερε στο τέλος με τη βοήθεια του... Θεού και των στημένων να πάρει την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα και να σώσει την παρτίδα σε μία ακόμα κακή της μέρα στη Β' Εθνική.

Η Ένωση ήταν απαράδεκτη σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, με ορισμένες μονάδες τους σε τραγική ,ίσως και σε θλιβερή, μέρα. Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος έκανε το χειρότερό του ματς με τη φανέλα της ΑΕΚ. Πιο κακό και από εκείνο της δεύτερης αγωνιστικής μετά τη λανθασμένη του εκτίμηση σε ένα μαρκάρισμα του Βάντερσον που έδωσε πέναλτι από το πουθενά στον Απόλλωνα και έριξε την ΑΕΚ στα σχοινιά, να κυνηγάει το σκορ.

Ο Βαγγέλης Πλατέλλας, με μία ακόμα κακή του εμφάνιση "φωνάζει" ότι δεν μπορεί να δώσει πολλά πράγματα στην ΑΕΚ. Τουλάχιστον δεν μπορεί να δώσει σε καμία περίπτωση όσα έδωσε πέρσι, στην ερασιτεχνική κατηγορία. Το επίπεδο δυσκολίας έχει ανέβει και ο Έλληνας μεσοεπιθετικός δείχνει ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει στο παραπάνω… level. Η επιμονή του Δέλλα να του δίνει συνέχεια φανέλα βασικού έχει αποτελέσει αντικείμενο αναφοράς τον τελευταίο καιρό, καθώς με εξαίρεση ένα καλό 20λεπτο στον αγώνα με τον Φωκικό στο ΟΑΚΑ, δεν έχει να επιδείξει κάτι σπουδαίο το τελευταίο δίμηνο σε φιλικούς και επίσημους αγώνες.

Ζήτω η τρέλα!
INTIME SPORTS

Επίσης, απογοητευτική ήταν η αντίδραση του Ανέστη στη φάση του γκολ. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, τις προηγούμενες αγωνιστικές είχε δείξει καλά στοιχεία, σε ορισμένες περιπτώσεις κράτησε όρθια την Ένωση ωστόσο φέρει ευθύνη στο γκολ που έβαλε την ομάδα του να κυνηγάει το σκορ.

Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ προσπάθησε να... ισιώσει την κατάσταση στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Δέλλας άλλαξε την ομάδα με την έξοδο του Κολοβέτσιου και την είσοδο του Μπρέσεβιτς. Φόρτωσε το κέντρο και την επίθεση και πήγε με λογικό "όλα για όλα". Με Ζόριτς, Μάνταλο στα χαφ, τον Ντακόλ πίσω από τον Μπρέσεβιτς, τον Αραβίδη δεξιά και τον Μπαρμπόσα αριστερά, σε ένα σχήμα που μοιάζει… γκαλάκτικος για τα επίπεδα της Β' Εθνικής. Τελικά η ΑΕΚ δεν κατάφερε να βγάλει αρκετές φάσεις από το όλο σχήμα, είχε ωστόσο μαζί της την τύχη, τη θέληση και την ικανότητα στις στημένες μπάλες.

Ζήτω η τρέλα!
INTIME SPORTS

Ντακόλ και Μπρέσεβιτς σκόραραν με τον παραδοσιακό τρόπο που βρίσκει δίχτυα η ΑΕΚ στη σεζόν (5 γκολ σε 4 αγώνες από στημένα), η καρδιά των φίλων της Ένωσης που βρέθηκαν στη Ριζούπολη μπήκε στη θέση της και η νίκη κόντρα στον Αχαρναϊκό πανηγυρίστηκε με υπερβολικό τρόπο.

Ντεφορμέ

Εκτός από την ομάδα, ντεφορμέ στο πρώτο ημίχρονο ήταν και μερίδα του κόσμου. Ξύλο, δακρυγόνα και βαριά ατμόσφαιρα που προκάλεσε τη διακοπή του ματς και επηρέασε τους ποδοσφαιριστές.

Είναι θεμιτό να θέλει ο κόσμος να αντιμετωπίζεται η ΑΕΚ σαν μεγάλη ομάδα από όλους, παρά τα επίπεδα που κατέβηκε τα τελευταία χρόνια που είχαν σαν αποτέλεσμα να πληγωθεί ανεπανόρθωτα το πρεστίζ της. Ακόμα πιο θεμιτό, όμως, είναι να την αντιμετωπίζει και ο ίδιος ο κόσμος, ή έστω μερίδα αυτού, ως μεγάλη ομάδα, χωρίς να την επιβαρύνει με τη συμπεριφορά του μέσα και έξω από το γήπεδο.

Κάποτε ο Μαϊστόροβιτς

Σε έναν παλαιότερο αγώνα της ΑΕΚ, την τελευταία μέρα της παρουσίας του Νικολαϊδη στην προεδρία της ΠΑΕ, με τον Αστέρα Τρίπολης στο Ολυμπιακό Στάδιο, ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς είχε ισοφαρίσει τους Αρκάδες που βρέθηκαν να προηγούνται από… σπόντα και με την «Ένωση» να παίζει με παίκτη λιγότερο λόγω του τραυματισμού του Ρίκκα. Ο Σουηδός (ΟΚ, Σουηδός ήταν, δεν ήξερε την ΑΕΚ από χθες) αντί να πάρει τη μπάλα και να τρέξει στη σέντρα επέλεξε να πανηγυρίσει με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει αρκετό κράξιμο από μερίδα του κόσμου. Στον αγώνα με τον Αχαρναϊκό, ο Αραβίδης (που δεν είναι Σουηδός και ξέρει την ΑΕΚ και από χθες) μετά την ισοφάριση του Ντακόλ πήρε τη μπάλα και έτρεξε να την αφήσει στη σέντρα. Την ίδια στιγμή, κόσμος και κοσμάκης μπούκαρε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και πανηγύριζε αγκαλιά με τους ποδοσφαιριστές καθυστερώντας την επανέναρξη του αγώνα. Πραγματικά απίστευτο…

Για όποιον δεν θεωρεί -όπως εγώ- ότι η ισοφάριση στον αγώνα με τον Αχαρναϊκό δεν έχει θέση στο Ηall Of Fame της ΑΕΚ, τότε η αντίδραση μετά το γκολ του Ντακόλ ήταν τουλάχιστον απαράδεκτη. Και φυσικά -παραλίγο- αυτοκαταστροφική. Για την ΑΕΚ, βέβαια. Γιατί είναι πολύ μεγάλη ομάδα και δεν υπάρχει λογική στο να αδικείται από ανθρώπους που την αγαπούν…

Υ.Γ.1: Είναι απολύτως φυσιολογικό το γεγονός ότι η ΑΕΚ "ιδρώνει" σε ορισμένους αγώνες της στη Β' Εθνική. Και είναι απολύτως θετικό ότι καταφέρνει στο τέλος -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- να κερδίζει πάντα. Είναι η κατηγορία τέτοια. Και θα τσαλακωθεί η ΑΕΚ, και θα γρατσουνιστεί. Μία γκέλα δε θα φέρει το τέλος του κόσμου. Το θετικό ξεκίνημα, όμως, έχει πολλαπλή χρήση. Θα τη βοηθήσει για να λυθεί στην πορεία. Κυρίως στο ΟΑΚΑ.

Υ.Γ.2: Παιχνίδι της μοίρας: Ο αγώνας με τον Αστέρα Τρίπολης το 2008 στον οποίο ο Μαϊστόροβιτς πανηγύρισε το γκολ της ισοφάρισης και αποδοκιμάστηκε από όλο το γήπεδο ήταν και αυτός στις 2 Νοεμβρίου. Και η τότε ομάδα του Δώνη νίκησε επίσης με 2-1. Είναι και αυτός ο ρετρό χαρακτήρας της ΑΕΚ...

Διαβάστε ακόμη:

Αχαρναϊκός - ΑΕΚ 1-2 (VIDEOS)

Η ανατροπή της ΑΕΚ και οι έξαλλοι πανηγυρισμοί (PHOTOS+VIDEOS)

Στο γήπεδο ο Μελισσανίδης

Ένταση και δακρυγόνα στη Ριζούπολη

News 24/7

24MEDIA NETWORK