Ανδρούτσος και... ξερό ψωμί!

Στον βούρκο του "Θ. Κολοκοτρώνης" δύο ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έλαμψαν. Ο ένας ήταν ο Νίκολα Λεάλι με τις σωτήριες επεμβάσεις του, αλλά κυρίως ο πιτσιρικάς Θανάσης Ανδρούτσος που από παιχνίδι σε παιχνίδι παρουσιάζεται όλο και καλύτερος. Γράφει ο Αλέξης Βιρβίλης.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΣΠΑΡΤΗ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΣΠΑΡΤΗ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI SPORTS

Δεν μπορεί να γίνει και καμιά φοβερή ανάλυση για το ματς της Τρίπολης. Και πώς να γίνει άλλωστε; Είχε δίκιο ο Μπέντο που είπε ότι τινάχτηκε στον αέρα όλο το πλάνο προετοιμασίας του για το παιχνίδι του “Θ. Κολοκοτρώνης”.

Μπαίνουν οι “ερυθρόλευκοι” στον αγωνιστικό χώρο και βλέπουν ότι σε πολλά σημεία του γηπέδου είχε ένα σωρό λίμνες, λακκούβες και πολλές παγίδες για να μείνουν τα πόδια τους στην... Τρίπολη! Οι παίκτες του Μπέντο χρειάστηκαν περίπου ένα μισάωρο για να καταλάβουν πού βρίσκονται και για να προσαρμοστούν στις τραγικές συνθήκες.

Οπότε, δεν μπορούν να ειπωθούν πολλά για το παιχνίδι. Θα μας πείτε ότι στο ίδιο τερέν έπαιζε και ο Αστέρας. Και πάλι όμως, ακόμα και να κέρδιζαν οι Αρκάδες, δεν μπορούσε να αρχίσει ο οποιοσδήποτε τις κατηγορίες στους “ερυθρόλευκους”. Βέβαια και το 0-0 δεν ήχησε καλά στα “αφτιά” του κόσμου, αλλά σε σχέση με το 2-2 είναι η... μέρα με τη νύχτα.

Στην Τρίπολη λοιπόν νικητής αναδείχθηκε ο... αγωνιστικός χώρος. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Κι από εκεί και πέρα, το ματς θα κρινόταν σε ποια περιοχή θα έκανε κολπάκια η μπάλα λόγω του τερέν. Λάθος μας όμως... Νικητές ήταν και οι δύο τερματοφύλακες, γιατί όποτε χρειάστηκαν τόσο ο Ντοναρούμα, όσο και ο Λεάλι στάθηκαν στο ύψος τους.

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΕΓΑΛΩΣΕ;

Τρία είναι τα κέρδη του Ολυμπιακού από το παιχνίδι του “Θ. Κολοκοτρώνης”. Πρώτον, ότι εώς και το τελευταίο λεπτό οι ποδοσφαιριστές του Μπέντο το πάλεψαν το παιχνίδι με όσες δυνάμεις τους είχαν απομείνει.

Δεύτερον ο Νίκολα Λεάλι έκανε ίσως ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του με τη φανέλα του Ολυμπιακού (σ.σ. πρόχειρα θυμόμαστε άλλο ένα στη Βέρνη με την Γιουνγκ Μπόις).

Και τρίτον και σημαντικότερο, ότι υπάρχει ένας πιτσιρικάς στις τάξεις της ομάδας που δεν τον έπιανε το μάτι σου στην καλοκαιρινή προετοιμασία και τείνει να εξελιχθεί σε... μαμούνι! Σε “ενοχλητικό μαμούνι” για τους αντιπάλους των Πειραιωτών.

Λέτε ο μικρός να μεγάλωσε; Θα το δούμε στην πορεία. Πάντως βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και αυτό θα πρέπει να πιστωθεί στον Μπέντο γιατί έδωσε χρόνο και φανέλα βασικού σε ένα παλικάρι 18 ετών που δεν πιστεύουμε ότι θα το περίμενε και ο ίδιος όταν ανέβηκε για πρώτη φορά στη ζωή του στα βουνά της Αυστρίας για την καλοκαιρινή προετοιμασία.

ΔΕΝ ΚΩΛΩΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ

Διαβάζοντας τις ενδεκάδες των δύο ομάδων, βλέπαμε από τη μία πλευρά τους Μιλιβόγεβιτς και Ανδρούτσο στα χαφ και τους Τσουκαλά – Ιγκλέσιας στα χαφ του Αστέρα.

Σε κορμιά υπερτερούσαν οι γηπεδούχοι. Δεν έχει καμία σχέση σωματικά ούτε ο Τσουκαλάς, ούτε ο Ιγκλέσιας με τον Ανδρούτσο. Θα περίμενε κανείς ότι ο Μιλιβόγεβιτς θα τραβούσε μεγάλο κουπί. Αμ δε...

Μετά το πρώτο μισάωρο, ο Ανδρούτσος άρχισε να ανεβαίνει, να παίρνει την μπάλα και να μην... κωλώνει πουθενά.

Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο που πέρασε στα πλάγια, εμφανίστηκε ακόμα πιο... μαμούνι. Δεν είναι μόνο η πάσα που βγάζει στον Καρντόσο στη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Παραγουανού με το δεξί σουτ που έστειλε την μπάλα στο... Ναύπλιο.

Ήταν τοSOSπου εξέπεμπε η άμυνα του Αστέρα τη στιγμή που ο Ανδρούτσος έπαιρνε την μπάλα στα πόδια του. Όσο περνούσε η ώρα, καταλάβαιναν οι ποδοσφαιριστές του Ελευθερόπουλου ότι αν έβρισκαν για τα καλά μπελά από κάποιον, αυτός θα ήταν από τον πιτσιρίκο.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΞΑΝΘΗ ΦΕΡΝΟΥΝ ΞΑΝΑ... ΑΝΔΡΟΥΤΣΟ

Η Ξάνθη μείωσε στους 8 τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Και της έχει ανοίξει η όρεξη. Πιστεύουν στην Θράκη ότι το Σάββατο (21/1, 19.30) μπορούν να πάρουν το διπλό στο Καραϊσκάκη.

Την ίδια στιγμή ο Πάουλο Μπέντο θα συνεχίσει με τους ίδιους στόπερ (Ρέτσο – Βιάνα) που τουλάχιστον στην Τρίπολη είχαν μία σαφέστατα καλύτερη εικόνα από αυτή στα Χανιά.

Όμως δεν θα έχει και πάλι τον Μάρτινς που δεν φαίνεται ότι θα προλάβει. Αλλά εδώ που τα λέμε, για ποιον λόγο να ανησυχεί ο Πορτογάλος τεχνικός; Έχει ολόκληρο Ανδρούτσο. Οπότε, Ανδρούτσος και... ξερό ψωμί και το Σάββατο κόντρα στην Ξάνθη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δεύτερη σερί γκέλα ξανά μετά το... 2014!
Τι είπε ο Μπέντο για τα πέναλτι του Ολυμπιακού
Μετά την Κρήτη, "γλίστρησε" και στη βροχερή Τρίπολη ο Ολυμπιακός

News 24/7

24MEDIA NETWORK