Αυτός είναι ο Ολυμπιακός: Νικάει αλλά δε χορταίνει

Με κορυφαίο τον Σεμπά οι “ερυθρόλευκοι” πήραν ένα τρίποντο που το άξιζαν, αλλά για ακόμη μία φορά ο κόσμος δεν έφυγε χορτασμένος από το Καραϊσκάκη. Ο Ανδρούτσος που δεν συνέχισε αυτό που “έχτισε” στην Τρίπολη και ο Μανθάτης που κράτησε ψηλά τη σημαία των πιτσιρικάδων! Γράφει ο Αλέξης Βιρβίλης.

Αυτός είναι ο Ολυμπιακός: Νικάει αλλά δε χορταίνει
EUROKINISSI SPORTS

Δεν περιμέναμε να δούμε έναν Ολυμπιακό να πετάει φωτιές. Δεν περιμέναμε να δούμε έναν Ολυμπιακό να κάνει σκόνη και θρύψαλα την Ξάνθη. Άλλωστε δεν θα το επέτρεπε και η ακριτική ομάδα, η οποία φέτος έχει αποδειχθεί πολλάκις ότι πρόκειται για ένα δυσκολοκατάβλητο σύνολο. Μην ξεχνάμε ότι επρόκειτο για την ομάδα που φιγούραρε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός χωρίς να ενθουσιάσει, σπαταλώντας ξανά ένα 45λεπτο που δεν περιείχε έμπνευση και ιδέες (μοναδική όαση ο Σεμπά), έφτασε στο πολυπόθητο τρίποντο και διατήρησε την ηρεμία στα αποδυτήρια. Το 2-0 είναι πέρα για πέρα δίκαιο και οι Πειραιώτες άξιζαν να φύγουν με τη νίκη από το Καραϊσκάκη.

Πάλι καλά που βρέθηκε ο Σεμπά σε καλή μέρα, είχε και λίγο... ρέντα και από δική του προσπάθεια άνοιξε ο δρόμος για το τρίποντο! Δικαίως ο Βραζιλιάνος βγήκεMVPτου αγώνα και επιβεβαιώνει ότι φέτος είναι η χρονιά του.

Ας επανέλθουμε όμως στα σημερινά. Μια από τα ίδια ο Ολυμπιακός. Ας μην γελιόμαστε... Αυτός είναι ο Ολυμπιακός της σεζόν 2016-17 και πολύ δύσκολα εώς το τέλος της χρονιάς θα υπάρξει θεαματική βελτίωση.

Θα περιμένει από τις εμπνεύσεις κάποιων ποδοσφαιριστών να βγαίνει το φίδι από την τρύπα. Σε κάποια ματς ήταν ο Φορτούνης. Σε κάποια άλλα ο Μάρτινς. Σε άλλα ο Μιλιβόγεβιτς. Σήμερα ήταν η σειρά του Σεμπά. Και από την άλλη πλευρά υπήρχε μία Ξάνθη, η οποία είχε δύο σούπερ ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο 45λεπτο της κόπηκαν τα “φτερά” στο γρήγορο γκολ των Πειραιωτών.

ΧΑΜΗΛΗ ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟ

Ο Θανάσης Ανδρούτσος έβγαλε τσαμπουκά, ποδοσφαιρικό θράσος και τσαγανό στην Τρίπολη. Σήμερα ζορίστηκε αρκετά ο πιτσιρικάς. Δικαιολογείται βεβαίως. Αλοίμονο αν καθόμασταν και ζητάγαμε από τον Ανδρούτσο να έπαιζε σε υψηλό τέμπο συνεχώς. Μιλάμε για ένα παιδί που μέχρι πέρσι αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Κ20.

Αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα με αντιπάλους τους Βασιλακάκη, Καμαρά και Λουσέρο. Σε ορισμένες περιπτώσεις φάνηκε να αγχώνεται και ώρες-ώρες να θολώνει το μυαλό του. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο εμφανιζόταν να είναι κατά κάποιο τρόπο και η “μαύρη τρύπα” στα χαφ, όσο βαρύ κι αν ακούγεται. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα, αλλά είπαμε:

Ο Ανδρούτσος είναι ένα παιδί που έχει αγωνιστεί φέτος σε έξι διαφορετικές θέσεις! Από “εξάρι” (στο ματς με τον Παναιτωλικό για μερικά λεπτά εώς σέντερ φορ (στο Κύπελλο με την Σπάρτη). Από το “6” και μπροστά έχει παίξει σε όλες τις θέσεις και κόντρα στην Ξάνθη είχε ένα κακό πρώτο 45λεπτο. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώθηκε κάπως, άφησε πίσω του τα επιπόλαια λάθη και δικαίωσε εν μέρει τον Μπέντο που δεν τον αντικατέστησε στο 46'.

ΚΡΑΤΗΣΕ ΨΗΛΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ Ο ΜΑΝΘΑΤΗΣ

Ο Ανδρούτσος δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, ο Ρέτσος κέρδισε κάποιες μονομαχίες, αλλά έχασε και κάποιες άλλες και έτσι ο... κλήρος έπεσε στον Μανθάτη για να σώσει την παρτίδα των πιτσιρικάδων.

Ο νεαρός εξτρέμ ήταν αυτός που κράτησε ψηλά τη σημαία των μικρών και με το γκολ του στο φινάλε απέκτησε ακόμα περισσότερη αυτοπεποίθηση. Και προσέξτε: Ο Μανθάτης κανονικά δεν ήταν για να έπαιζε με την Ξάνθη. Υποτίθεται δεν μπορούσε να βοηθήσει λόγω των ενοχλήσεων από την κλοτσιά του Ιγκλέσιας. Όμως, εκείνος μπήκε στο χορτάρι και κατέθεσε την ψυχή του. Βοήθησε πολύ και ανασταλτικά σε κάποιες κατεβασιές του Γουάλας.

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ Ο ΙΝΤΕΓΙΕ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΦΑΝΗΚΕ Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ

Η άμυνα της Ξάνθης δεν αισθάνθηκε και τόσο πολύ τον Ιντέγιε. Άλλωστε, ο Νιγηριανός ως συνήθως τραβιόταν έξω από την περιοχή για να υποδεχθεί την μπάλα και την “έσπαγε” αριστερά – δεξιά για να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ από τα “φτερά”.

Σε γενικές γραμμές ήταν έξω από τα νερά του ο Ιντέγιε. Πολλά άσχημα κοντρόλ, αρκετές λανθασμένες αποφάσεις και σε κάποιο σημείο γύρω στο 60' φάνηκε ότι άρχισε να του βγαίνει και η κούραση.

Ο δε Φορτούνης από τον οποίο περίμενε πολλά σήμερα ο Μπέντο, έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό. Αν εξαιρεθεί το τελευταίο δεκάλεπτο του ματς, στο υπόλοιπο διάστημα δεν έπαιρνε σωστές αποφάσεις.

Και είναι ολοφάνερο ότι όταν δεν τραβάει ο Φορτούνης, παρασύρεται και ο Ολυμπιακός σε μία γενικότερη μετριότητα.

ΠΑΕΙ ΗΡΕΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟ... ΟΑΚΑ

Αν ο Ολυμπιακός δεν κέρδιζε την Ξάνθη, θα υπήρχε αρκετή μουρμούρα. Εδώ είχε αρκετή γκρίνια στο ημίχρονο από την εξέδρα λόγω του 0-0 και της εικόνας που παρουσίασαν οι πρωταθλητές. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν άφηνε βαθμούς για τρίτο σερί ματς.

Τουλάχιστον αυτό το 2-0 φέρνει την ηρεμία στις τάξεις των “ερυθρολεύκων” ενόψει του πρώτου αγώνα Κυπέλλου με τον Άρη στο “Κλ. Βικελίδης” και με το ταξίδι στην Βέροια την παραπάνω Κυριακή (29/1) ολοκληρώνεται ένας μήνας – βουνό!

Δύο ματς απομένουν για να φύγει ο επίπονος Γενάρης και στη συνέχεια ακολουθούν δύο εντός έδρας παιχνίδια με Ηρακλή και ΑΕΛ για να πάει ο Ολυμπιακός ακόμα πιο ήρεμος στο πρώτο εκτός Καραϊσκάκη ντέρμπι του β' γύρου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ο επόμενος μήνας είναι ακόμα πιο... πιεστικός. Με τα ντέρμπι σε ΟΑΚΑ και Τούμπα, αλλά και τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις με την Οσμάνλισπορ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η διαφορά Ολυμπιακού-Ξάνθης ήταν οι... Σεμπά και Μανθάτης

News 24/7

24MEDIA NETWORK