Από τον Μαλεζά... στον Μαλεζά

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για την επιστροφή Μαλεζά στον ΠΑΟΚ και υποστηρίζει ότι το κενό του δεν καλύφθηκε ποτέ.

Από τον Μαλεζά... στον Μαλεζά

Μετά από 1.108 μέρες, ο Στέλιος Μαλεζάς θα βρεθεί ξανά στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας την Δευτέρα. Ίσως ο ίδιος να νιώσει ότι δεν έχει περάσει ούτε μια μέρα από τότε που ετοίμαζε βαλίτσες για το Ντίσελντορφ, αλλά στον ΠΑΟΚ ξέρουν καλά πόσοι κεντρικοί αμυντικοί πέρασαν, αλλά και πόσοι... δεν πέρασαν, μέχρι να φτάσουν να τον καλέσουν ξανά στη Τούμπα.

Και δεν μιλάμε για μια επιστροφή που γίνεται "για να κρεμάσει τα παπούτσια του", ή γιατί "δεν έπιασε εκεί που πήγε και είχε μια πόρτα ανοικτή". Δεν πήγε ο Μαλεζάς στον ΠΑΟΚ, αλλά ο ΠΑΟΚ στον Μαλεζά και αυτό δείχνει πολλά.

Να γίνει Κοντρέρας

Από τη μέρα που Μαλεζάς αποχώρησε, βρέθηκαν στο "πόστο" του ο Μπονγκάνι Κουμάλο, ο Ματέους Βιβιάν, ο Γκόρντον Σίλντενφελντ, ο Ίνιγο Λόπεθ, ο Χουάν Ινσαουράλντε, ο Μιγκέλ Βίτορ, ο Ρικάρντο Κόστα και ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος.

Υπήρχαν και οι περιπτώσεις των Ταυλαρίδη και Φυτανίδη, με τους οποίους ο ΠΑΟΚ συμφώνησε (με τον Ταυλαρίδη το 2012 και με τον Φυτανίδη το 2013), αλλά ποτέ δεν έφτασε να μετατρέψει τη συμφωνία σε μεταγραφή.

Από όλους τους κεντρικούς αμυντικούς που βρέθηκαν στη Τούμπα μετά από τον Μαλεζά, δεν υπήρχε ένα παιχνίδι που να το κέρδισε από εκείνους. Κανείς δεν μπόρεσε να γίνει ο κεντρικός αμυντικός που ο προπονητής θα έλεγε "έχω αυτόν και θέλω άλλον έναν". Ο Μαλεζάς είχε γίνει ο ιδανικός "άλλος ένας" δίπλα στον Κοντρέρας.

Και τώρα επιστρέφει στον ΠΑΟΚ, διότι κρίθηκε ως ο ιδανικός "άλλος ένας" αλλά ταυτόχρονα και στην ηλικία να γίνει ο "έχω αυτόν", καθώς είναι δεδομένο ότι στον ΠΑΟΚ κανείς δεν νιώθει ότι υπάρχει ένα "βαρύ χαρτί". Βαρύ... συμβόλαιο υπάρχει, αλλά δεν έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής "βαρύ χαρτί".

Και η αλήθεια είναι πως αρκετοί βλέπουν την επιστροφή Μαλεζά όχι ως "πισωγύρισμα", ούτε ως "ψάξανε όλο το κόσμο και τελικά φέρανε τον Μαλεζά". Τη βλέπουν ως μια ορθολογική επιλογή, βάσει των αρχών που προσπαθεί να θέσει ο Φρανκ Άρνεσεν στο ρόστερ.

Ίσως αυτή να είναι και η πρώτη μεταγραφή που κάνει ο ΠΑΟΚ, κοιτώντας και το τι γίνεται γύρω του. Ο Ολυμπιακός ανέκαθεν "σκούπιζε" την ελληνική αγορά, και στο κέντρο της άμυνας. Ο Παναθηναϊκός, όταν ένιωσε άβολα μεσούσης της περιόδου, πήρε κεντρικό αμυντικό από την εγχώρια αγορά.

Ο επόμενος μετά από τον Μαλεζά

Στην άμυνα, θα υπάρχει και συνέχεια στις προσθήκες. Θα αναζητηθεί και δεύτερος κεντρικός αμυντικός και το ερώτημα που υπάρχει δεν είναι το ποιος θα είναι αυτός, αλλά το προς τα πού θα κινηθεί ο ΠΑΟΚ.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, στο ρόστερ υπάρχουν οι Ρικάρντο Κόστα και Μιγκέλ Βίτορ, και στη "δεύτερη σειρά" οι Γιώργος Τζαβέλλας, Γιάννης Σκόνδρας και Αχιλλέας Πούγγουρας. Με τον Μαλεζά, και έναν ακόμα, υπάρχει πολυκοσμία και θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις.

Ο "Μάλε" από τη Δευτέρα θα είναι εκ νέου παίκτης του ΠΑΟΚ. Το "13" άδειασε πρόσφατα και τον περιμένει.

Όσο για τις προσθήκες των Ροντρίγκες, Σάμπο, Ζάιρο και πιθανότατα Λέοβατς, ο Φρανκ Άρνεσεν αφού... άκουσε αρκετά, αρχίζει να απαντά και τη σκυτάλη θα τη πάρει ο Ιγκόρ Τούντορ, που θα πρέπει να κάνει... δεύτερη προετοιμασία.

Διαβάστε ακόμη

Στον ΠΑΟΚ και ο Μαλεζάς

Ανακοίνωσε τον Σάμπο στον ΠΑΟΚ η Σπάρτακ

Παίκτης του ΠΑΟΚ ο Ζάιρο

News 24/7

24MEDIA NETWORK