Ξαναφτιάχνοντας την 11άδα για ΟΑΚΑ

Αφού είδε κι' απόειδε με τους τρεις στην άμυνα, ο Ιγκόρ Τούντορ το άφησε στην άκρη για το 4-2-3-1, βάζοντας στο διάστημα της διακοπής ένα στόχο. Σταθερότητα. Αυτό είναι εδώ και τρεις εβδομάδες το μεγάλο ζητούμενο. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

Ξαναφτιάχνοντας την 11άδα για ΟΑΚΑ

Ο Ιγκόρ Τούντορ έκανε τις επιλογές του, άρχισε να τις τεστάρει και πλέον πορεύεται για το πρώτο σταυροδρόμι για το 2016, στο ΟΑΚΑ. Που κατέληξε; Το παιχνίδι στα Πηγάδια, το οποίο ο Τούντορ θα ήθελε να το έχει κάποια άλλη στιγμή, μάλλον τον βοηθά.

Οι επιλογές του Τούντορ

Οι αποφάσεις του προπονητή του ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΚ, πριν το παιχνίδι της περασμένης Τετάρτης ήταν οι εξής...

Κάτω από τα δοκάρια ο νέος γκολκίπερ, και εν προκειμένου ο Βελλίδης. Στην άμυνα οι πρώτες του επιλογές για το κέντρο αυτής είναι οι Βίτορ-Τζαβέλλας και για τα άκρα οι Κίτσιου-Κοροβέσης δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Όσον αφορά τους εσωτερικούς μέσους, ξεκάθαρο προβάδισμα είχαν οι Τσίμιροτ, Χαρίσης και Πέλκας σε ρόλο "6", "8" και "10" αντίστοιχα. Στα δυο άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής οι Μακ και Ροντρίγκες και στη κορυφή ο Αθανασιάδης.

Στην Ξάνθη, ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με τους Όλσεν, Κίτσιου, Τζιόλη, Τζαβέλλα, Κοροβέση, Χαρίση, Τσίμιροτ, Μυστακίδη, Πέλκα, Σάμπο Αθανασιάδη. Έχουμε, λοιπόν, και λέμε.

Ο Όλσεν έκανε το καλύτερό του παιχνίδι. Είχε (επιτέλους για το ύψος του) αποτελεσματικές εξόδους, κάλυψε την εστία στα τετ-α-τετ και είχε εξαιρετικά αντανακλαστικά για το ύψος του, κάτι που το είχε ξαναδείξει. Αξίζει μια ευκαιρία στο ντέρμπι ή μήπως η εικόνα του στα Πηγάδια δεν επηρεάζει τον Τούντορ;

Ο Κίτσιου "πελάγωσε" στα δεξιά, με τον Νιέτο να "κάνει παρέλαση" στη πλευρά του. Δεν είχε τη παραμικρή βοήθεια, αλλά και ο ίδιος δεν ανταποκρίθηκε. Δεν υπήρχε η εναλλακτική του Σκόνδρα λόγω γαστρεντερίτιδας, αν και ο Τούντορ τον είχε "σταυρώσει" στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το αγώνα με την Βέροια.

Στον άξονα, ο Χαρίσης και Τσίμιροτ έπαιζαν λες και κάποιος τους έβγαλε από μέσα το gps. Στη δεύτερή τους συνύπαρξη εκτός Τούμπας, σε διαφορετικά δεδομένα αντιπάλου, και πάλι δεν κατάφεραν να συνεργαστούν. Η πρώτη απόπειρα ήταν στην Καλλονή, αλλά εκεί μιλάμε για ρόμβο. Ένοιαζαν να χρειάζονται καθοδήγηση. Μπαίνουν στα βαθιά στο παιχνίδι με την ΑΕΚ;

Στη θέση μπροστά τους, ο Πέλκας, δεν ξέφυγε από τον κανόνα των σκαμπανεβασμάτων, δεν φάνηκε πλην ελαχίστων περιπτώσεων στο ματς. Από την αρχή της σεζόν, στα πρώτα ματς μέσω των οποίων "κλείδωσε" το νέο του συμβόλαιο, το ζητούμενο ήταν τέτοια ματς όπως αυτά με την Ξάνθη, και το τι θα έκανε σε κλειστούς χώρους. Ο Τούντορ προεξόφλησε τη δική του παρουσία με τα όσα είπε μετά το ματς με τη Βέροια, στο οποίο είχε χρησιμοποιήσει τον Μπερμπάτοφ βασικό. Άλλον έχει; Ποιον;

Στα δυο "φτερά", ο Τούντορ ευελπιστεί να μπορεί να χρησιμοποιήσει τους Μακ και Ροντρίγκες, που σίγουρα δεν θα είναι στη καλύτερή τους κατάσταση, αλλά είναι οι Μακ και Ροντρίγκες. Φέτος, μετρούν συνολικά 20 γκολ και 7 ασίστ. Εναλλακτικές υπάρχουν και είναι οι Ζάιρο και Μυστακίδης, που τελευταία δείχνουν ανεβασμένοι.

Στη κορυφή της επίθεσης υπάρχει ο Αθανασιάδης. Υπάρχει κανένας άλλος; Να παίξει με Μπερμπάτοφ ή με Ζάιρο κορυφή; Να το δοκιμάσει σε ντέρμπι; Έχει μπροστά του καιρό να το δοκιμάσει, καθώς με τον Ατρόμητο, ο Κλάους δε θα παίξει λόγω τιμωρίας.

Τι απόφαση θα πάρει;

Τι θα κάνει, λοιπόν ο Τούντορ; Θα κρατήσει Κοροβέση στο αριστερό άκρο και θα έχει Τζαβέλλα-Βίτορ στην άμυνα ή θα "ξεβολέψει" τον Τζαβέλλα πηγαίνοντάς τον αριστερά για να βάλει Βίτορ-Μαλεζά; Δύσκολο το βλέπω...

Θα αφήσει Χαρίση-Τσίμιροτ; Θα βγάλει έναν από τους δυο για να βάλει τον Κάτσε; Θα βάλει τρίτο παιχνίδι στο κέντρο, τον Τζιόλη και θα παίξει με 4-3-3. Θα γυρίσει στους Κάτσε-Τζιόλη; Εδώ, έχει επιλογές.

Στην επίθεση, θα παίξει με τους Ροντρίγκες-Μακ, που ο πρώτος έχει μισό ημίχρονο μετά από ένα μήνα αποχής και ο δεύτερος δεν έχει προπονηθεί από την Δευτέρα;

Στην επίθεση, θα πάει με τον αρχηγό του ή θα προτιμήσει τον Ζάιρο, ειδικά σε περίπτωση που γεμίσει τον άξονα με τρεις χαφ (Τζιόλη και δυο εκ των Χαρίση, Τσίμιροτ, Κάτσε)

Έχει ψωμί η ενδεκάδα, αν και πριν το παιχνίδι με την ΑΕΚ έμοιαζε να έχει "κλειδώσει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Βελλίδης κι επίσημα στον ΠΑΟΚ

Προσγειωμένος και υποψιασμένος

News 24/7

24MEDIA NETWORK