Έχει κι άλλα να σκεφτεί ο ΠΑΟΚ

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για το επικείμενο εξ αναβολής παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη, για το Κύπελλο που αποτελεί πρώτο στόχο του Ιβάν Σαββίδη και για τον Ιγκόρ Τούντορ που φέρεται αλαζονικά.

Έχει κι άλλα να σκεφτεί ο ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το παιχνίδι που προηγείται της παρουσίας του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ αλλά και αυτό που έπεται, οριοθετούν το τρόπο με τον οποίο θα πορευτούν οι "ασπρόμαυροι" στη πρώτη από τις τρεις παρουσίες τους στο Λεκανοπέδιο για τις αναμετρήσεις με τους υπόλοιπους της τετράδας. Ο Ιγκόρ Τούντορ καταστρώνει τα πλάνα του για το ντέρμπι Δικεφάλων ζυγίζοντας όλα τα δεδομένα. Όλες οι… ενδεκάδες είναι έτοιμες, με τις απαραίτητες προσθαφαιρέσεις.

Κάτω από τα δοκάρια, ο Κροάτης τεχνικός θα χρησιμοποιήσει τέταρτο διαφορετικό γκολκίπερ, εφόσον αυτός θα έχει αποκτηθεί. Αυτός είναι ο στόχος των ασπρόμαυρων, αυτό είναι που έχει ζητήσει ο Τούντορ καθώς δεν θέλει να πάει στο ντέρμπι με δίλημμα Μελίσσας ή Όλσεν. Στην άμυνα, το θέμα είναι η θέση στην οποία θα αγωνιστεί ο Τζαβέλλας, στον άξονα θα βρεθούν τα δυο "τρεχαντήρια" (Τσίμιροτ - Χαρίσης) και μπροστά τους θα πέσουν όλα τα "χαρτιά" του Κροάτη πλην του Μπερμπάτοφ.

Με το τρόπο με τον οποίο ο Τούντορ τοποθετήθηκε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα με τον ΠΑΣ, προαναγγέλθηκε η απουσία του Μπερμπάτοφ από το αρχικό σχήμα "για να μην αμύνεται ο ΠΑΟΚ με οκτώ παίκτες". Βγάζοντας τον γκολκίπερ και τον φουνταριστό εκτός μετρήματος, ο Τούντορ θέλει να δει τους υπόλοιπους παίκτες "να σκυλιάζουν να ξαναπάρουν τη μπάλα μόλις τη χάνουν, όπως κάνει η Μπαρτσελόνα".

Αυτό είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ στους παίκτες του στην ομιλία που έγινε πριν από την προπόνηση της Δευτέρας. Και αυτό είναι κάτι που είδε ο Τούντορ από τους παίκτες του στο ματς με τη Βέροια, ειδικά από τον Ζάιρο που έχει καταλάβει πως θα χάσει τη θέση του με την επιστροφή του Ροντρίγκες στην ενεργό δράση και κάνει ο,τι περνά από το χέρι του για να αλλάξει γνώμη στον προπονητή του. Ο Ροντρίγκες βέβαια, έχει πάρει το μήνυμα, και το έδειξε το διάστημα που έπαιζε, καθώς είχε καταφέρει να μην αφήνει αφύλακτη τη πλευρά του, όταν αγωνιζόταν ως φουλ μπακ.

Έχει βάλει στο μάτι το Κύπελλο

Αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να πάρει τη νίκη κόντρα στην Ξάνθη, τότε στο ΟΑΚΑ θα πάει με στόχο την ανακατάληψη της δεύτερης θέσης, αλλά ακόμα και δυο νέες νίκες για το πρωτάθλημα δεν θα έχουν τόσο μεγάλη αξία όση ένα αποτέλεσμα που θα ανοίξει το δρόμο για τα ημιτελικά του κυπέλλου, το οποίο θα το ψάξει ο ΠΑΟΚ στις 27 Ιανουαρίου στη Νέα Σμύρνη.

Και επειδή ο Ιβάν Σαββίδης είναι κάποιες φορές παρορμητικός, με τέσσερις ημέρες να απομένουν στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου, αν διαπιστώσει πως ο ΠΑΟΚ πάει φουλ για τα ημιτελικά, κανείς δε ξέρει πως θα αντιδράσει.

Όχι πως δε θα τον ικανοποιούσε ένα διπλό στα Πηγάδια, ή δε θα τον "ζέστανε" μια νίκη στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ, αλλά το κύπελλο το έχει βάλει στο μάτι από τη πρώτη μέρα που ανέλαβε τα ηνία του ΠΑΟΚ.

Όλα αυτά συνθέτουν τη πρώτη εικόνα που υπάρχουν στον ΠΑΟΚ ενόψει του πρώτου ντέρμπι για το 2016. Όλα βέβαια θα αλλάξουν από την Πέμπτη, όταν και αυτό το παιχνίδι θα περάσει σε πρώτη μοίρα, ενώ θα υπάρχει και ένα ακόμα δείγμα γραφής του 4-2-3-1 που μέσα στη Τούμπα έφερε τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια με περίπου 45 τελικές προσπάθειες και οκτώ γκολ αλλά πρώτη φορά θα δοκιμαστεί εκτός Τούμπας.

ΥΓ: Πώς άκουσε ο Σκόνδρας τον προπονητή του να του τη λέει δημοσίως; Πώς άκουσε ο Όλσεν τον προπονητή του να τον βάζει τρίτο γκολκίπερ; Πώς άκουσε ο Μπερμπάτοφ τον προπονητή του να τον λέει πως δεν μαρκάρει; Όλα αυτά, ο προπονητής του ΠΑΟΚ θα μπορούσε να τα πει ιδιαιτέρως. Και πάλι θα έβγαιναν στον Τύπο αν ήταν αυτό το ζητούμενό του. Είχε ανάγκη να τους τη πει δημοσίως;

Όταν ο Ιγκόρ Τούντορ έχει το πάνω χέρι, όπως το έχει με τον ΠΑΟΚ να μετρά τρεις σερί νίκες, συμπεριφέρεται κάπως αλαζονικά. Όταν δεν έχει το πάνω χέρι, αμύνεται και βρίσκει δικαιολογίες. Μπορεί η δημόσια εικόνα να μην είναι το πλέον σημαντικό κομμάτι για έναν προπονητή, αλλά όλα αυτά τα θέματα απασχολούν τα αποδυτήρια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK