Και αντίστροφα ο χρόνος μετράει

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για την γκέλα του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο, την κατάσταση που επικρατεί και τον Ιγκόρ Τούντορ, του οποίου η κλεψύδρα αδειάζει.

Και αντίστροφα ο χρόνος μετράει

Ο Ατρόμητος πρόσθεσε άλλη μια σταγόνα στο ποτήρι της υπομονής, που αρχικά το γέμισαν οι ίδιοι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ και τώρα το βλέπουν έτοιμο μα ξεχειλίσει. Ο Δικέφαλος "πέταξε" ένα παιχνίδι που του στρώθηκε, άφησε τον αντίπαλό του να μπει σε αυτό και στο τέλος τη πλήρωσε με το τρόπο που έχει πληρώσει πολλά φετινά παιχνίδια. Με στημένη φάση.

Βοήθα Παναγιά

Δεν ξέρω αν πλέον είναι θέμα προσώπων ή νοοτροπίας όλης της ομάδας ή μόνο προπόνησης ή ακόμα - ακόμα και κόμπλεξ. Αρχίζει πλέον να περνάει από το μυαλό πως όταν ο αντίπαλο του ΠΑΟΚ κερδίσει στημένη φάση οι παίκτες του ΠΑΟΚ πηγαίνουν σε αυτή λέγοντας από μέσα τους "βόηθα Παναγιά μου να τη βγάλουμε καθαρή" και οι αντίπαλοί τους "πάμε μάγκες, όλοι τους έχουν".

Στα τρία τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ έχει δεχθεί από ένα γκολ. Και τα τρία από στημένη φάση. Και δυο παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ είχε στα χέρια του τρεις βαθμούς και άφησε τους δυο, στο άλλο το ματς ήταν στην ισοπαλία. Θεωρητικά και μόνο, από τους επτά βαθμούς, έπεσε στους δυο. Θεωρητικά.

Με τον Ατρόμητο, ο Ιγκόρ Τούντορ θυμήθηκε τι είχε κάνει στο ματς με την Μπρόντμπι, όταν Μακ, Πέλκα και Ροντρίγκες, χόρεψε την άμυνα των Δανών. Ο ΠΑΟΚ, με τη ταχύτητα των τριών έβγαλε ένα (οφ σάιντ) γκολ και δημιούργησε πολλές φάσεις στο πρώτο μέρος με τις οποίες έπρεπε να είχε "καθαρίσει" το ματς. Διότι ο,τι δε το σκοτώνεις, θα σε σκοτώσει εκείνο.

Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας ήδη χάσει τον "ανακατοσούρα" Ζάιρο, έχασε και τον Ροντρίγκες, και ξαφνικά, ο Μακ έμεινε ολομόναχος στη κορυφή, ο Πέλκας ήταν αβοήθητος και η ομάδα έπρεπε να αποφασίσει αν θα πάει να ξαναπάρει τη μπάλα διότι έχει δείξει πως έτσι βολεύεται, ή αν θα επιχειρήσει να παίξει στη κόντρα. Στη κόντρα πήγε να πάρει το ματς με την ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, έχασε με 1-0. Στη κόντρα πήγε να πάρει το δεύτερο ημίχρονο με τον Ατρόμητο, ισοφαρίστηκε. Στη κόντρα πήγε να κλειδώσει το ματς με την Ξάνθη, ισοφαρίστηκε.

Είναι soft ομάδα

Ο ΠΑΟΚ θέλει να γίνει "killer" αλλά έχει soft ομάδα. Του λείπει η προσωπικότητα του παίκτη που θα τους κρατήσει ψηλά όταν ο αντίπαλος θα βγάζει επιθέσεις. Αυτή τη προσωπικότητα θα μπορούσε να την έχει και ο προπονητής, που ίσως να βλέπει πως αυτό λείπει από την ομάδα. Και αυτό ζητάει στις μεταγραφές, αλλά τον ακούει κανένας; Τον εμπιστεύεται κανένας;

Και όλα αυτά με φόντο ένα ντέρμπι στο "Καραϊσκάκης" στο οποίο ο ΠΑΟΚ θα παίξει πάνω από όλα για να φτιάξει την αυτοπεποίθησή του. Και πως θα πάει σε αυτό; Με τον Μπερμπάτοφ τιμωρημένο αλλά και τσακωμένο με τον προπονητή του, χωρίς τους Ζάιρο και Ροντρίγκες, χωρίς τον Χαρίση. Χωρίς δηλαδή το μεγάλο του όνομα, και χωρίς δυο από τις καλύτερες μεταγραφές του βάσει της μέχρι τώρα εικόνας τους στον αγωνιστικό χώρο (Ροντρίγκες, Χαρίση). Με μια άμυνα που αλλάζει παιχνίδι με το παιχνίδι, με έναν τερματοφύλακα που ήδη μετράει δυο γκολ απο στημένα, λες και βαδίζει στα χνάρια των προκατόχων του.

Τελειώνει ο χρόνος του Τούντορ

Όλες αυτές είναι λεπτομέρειες που συγκεντρώνονται, με τον Ιγκόρ Τούντορ να είναι στα σκοινιά. Έχεις κανείς τη διάθεση να τον βοηθήσει; Μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, ο Φρανκ Άρνεσεν είχε σπεύσει να κάνει δηλώσεις στήριξης στον προπονητή. Τώρα, που είναι; Κάποτε ο ΠΑΟΚ είχε τριετές πλάνο και "μάθαινε" να "περπατάει". Τώρα δεν ισχύει αυτό; Όχι, πηγαίνει με στόχο το κύπελλο και τη πρωτιά στα πλέι οφ με τους ίδιους που φέτος θα "μάθαινε να περπατάει". Δεν είναι λοιπόν μόνο ταγκολ που τρώει ο ΠΑΟΚ, είναι και τα αυτογκολ που έχουν μπει μέσα στη σεζόν, από τη διαχείριση μιας πορείας γεμάτης σκαμπανεβάσματα που ως ένα βαθμό θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως αναμενόμενα, αλλά πλέον κανένας δεν έχει τη διάθεση να τα δει έτσι.

Ο χρόνος στη κλεψύδρα του Τούντορ μετρά αντίστροφα, και το κακό για τον ΠΑΟΚ είναι πως κανένας δεν έχει τη διάθεση - μιλάω για όσους είναι στο εσωτερικό του - να σταματήσουν αυτή τη διαδικασία. Λες και τους βολεύει να πέσει πάλι σε έναν το ανάθεμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 1-1

Τα "άκουσαν" παίκτες και Τούντορ

Χτύπησαν με αντικείμενο τον Λαζαρίδη

Με αυτή την τιμωρία κινδυνεύει ο ΠΑΟΚ

Το... χαβά του ο Μπερμπάτοφ

Τούντορ: "Δεν σχολιάζω τα μεταγραφικά"

News 24/7

24MEDIA NETWORK