Μια νίκη που τα αλλάζει όλα

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για την σπουδαία όπως αποδεικνύεται νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και την εξέλιξη των πλέι οφ πλέον για τον δικέφαλο.

Μια νίκη που τα αλλάζει όλα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΠΑΟΚ πήρε τους τρεις πρώτους βαθμούς στα πλέι οφ, χωρίς να παίξει καλύτερα από την ΑΕΚ, έχοντας βρεθεί πίσω στο σκορ στο παιχνίδι. Αυτό είναι το ιδανικό “τρίποντο” σε αυτή τη διαδικασία. Σε ένα μίνι πρωτάθλημα με αγώνες Τετάρτη - Κυριακή (ή Τετάρτη - Σάββατο, ή Τρίτη - Παρασκευή ή όπως τέλος πάντων αποφασίσουν) παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχολογία. Και ο ΠΑΟΚ πήρε μια νίκη που ξεχειλίζει από ψυχολογία.

Δέχθηκε γκολ σε ένα σημείο κρίσιμο ένα γκολ “κρύο” από λάθος του τερματοφύλακά του, που στο ημίχρονο προτίμησε να βγει στον αγωνιστικό χώρο πέντε λεπτά αφότου πήγε στα αποδυτήρια, για να κάνει ατομικό πρόγραμμα με τον προπονητή τερματοφυλάκων, για να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του.

Ξεκίνησε στο δεύτερο ημίχρονο νωθρά και είχε εκτός παιχνιδιού σε θέμα δημιουργίας τους Τσίμιροτ, Ζάιρο και Ροντρίγκες. Ο τελευταίος δεν είχε ούτε μια τελική προσπάθεια, καθώς δεν είχε καταφέρει να βρει χώρους, και μόλις βρήκε έκανε το 1/1. Και από εκείνη τη στιγμή, ο Αφρικανός άρχισε να παίζει με μεγάλη αυτοπεποίθηση, με την ΑΕΚ να μην έχει απαντήσεις απέναντί του. Και στο τέλος, του “κάθεται” και το γκολ του Μυστακίδη, με τον μεσοεπιθετικό του ΠΑΟΚ να εκμεταλλεύεται μια βαθιά μπαλιά του Τζαβέλλα και να σκοράρει με το κεφάλι και το μυαλό του.

Τύχη, επιμονή και υπομονή

Η ΑΕΚ έδειξε ανίκανη να διαχειριστεί το… δώρο του Γλύκου, και ο ΠΑΟΚ πήρε μια νίκη που δεν είναι και το πλέον δίκαιο αποτέλεσμα με βάση την εικόνα των ομάδων. Ναι, μετά το 1-1, ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που έψαξε το γκολ περισσότερο από την ΑΕΚ, αλλά δεν έκανε τις φάσεις που θα δικαιολογούσαν να πει κάποιος οτι είχε “παράσταση νικητή”.

Αλλά, κάπως έτσι παίρνεις τα πλέι οφ. Με τύχη, με επιμονή, με υπομονή. Ειδικά το τελευταίο, μέτρησε αρκετά. Μέχρι το 2-1, ο ΠΑΟΚ έψαχνε το δεύτερο γκολ με τη μπάλα χαμηλά, με μοίρασμα στα άκρα, με αναζήτηση του επιθετικού (ο Αθανασιάδης έκανε ελάχιστα πράγματα μέσα στην μεγάλη περιοχή του αντιπάλου αλλά πάρα πολλά σε όλα τα υπόλοιπα σημεία του γηπέδου που βρέθηκε, ειδικά στο φινάλε όταν και λειτούργησε ως κεντρικός αμυντικός στις στημένες φάσεις της ΑΕΚ). Τέτοιες νίκες σε γεμίζουν, σου δίνουν αυτοπεποίθηση.

ΚΡΙΣΙΜΟ ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ

Ούτως ή άλλως, το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο θα ήταν κρίσιμο για τον ΠΑΟΚ, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του χθεσινού αγώνα. Η μεγάλη διαφορά είναι πως τον ΠΑΟΚ δεν τον “χαλάει” και η ισοπαλία, η οποία δεν θα του έφτανε αν δεν είχε νικήσει χθες την ΑΕΚ.

Και κάτι τελευταίο, αλλά σημαντικό. Ο ΠΑΟΚ χθες μπόρεσε να καλύψει τις αδυναμίες που φανέρωσε. Είχε πλάνο, αλλά κάποιοι παίκτες υστέρησαν. Ο Πέλκας είχε μέτρια βραδιά και φάνηκε διότι είχε τέτοιο ρόλο που κλήθηκε να πάρει πρωτοβουλίες. Ο Ζάιρο είχε αρκετή διάθεση αλλά λίγη ουσία, ενώ δεν βοήθησε καθόλου τον Κίτσιου που δυσκολεύτηκε στην πλευρά του, στο πρώτο μέρος.

Ο Τσίμιροτ έπαιξε πίσω από τον Πέλκα και “ξοδεύτηκε” σε ρόλο κουβαλητή, με αποτέλεσμα μα μη φανεί καθόλου δημιουργικά. Όλα αυτά θα πρέπει να αλλάξουν για να αντέξει ο ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, εκεί όμως που θα χρειαστεί να κάνει ένα διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με αυτό της Τούμπας, καθώς ο Δικέφαλος του Βορρά θα είναι εκείνος που θα πρέπει να δείξει υπομονή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ιβιτς: "Μας πληγώνει η άδεια Τούμπα"
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK