Μπλα μπλα μπλα

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για τη νέα αποτυχία του ΠΑΟΚ και τις εξελίξεις που ενδεχομένως αυτή θα επιφέρει.

Μπλα μπλα μπλα
INTIME SPORTS

Σαν τώρα θυμάμαι τους φίλους του ΠΑΟΚ να έχουν μείνει στις κερκίδες της Τούμπας και να τραγουδούν συνθήματα μετά τη λήξη του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Είχαν πιει το πιο πικρό ποτήρι, σίγουρα ήταν στραβωμένοι, αλλά μέχρι τότε, είχαν προλάβει να δουν την ομάδα τους να έχει γράψει τέσσερις νίκες και δυο ισοπαλίες στη Τούμπα, μια εξ’ αυτών τρεις μέρες νωρίτερα με αντίπαλο την Ντόρτμουντ.

Δεν είναι καθόλου εύκολο ο ΠΑΟΚτσής να πει “δεν πειράζει“ μετά από μια ήττα από τον Ολυμπιακό στη Τούμπα. Δεν ξέρω αν το είπαν κάποιοι, αλλά ακόμα τότε, είχαν πρόσφατα κάποια θετικά δείγματα γραφής, που έδιναν πνοή στις ελπίδες που είχαν αρχίσει να γεννιούνται ότι κάτι, στο φινάλε μπορεί να αλλάξει.

Από τότε έχουν περάσει σχεδόν δυο μήνες. Τότε ήταν αρχές Οκτωβρίου, και πλέον φτάσαμε τέλη Νοεμβρίου. Από τότε μέχρι τώρα έχουν γίνει άλλα έξι παιχνίδια στη Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να έχει δυο νίκες, αλλά στην ουσία μια, αυτή επί του Παναθηναϊκού, καθώς η άλλη ήταν για τον θεσμό του κυπέλλου επί του Πανθρακικού.

Από τότε, από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ο ΠΑΟΚ αγνοείται. Δεν έχει κάνει ούτε ένα παιχνίδι καλύτερο από εκείνο. Ούτε μισό. Δεν θυμάμαι μια εμφάνιση που να μπορεί να πει κανείς πως αποτελεί συνέχεια του μέχρι τότε ΠΑΟΚ, που μπορεί να μην είχε κερδίσει τόσα παιχνίδια όσα θα μπορούσε, αλλά είχε αποκτήσει κάποιες αρχές στο παιχνίδι του.

Μπαράζ αλλαγών από Τούντορ

Που είναι αυτές; Υπάρχουν; Τι έχει συμβεί; Δεν μπορούν οι παίκτες να τις υπηρετούν πλέον; Δεν υπάρχουν άλλοι πλην αυτών που τις υπηρετούσαν μέχρι τότε; Από κάποιαν στιγμή και μετά, ο Ιγκόρ Τούντορ έχει ξεκινήσει μπαράζ αλλαγών μια στο σύστημα, μια στα πρόσωπα. Σε ένα βαθμό το δέχομαι και το κατανοώ λόγω των απουσιών που υπήρχαν. Αλλά μέχρι ένα σημείο.

Ο ΠΑΟΚ έχει χάσει πολλά από τα στοιχεία πάνω στα οποία θα μπορούσε να χτίσει. Είπε αντίο στην Ευρώπη, στο πρωτάθλημα το μόνο που έχει ενδιαφέρον είναι τα πλέι οφ, και στο κύπελλο τα σπουδαία θα έρθουν σε δυο μήνες.

Όλα αυτά, θα μπορούσαν να είναι σε ένα βαθμό αποδεκτά “για μια ομάδα που χτίζεται“ όπως συνεχώς λένε στη Τούμπα, αλλά αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ μοιάζει να έχει χάσει ακόμα και αυτή τη δικαιολογία. Μπορείς να πεις πως χτίζεις, όταν “κεφαλαιοποιείς” τις σταθερές σου, και σε αυτές προσθέτεις και νέες.

Κάποτε, ο Θοδωρής Ζαγοράκης είχε πει σε μια συνέντευξη Τύπου το περιβόητο “ρε παιδιά, που είναι η κ##λα;”. Τέτοιο πράγμα δεν είχα χθες από τους παίκτες που έλεγαν πως θέλουν να απαντήσουν στο προπονητή που ανέφερε την ατάκα για μπαλαρίνες, στους φιλάθλους που “γκρίνιαξαν” μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναιτωλικό, στους εαυτούς τους. Συγνώμη, αλλά δεν το εισέπραξα.

Και όλα αυτά έρχονται σε ένα διάστημα που ο Ιβάν Σαββίδης είναι κοντά στην ομάδα. Αρχικά “γκάζωσε” Άρνεσεν και Αγγελίδη, που με τη σειρά τους “γκάζωσαν” τους παίκτες παρουσία Τούντορ, μετά φώναξε τον Τούντορ και τους αρχηγούς και τους στόλισε και αυτούς. Και δεν θυμάμαι κάποια φορά που ο Σαββίδης να βρέθηκε κοντά στην ομάδα, να έβαλε πίεση με τον δικό του τρόπο, και η ομάδα να απέδωσε. Δε μετράω τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό και δεν χρειάζεται να εξηγήσω το γιατί.

Λίγη ουσία

Μπλα μπλα μπλα από Τούντορ και παίκτες, αλλά λίγη ουσία. Ο τεχνικός του Δικεφάλου παρουσίασε στη συνέντευξη Τύπου τη δική του οπτική γωνία. “Κάναμε περισσότερες φάσεις από ότι στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είπε“. Ωραία. Ας, το δεχτώ, είτε ισχύει είτε όχι διότι δεν έχω πρόχειρους τους αριθμούς. Και δεν είναι αυτό το θέμα μου. Η ουσία είναι η εικόνα που είχε ο ΠΑΟΚ στα δυο παιχνίδια. Στο ένα βρήκε ρυθμό, πάτησε γκάζι, γούσταρε η Τούμπα… Στο άλλο, οι όποιες φάσεις έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο, μέσα από κάποια πεντάλεπτα στα οποία ο ΠΑΟΚ πίεσε, πήρε τη μπάλα και γέμιζε είτε με τον Τζαβέλλα είτε με τον Κάτσε. Αν ο κόσμος του ΠΑΟΚ, όσοι βρέθηκαν στη Τούμπα με τη Καμπάλα, είχαν “γεμίσει” από αυτό που έβλεπαν, θα το έδειχναν. Θα το έβγαζαν στο τέλος.

Και το χειρότερο είναι πως ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φτάσει σε ένα οριακό σημείο για ένα ακόμα πλάνο του, πριν καν βγει ο Νοέμβριος. Ο Ιγκόρ Τούντορ είχε καταφέρει να κερδίσει τους παίκτες στα πρώτα “ζόρια”. Την τελευταία εβδομάδα έχουν γίνει τόσα πολλά, που δεν είμαι σίγουρος αν αυτό ισχύει ακόμα. Σε έναν ΠΑΟΚ, που αποδεικνύει για μια ακόμα φορά πως τα λεφτά δεν φέρνουν την ευστροφία. Διότι ένα ακόμα μεγάλο θέμα, ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα δεν είναι άλλο από τις αντιδράσεις του εσωτερικού μηχανισμού του ΠΑΟΚ σε όλα όσα συμβαίνουν εντός και εκτός ομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΠΑΟΚ - Καμπάλα 0-0

VIDEO: Εκνευρισμένος αποχώρησε ο Μπερμπάτοφ!

Τούντορ: "Δεν δείχνει ασέβεια η αποχώρηση του Μπερμπάτοφ"

VIDEO: Ειρωνικό σύνθημα από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK