Ψάχνει τον... "Κοντρέρας"

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για τον μεταγραφικό σχεδιασμό του ΠΑΟΚ ενόψει της νέας σεζόν και τον Βλάνταν Ίβιτς που αναζητεί παίκτες με τα... χαρακτηριστικά των συμπαικτών του.

Ψάχνει τον... "Κοντρέρας"

Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη ολοκληρώσει τρεις μεταγραφές και βάζει πλώρη για τουλάχιστον άλλες δυο μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας, με το πλάνο ενίσχυσης να προχωρά " κατά γράμμα" όπως σχεδιάστηκε από τους Λούμπος Μίχελ και Βλάνταν Ίβιτς. Το βάρος έχει πλέον πέσει στην άμυνα έτσι ώστε να έχουν καλυφθεί τα όποια κενά δημιουργήθηκαν πριν ακόμα επιστρέψει η ομάδα στο γήπεδο.

Το σχέδιο των ασπρόμαυρων ήταν ξεκάθαρο, με τον Λούμπος Μίχελ να το δουλεύει εντατικά, και τον Βλάνταν Ίβιτς να τον... βοηθά με τον πλέον καταλυτικό τρόπο. Αυτός δεν ήταν άλλος από την πρωτιά στα πλέι οφ, που έβγαλε από τους ώμους του Σλοβάκου το επιπρόσθετο βάρος της αναζήτησης προπονητή. Από εκεί που ο Μίχελ σκεφτόταν πως θα πρέπει να βρει τεχνικό με τον οποίο θα έπρεπε να συμφωνήσει και στη συνέχεια να προχωρήσει στα μεταγραφικά, τον βρήκε... στα πόδια του και άρχισε τις συζητήσεις για την επόμενη μέρα πριν καν ληφθεί η οριστική απόφαση παραμονής του Ίβιτς στην άκρη του πάγκου.

Παίκτες με τα χαρακτηριστικά των... συμπαικτών του

Για τους Μάτος και Σάχοφ ο Ίβιτς γνώριζε πριν ακόμα μάθει αν θα παραμείνει στο τιμόνι των ασπρόμαυρων ενώ ο Τζαλμά ήρθε στη πορεία. Ο Βλάνταν Ίβιτς, αφού είδε να έρχονται ένας "Λίνο" για τα άκρα της άμυνας και ένας "Ίβιτς" για τη μεσαία γραμμή, συμφώνησε σε έναν "Βιεϊρίνια" για τα άκρα (Τζαλμά) και θέλει έναν "Κοντρέρας" στο κέντρο της άμυνας. Τα ονόματα δεν είναι τυχαία. Και, επαναλαμβάνω όπως τη τελευταία φορά που έγραψα με παράδειγμα τη φουρνιά που έφτασε να διεκδικεί πρωτάθλημα το 2010.

Ο Σέρβος τεχνικός θέλει παίκτες με τα χαρακτηριστικά που είχαν οι τότε συμπαίκτες του. Και σε αυτό δεν μπορεί να τον αδικήσει κανένας. Θέλει έναν παίκτη να... έχει το κεφάλι του ήσυχο στην άμυνα. Πείτε τον "βράχο", πείτε τον "χάμερ". Χρησιμοποιώ το "Κοντρέρας" διότι ο Χιλιανός ήταν σημείο αναφορά εκείνου του ΠΑΟΚ. Όλοι μιλούν για την ικανότητα του Τζαλμά στο "one vs one" ενώ ο Φάνης Γκέκας που τον είχε συμπαίκτη στη Τουρκία έκανε λόγο για τον τρόπο με τον οποίο τον τροφοδοτούσε.

Ο "ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ" ΠΑΟΚ

Αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να κλείσει και έναν κεντρικό αμυντικό πριν την έναρξη της προετοιμασίας, θα έχει όλη τη πρώτη φουρνιά μεταγραφών, η οποία θα δουλέψει από τις 22 Ιουνίου με φόντο την τρίτη προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Το ξέρω ότι είναι πάρα πολύ νωρίς αλλά ας βάλουμε από τώρα εντός των τεσσάρων γραμμών του αγωνιστικού χώρου τον ΠΑΟΚ που ίσως δούμε σε έξι εβδομάδες.

Γλύκος, Μάτος, νέος κεντρικός αμυντικός, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Τζιόλης, Τσίμιροτ, Τζαλμά, Σάχοφ, Ροντρίγκες, Αθανασιάδης. Επαναλαμβάνω, είναι πολύ νωρίς. Αφήνω εκτός 11άδας τόσο τον Μακ όσο και τον Κάτσε, που δεν ξέρει κανείς αν θα έχουν φέρει πρόταση μέχρι τότε. Μη ξεχνάμε πως ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κρατήσει με νύχια και με δόντια τον Λούκας πέρυσι, ο οποίος "καθάρισε" το πρώτο ματς με την Σπάρτακ Τρνάβα και μετά πήγε στη Λα Κορούνια.

Αυτούς ψάχνει

Ο ΠΑΟΚ (πλην των Μάτος, Σάχοφ, Τζαλμά και του κεντρικού αμυντικού) θα αναζητήσει έναν τερματοφύλακα, ίσως έναν ακόμα κεντρικό αμυντικό, έναν ανασταλτικό μέσο, έναν επιτελικό μέσο και έναν επιθετικό.

Για την επίθεση, "παίζει" και ο Ιμπραχίμα Μπαλντέ που μένει ελεύθερος από την Κουμπάν Κράσνονταρ, έτσι ώστε μαζί με τον Αθανασιάδη και τον Κουλούρη να είναι η τριάδα. Για την άμυνα "κυκλοφορούν" τα ονόματα των Τόνι Σούντζιτς της Στουτγάρδης (που υποβιβάστηκε) και Μάρκο Αντρεόλι της Ίντερ, που βρέθηκε για ένα χρόνο δανεικός στην Σεββίλη αλλά τραυματίστηκε στον αχίλλειο τένοντα και έχασε την σεζόν.

Και να θυμάστε πως οι κρίσιμες ημερομηνίες είναι η 15η Ιουλίου και η 3η Αυγούστου. Στις 15 Ιουλίου ο ΠΑΟΚ θα ξέρει ποια ομάδα θα βρεθεί στο δρόμο του για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και στις 3 Αυγούστου θα έχει δώσει τα παιχνίδια του Γ' προκριματικού και θα ξέρει αν έχει πάρει στα πλέι οφ του Τσάμπιονς ή του Γιουρόπα Λιγκ. Αν ο ΠΑΟΚ φτάσει στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Μίχελ θα ενεργοποιήσει άλλες λίστες...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το... ποντάρισμα του ΠΑΟΚ
Στα πρότυπα Λίνο και Ίβιτς

News 24/7

24MEDIA NETWORK