Ψάχνει δεύτερο restart ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει μετά τη διακοπή αφήνοντας πίσω το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και αναζητά ένα νέο σερί νικών. Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για τη νέα επανεκκίνηση του Δικεφάλου και τον Ηρακλή που απειλεί.

Ψάχνει δεύτερο restart ο ΠΑΟΚ

Όπως στα τέλη Αυγούστου, έτσι και στις αρχές Οκτωβρίου, ο ΠΑΟΚ μπήκε στη διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων έχοντας ηττηθεί στο τελευταίο παιχνίδι, και ο Ιγκόρ Τούντορ ευελπιστεί να δει την ομάδα του να αντιδρά όπως τότε, με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Τα δεδομένα είναι διαφορετικά, η "υφή" των αγώνων έχει κοινά χαρακτηριστικά, αλλά η ουσία είναι πως το σακούλι, σε σχέση με αυτό των "τριών του ΠΟΚ" είναι το πιο άδειο. Και μη νομίζει κανείς πως ο ΠΑΟΚ πηγαίνει με τη λογική του "πάμε και ο,τι γίνει, χωρίς άγχος για το αποτέλεσμα διότι η χρονιά είναι μεταβατική". Είναι κάτι που Σαββίδης και Τούντορ έχουν αποφασίσει πως δεν ισχύει.

Υπάρχουν κάποια δεδομένα, μετά το πέρας των έξι αγωνιστικών, τα οποία δεν μπορούν να μείνουν ασχολίαστα, και ο ΠΑΟΚ καλείται να δείξει ποια από αυτά μπορούν να ανατραπούν και ποια να διατηρηθούν.

Ο ΠΑΟΚ κράτησε ανέπαφη την εστία του μόλις στα δυο από τα έξι παιχνίδια. Στα τέσσερα ματς στα οποία δέχθηκε το γκολ, σε όλα το δέχθηκε πρώτος. Δυο φορές ανέτρεψε το σκορ και μια φορά απλά μείωσε και μια δεν σκόραρε.

Και τώρα ο Ηρακλής

Όλα αυτά είναι αριθμοί, που κρύβουν όμως και... ψυχολογία. Ο ΠΑΟΚ έχει μόνο μια "καθαρή" νίκη, αν και στα πέντε από τα έξι παιχνίδια που έδωσε, μπαίνοντας στο γήπεδο, πήρε τα ινία, έκανε εκείνος παιχνίδι και φάσεις. Ακόμα και στο παιχνίδι που "στράβωσε" με το "καλημέρα", είχε πολλές ευκαιρίες να ισοφαρίσει στο πρώτο μέρος, πριν μπει στο δεύτερο ημίχρονο, που ξεκίνησε και αυτό "στραβά" με αυτογκολ και αποβολή.

Οι δυο ανατροπές με διαφορά τεσσάρων ημερών ήταν διαφορετικές ως προς τον τρόπο. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ είχε "παράσταση νίκης" στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ενώ στο Περιστέρι, οι ασπρόμαυροι έκαναν "κοιλιά" και πήραν το "διπλό" με δυο στημένες φάσεις, σε ένα ματς ψυχολογίας. Βαθμολογικά, έτσι όπως είναι τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ, αυτή η νίκη στο Περιστερί...τον σώζει από πολλά. Για σκεφτείτε να έμπαινε στη διακοπή με ήττα από τον Ολυμπιακό, -11 από τη κορυφή και -8 από τον Παναθηναϊκό...

Όπως στις αρχές Σεπτέμβρη, μετά την ήττα από τον ΠΑΣ, έτσι και τώρα, μετά την δεύτερη φετινή του ήττα, ο ΠΑΟΚ ψάχνει το restart. Τότε, το κλίμα ήταν εντελώς διαφορετικό. Δυο ημέρες μετά το πατατράκ στη λίμνη, ήρθε ο Μπερμπάτοφ, με το δεκαήμερο της διακοπής να περνάει σχεδόν... πανηγυρικά, και το παιχνίδι με τη Βέροια ήρθε και του... έκατσε κουτί.

Και τώρα έχει εκτός έδρας παιχνίδι, αλλά στη Βέροια, ο ΠΑΟΚ έπαιξε μπροστά σε 3.500 φιλάθλους του, ενώ τώρα στο Καυταντζόγλειο θα παίξει μπροστά σε τουλάχιστον 15.000 Ηρακληδείς, που περιμένουν πως και πως αυτό το παιχνίδι. Και όχι μόνο αυτοί, αλλά και ολόκληρος ο Ηρακλής. Ο Παναθανασάκης είπε στον Σαββίδη "θα σε πληγώσουμε", οι παίκτες του Ηρακλή θέλουν νίκη με τρία και τέσσερα γκολ, στη μπουτίκ τυπώθηκαν μπλουζάκια "όλη η πόλη είναι μπλε".

Δεν τον παίρνει κι άλλη απώλεια

Αυτή τη φορά, ο Τούντορ προέρχεται από... κάρβουνα και πηγαίνει σε κάρβουνα. Βαθμολογικά, τον ΠΑΟΚ δεν τον "παίρνει" για απώλεια, αν θέλει να περιμένει τον Παναθηναϊκό με στόχο για τον φτάσει σε απόσταση αναπνοής. Τον Παναθηναϊκό, που ακόμα απορώ το πως κάποιοι φίλοι του ΠΑΟΚ, στα live chat που κάναμε τελευταία, να τον θεωρούν "ξεγραμμένο" και να λένε πως ο ΠΑΟΚ έχει "την δεύτερη θέση στο τσεπάκι του". Η μέχρι τώρα διαφορά του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, πλην του διαφορετικού προγράμματος (διότι ο ΠΑΟΚ κλείνει τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και ο Παναθηναϊκός τα αρχίζει με τον ΠΑΟΚ) είναι μια, και σοβαρή. Ο Παναθηναϊκός έχει νικήσει και στις κακές του μέρες. Ο ΠΑΟΚ, τις δυο πρώτες, τις πλήρωσε, και θα τις κουβαλά για καιρό αν δεν κάνει σερί νικών.

Αυτή τη φορά, ο Τούντορ δεν έχει τον Μπερμπάτοφ "φρέσκο" εντός ομάδας και χωρίς αγωνιστικό ρυθμό. Τον έχει έτοιμο και "ισότιμο" με τους υπόλοιπους όσον αφορά τον βαθμό αγωνιστικής ετοιμότητας. Έχει τον Λέοβατς που τον στερήθηκε στα τρία τελευταία ματς. Και αναφέρω αυτούς τους δυο διότι ο Μπερμπάτοφ είναι... ο Μπερμπάτοφ, και ο Λέοβατς ήρθε με τη ταμπέλα του βασικού στην αριστερή πλευρά. Βάλε και λίγο τον ντεφορμέ τελευταία Κάτσε, και τα σκαμπανεβάσματα του Πέλκα, εκεί που όχι μόνο "αντί" του δεν έχει βρεθεί μέχρι τώρα, αλλά και πάνω που ο Κροάτης τεχνικός σκέφτηκε να παίξει το "χαρτί" Ροντρίγκες, ο Αφρικανός θα χρειαστεί δεξιά λόγω ταυτόχρονης απουσίας Κίτσιου-Κωνσταντινίδη.

Και όλα αυτά, σε μια έδρα στην οποία ο ΠΑΟΚ έχει να κερδίσει για το πρωτάθλημα από τότε που στα Ελληνικά ραδιόφωνα έπαιζε ως χιτ το "πριν τελειώσουμε, τελειώνει η τηλεκάρτα". Η ποια; Η τηλεκάρτα, που μη σας πω πως κάποιοι αναγνώστες δεν την έχουν προλάβει...

ΥΓ: Και να μη ξεχάσω... Είπαν, στην αρχή " Και μη νομίζει κανείς πως ο ΠΑΟΚ πηγαίνει με τη λογική του "πάμε και ο,τι γίνει, χωρίς άγχος για το αποτέλεσμα διότι η χρονιά είναι μεταβατική". Είναι κάτι που Σαββίδης και Τούντορ έχουν αποφασίσει πως δεν ισχύει..." Και δεν ισχύει διότι ο ίδιος ο Τούντορ έβαλε ψηλά τον πήχη, δείχνοντας πίστη και στο υλικό και στις δυνάμεις του. Ο Κροάτης, σε συζήτησή του με τον Ιβάν Σαββίδη πριν το παιχνίδι με την ΑΕΚ, είχε πει στον μεγαλομέτοχο του Δικεφάλου πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει στα ματς με ΑΕΚ (Μ), Ατρόμητο (Ε), Ολυμπιακό (Μ), Ηρακλή (Ε), Παναθηναϊκό (Μ) και Αστέρα (Ε) 15 με 18 βαθμούς. Πλέον το 15 είναι το "ταβάνι" μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό... Η "κόκκινη γραμμή" μπαίνει στους 11-12 βαθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γρήγορος ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο

Χωρίς οπαδούς του ΠΑΟΚ το ντέρμπι με τον Ηρακλή

News 24/7

24MEDIA NETWORK