Τα "χειρουργεία" δεν "νομιμοποιούνται" με τον Χιου Ντάλας

Από την αποθέωση της περσινής ΚΕΔ στη Γ.Σ. της ΕΠΟ, στον Χιου Ντάλας και τις επιλογές Σαρρή. Από τον Μπριάκο και τους… Κορίνθιους, στον "υποβιβασμό" του Παπακωνσταντίνου. Ο Άρης Ασβεστάς αναζητεί τη σκοπιμότητα των αλλαγών σε ομοσπονδία και διαιτησία.

Τα "χειρουργεία" δεν "νομιμοποιούνται" με τον Χιου Ντάλας

Η επιλογή του Χιου Ντάλας ως αρχιδιαιτητή των δύο επαγγελματικών πρωταθλημάτων της χώρας, μου έχει γεννήσει αρκετά ερωτήματα και περιμένω πώς και πώς μία από αυτές τις ωραίες συνεντεύξεις Τύπου που δίνει ο Γιώργος Σαρρής, όπου απαντάει στα πάντα με πειστικότητα, σαφήνεια και ατράνταχτα επιχειρήματα, ώστε να πάρω κι εγώ τις απαντήσεις μου (αν και μεταξύ μας, μία έδωσε, τα πήγε… περίφημα και δεν νομίζω να δώσει άλλη στη ζωή του…).

Το πρώτο ερώτημα είναι: τελικά η προηγούμενη ΚΕΔ ήταν καλή ή όχι; Διότι θυμάμαι στην τελευταία Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ να αποθεώνεται η δουλειά του Δούρου, του Μπριάκου και της υπόλοιπης παρέας. Μέλι έσταζαν οι πρόεδροι των Ενώσεων για τη δουλειά που γίνεται και η οποία –λέει- καθρεπτιζόταν και στο γήπεδο! Ο Γιώργος Σαρρής συμφωνούσε και έπλεκε και αυτός το εγκώμιο, αλλά όπως χαρακτηριστικά έλεγε "δεν αντέχω άλλο αυτό που γίνεται μετά από κάθε αγωνιστική".

Επειδή, λοιπόν, δεν άντεχε άλλο ανακοινώσεις, γκρίνιες, φωνές και σαματά (για την κατά τ’ άλλα… καλή διαιτητική χρονιά), είπε στηSuperLeagueνα βρει η ίδια έναν ξένο αρχιδιαιτητή και στηFootballLeagueεπίσης να διαλέξει η ίδια έναν Έλληνα. Ή τουλάχιστον έτσι ξέραμε, τόσο εμείς οι δημοσιογράφοι, όσο και η μεγάλη και η μικρή λίγκα…

"Καταλάβατε λάθος"

Όμως εκ του αποτελέσματος, αποδείχτηκε ότι όλοι καταλάβαμε λάθος. Μόνος του ο Σαρρής έψαξε για αρχιδιαιτητή, βρήκε τον Σκωτσέζο Χιου Ντάλας και τον ανακοίνωσε στις δύο λίγκες. Φημολογείται ότι μέσα στο Δ.Σ. ο Αγραφιώτης και ο Καλογιάννης έμειναν… κάγκελο (αν και δεν ξέρω κατά πόσο πρέπει να το πιστέψουμε αυτό)!

"Μα, άλλα μας είχες πει" ο ένας, "μα, εμείς θέλαμε να σου ζητήσουμε λίγο χρόνο" ο άλλος, "και τι θα πω τώρα στις ομάδες" ξανά ο πρώτος και πάει λέγοντας. "Καταλάβατε λάθος", τους είπε ο Σαρρής και επικαλέστηκε –λέει- τον κανονισμό, ότι η ΕΠΟ είναι αυτή που αποφασίζει…

Και εντάξει εμείς, οι δημοσιογράφοι. Πες ότι είχαμε λάθος πληροφόρηση. Άραγε, ο Γιάννης Μώραλης μέχρι πρότινος, ο Αγραφιώτης και ο Καλογιάννης εσχάτως, είναι τόσο χαζοί που δεν είχαν καταλάβει; Είναι αλήθεια βέβαια ότι οι λίγκες καθυστερούσαν και τα χρονικά περιθώρια είχαν στενέψει. Αλλά γιατί ο Σαρρής δεν έλεγε από την αρχή ξεκάθαρα να μην ασχοληθούν οι λίγκες και ότι θα βρει τον ξένο αρχιδιαιτητή μόνος του; Τώρα ανακάλυψαν όλοι τον… κανονισμό;

Τα "χειρουργεία" δεν "νομιμοποιούνται" με τον Χιου Ντάλας

Η περίπτωση Μπριάκου και οι "νέοι"

Στην περίπτωση του Θανάση Μπριάκου πέσαμε όλοι έξω, παρά το γεγονός ότι είχαμε πλήρη γνώση (και την είχαμε καταγράψει) ότι ασκούνται διάφορες πιέσεις για να διατηρηθεί στην ΚΕΔ. Θεωρούσαμε δεδομένο, ωστόσο, ότι θα "φαγωθεί". Τα κατάφερε όμως το θηρίο! Δεν θα κάνει βέβαια πλέον ορισμούς, ούτε θα παίρνει αποφάσεις, αλλά θα αναλάβει να εκπαιδεύσει και να επιμορφώσει τους νέους διαιτητές, τα φυντάνια, τους διαιτητές του μέλλοντος, τα ταλέντα!

Η ερώτηση που προκύπτει είναι η εξής: τόσο εξαιρετικό, τόσο θεάρεστο ήταν τα δύο τελευταία χρόνια το έργο του Μπριάκου που έπρεπε σώνει και καλά (και με ανένδοτο τον Σαρρή) να μπει και στη νέα ΚΕΔ; Και αν έκανε τόσο εξαιρετική δουλειά, γιατί του αλλάζεις πόστο; Γιατί τον βάζεις υπεύθυνο ανάπτυξης, μια θέση που την κατάργησε πέρσι η ΕΠΟ, μόνο και μόνο για να "φαγωθεί" τότε ο Βασάρας;

Η Κόρινθος πάντως δεν έμεινε παραπονούμενη! Ο Δούρος έφυγε, ο Γκρούτσης ήρθε! Πολλοί βέβαια θα πουν… ποιος είναι ο Γκρούτσης; Ο Γκρούτσης είχε θητεύσει ξανά στην ΚΕΔ, για δύο χρόνια, επί Ψυχομάνη στην προεδρία. Τρομερή και εκείνη η ΚΕΔ, άφησε έργο… Έργο τέχνης, για την ακρίβεια!

Ο Γκρούτσης, λοιπόν, εκτός από ένα ταξί, έχει και θέση στην επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣ Κορίνθου. Πέρσι τον Ιούνιο, μάλιστα, είχε καταγγείλει απειλητικά τηλεφωνήματα, με τα οποία απειλούσαν τον ίδιο (ότι θα τον δείρουν) και το ταξί του (ότι θα το κάψουν) αν δεν σταματούσε να ανακατεύεται με τις εκλογές της Ένωσής του. Ότι ανακατευόταν με τις εκλογές (ενώ οι διαιτητές απαγορεύεται), το έλεγαν κι άλλοι στην Κόρινθο, πάντα της αντίπαλης παράταξης φυσικά…

Στη νέα ΚΕΔ μπήκε και ο Φραγκίσκος Σωμαρακάκης, 49 ετών, περιφερειακός υπεύθυνος της ΕΠΟ για θέματα διαιτησίας, διατελέσας και ταμίας στον ΣΑΔ του Βαρούχα. Στην πραγματικότητα, ο Σωμαρακάκης είναι στην ΚΕΔ από τον Φλεβάρη του 2012, αλλά προσέξτε: εθελοντικά! Το έχετε ξανακούσει αυτό; Σε αντίθεση δηλαδή με τα άλλα μέλη της ΚΕΔ που έπαιρναν 3,4 ή και 5 χιλιάρικα το μήνα, ο Σωμαρακάκης –σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής- προσέφερε τις υπηρεσίες του αμισθί! Ποιος έκανε την εισήγηση τότε; Ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΔ… Γιώργος Σαρρής!

Τα "χειρουργεία" δεν "νομιμοποιούνται" με τον Χιου Ντάλας
INTIME SPORTS

Μια σωστή απόφαση

Για να λέμε όμως και τα καλά, η ΕΠΟ πήρε μια απόφαση που ήταν σωστή: να μην πειράξει τώρα τους πίνακες διαιτητών, αλλά να αφήσει τον Χιου Ντάλας να τους δει, να τους αξιολογήσει και να αποφασίσει εκείνος το ποιους θα "κόψει" κατά τον Δεκέμβρη ή Γενάρη.

Είναι σαφές ότι αν "έκοβε" διαιτητές τώρα, θα "έκοβε" όποιους του υποδείκνυαν οι διάφοροι… "γνώστες" γύρω-γύρω, αφού ο άνθρωπος δεν έχει ιδέα. Και δεν θέλω να πιστεύω ότι ο Σκωτσέζος ήρθε στη χώρα μας για να του υποδεικνύουν τι θα κάνει…

Ο Μανωλιός…

…Έβαλε απλώς τα ρούχα του αλλιώς! Ή να πούμε καλύτερα… άλλαξ’ ο κολιές και έγινε βραχιόλι! Πάντως, σοβαρή και λογική εξήγηση για τις αλλαγές που έγιναν στο προεδρείο της ΕΠΟ, δεν μπορείς να βρεις!

Ο Βούρβαχης στη θέση του Παπακωνσταντίνου ως αναπληρωτής πρόεδρος. Ο Παπακωνσταντίνου στη θέση του Βούρβαχη ως β’ αντιπρόεδρος. Ο Τοπολιάτης στη θέση του Γαβριηλίδη ως γ’ αντιπροέδρος. Ο Δημητρίου στη θέση του Τοπολιάτη ως ταμίας.

Γιατί έγιναν όλα αυτά, είναι ακατανόητο! Οι "κακές γλώσσες" λένε ότι ο Παπακωνσταντίνου ήθελε να υποχωρήσει λίγο… πιο πίσω σε αξίωμα, επειδή είχε στοχοποιηθεί ο ίδιος, ενώ και το μαγαζί του είχε γίνει στόχος επιθέσεων.

Δηλαδή, πηγαίνοντας δυο… θέσεις πίσω, παύει να στοχοποιείται; Θα πάψει να αποτελεί στόχο αυτών που τον κυνηγούν; Τι ακριβώς αλλάζει, δηλαδή; Άλλωστε, θα πάψει να αποτελεί δεξί χέρι και στενό συνεργάτη του Σαρρή; Ξαφνικά ο Σαρρής θα συνεργάζεται μόνο με τον Βούρβαχη και όχι με τον Παπακωνσταντίνου; Πραγματικά ακατανόητο…

Οι προθέσεις…

Το μεγαλύτερο ερώτημα απ’ όλα, ωστόσο, είναι το εξής: Ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις της ΕΠΟ για όλες αυτές τις αλλαγές στο προεδρείο του Δ.Σ. και στην ΚΕΔ; Πολλοί λένε ότι όλα αυτά έχουν να κάνουν με την εισαγγελική έρευνα Κορέα για την πιθανή ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο, που αναγκάζει την ΕΠΟ να θέλει να βγάλει προς τα έξω ένα διαφορετικό πρόσωπο, λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η "παρέλαση" των υπόπτων στο κτίριο της Εισαγγελίας στην Ευελπίδων.

Όμως πραγματικά: αν είναι έτσι, τι πιστεύουν στην ομοσπονδία και στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα ότι θα γλιτώσουν, φέρνοντας τον Χιου Ντάλας ή βγάζοντας τον Παπακωνσταντίνου από αναπληρωτή πρόεδρο; Τι θα αποφύγουν; Ό,τι είναι να γίνει σε αυτή την υπόθεση, θα γίνει! Όποιος έχει κάνει λαμογιές, θα υποστεί τις συνέπειες. Όποιος είναι καθαρός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα…

Μέχρι τότε, ένα είναι δεδομένο: καλύτερα ο Χιου Ντάλας από οποιονδήποτε άλλον στην ελληνική διαιτησία, όπου ουδείς απολαμβάνει την έξωθεν καλή μαρτυρία. Αρκεί να αφήσουν τον Σκωτσέζο ελεύθερο να δουλέψει!

Τα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν μόνο με έναν ξένο αρχιδιαιτητή, μέσα σε ένα σάπιο σύστημα. Με τον Χιου Ντάλας, τα "χειρουργεία" δεν πρόκειται να νομιμοποιηθούν, ούτε γίνονται αποδεκτές προσεγγίσεις του τύπου… "φέραμε ξένο αρχιδιαιτητή, άρα δεν δικαιούστε να φωνάζετε".

Όποιος όμως του βάζει εμπόδια και τρικλοποδιές, είναι ξεκάθαρα εχθρός του ποδοσφαίρου, κάτι που δυστυχώς χαρακτηρίζει πολλούς από αυτούς που δραστηριοποιούνται στο χώρο…

Διαβάστε ακόμη:

Όλο το παρασκήνιο της επιλογής του Χιου Ντάλας

Σχόλιο Κώστα Κεφαλογιάννη: Ο πειραματισμός με τον Ντάλας και η παρωδία

News 24/7

24MEDIA NETWORK