Φάκελος Εθνική ομάδα: Συγγνώμη που δεν τους έχω εμπιστοσύνη

Ο Δημήτρης Καρύδας σχολιάζει την κλήρωση της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ του 2015 και ξεκαθαρίζει πως η τύχη της "επίσημης αγαπημένης" θα κριθεί από ορισμένες διασφαλίσεις της ομοσπονδίας και του Φώτη Κατσικάρη.

Φάκελος Εθνική ομάδα: Συγγνώμη που δεν τους έχω εμπιστοσύνη

Δεν μπορεί κάποιος να έχει παράπονο από την κληρωτίδα της FIBA. Και σε συμπαθητικό όμιλο μας έριξε και στον δεύτερο γύρο ο όμιλος που διασταυρωνόμαστε θα είναι λογικός. Άρα, οι οιωνοί για το Ευρωμπάσκετ 2015 είναι θετικοί. Άλλωστε από ποια αφετηρία ξεκινάμε; Εφόσον πιστέψουμε τους υπερβατισμούς και τις φανφαρόνικες τοποθετήσεις του Γιώργου Βασιλακόπουλου πάμε να διεκδικήσουμε μετάλλιο. Οι πιο ρεαλιστές βλέπουμε λίγο διαφορετικά τα πράγματα για την εθνική του μπάσκετ. Ξεκινάμε από πολύ χαμηλά, έχουμε αποτύχει πέντε σερί καλοκαίρια και στην κλήρωση του Ευρωμπάσκετ για πρώτη φορά μετά από μια εικοσαετία (ίσως και περισσότερο) βρεθήκαμε έξω από τα δύο πρώτα γκρουπ δυναμικότητας.

Κανονικά πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι. Η αλήθεια όμως είναι μια και δεν έχει να κάνει με τη χθεσινή κλήρωση στη Ντίσνεϊλαντ. Μπορεί ο Μίκυ και ο Γκούφυ να μας… χαμογέλασαν αλλά το θέμα είναι το επόμενο καλοκαίρι ποια Ντισνεϊκή φιγούρα θα διαλέξουμε…

Του καλότυχου και πάντοτε τυχεράκια Γκαστόνε ή του Ντόναλντ, του ξάδελφού του, που δεν έχει στον ήλιο μοίρα και μάταια περιμένει την… κληρονομιά του θείου Σκρουτζ; Την Τρίτη (8/12) ήμασταν ολίγο από… Γκαστόνε!

Αλλά μέχρι το καλοκαίρι ο δρόμος είναι μακρύς και νομίζω ότι η τύχη της Εθνικής δεν θα κριθεί από το αποτέλεσμα της κλήρωσης αλλά από το… μέτρημα! Εφόσον στο καλοκαιρινό προσκλητήριο του Κατσικάρη μετρηθούμε όλοι και ακουστούν μόνο "παρών" τότε ναι, θα βρούμε τρόπο να την εξαργυρώσουμε την κλήρωση και το θετικό της αποτέλεσμα. Είναι νωρίς να κάνουμε υποθέσεις εργασίας αφού τους περισσότερους παίκτες περιμένει μια μακριά σεζόν και οι τραυματισμοί καραδοκούν. Είναι αργά όμως για να μιλάμε για άλλα ζητήματα που δεν άπτονται της φυσικής κατάστασης των παικτών.

Φάκελος Εθνική ομάδα: Συγγνώμη που δεν τους έχω εμπιστοσύνη
INTIME SPORTS

Η ομοσπονδία πρωτίστως αλλά και ο ίδιος ο Κατσικάρης οφείλουν από αύριο κιόλας να διασφαλίσουν το συντομότερο δυνατόν:

1. Την παρουσία του Βασίλη Σπανούλη που πολλοί τη θεωρούν δεδομένη αλλά εδώ ανοίγονται δύο ξεχωριστά εδάφια. Ο Σπανούλης δείχνει στη φετινή σεζόν πολύ φρέσκος και πολύ ξεκούραστος και ίσως ξανασκεφτεί τα πράγματα και τα μετρήσει λίγο διαφορετικά όσον αφορά στη "δεδομένη" για πολλούς επιστροφή του στην εθνική. Καλό είναι να τα πουν από τώρα οι δύο πλευρές. Για το δεύτερο εδάφιο διαβάστε παρακάτω.

2. Μορατόριουμ ομοσπονδίας - Ολυμπιακού. Δεν υπάρχει λόγος να ξαναγίνουμε μάρτυρες σκηνικών όπως αυτά του περασμένου καλοκαιριού. Αλλά για να υπάρξει εκεχειρία πρέπει να υπάρξει οποιαδήποτε μορφή καλοπροαίρετης επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών. Και από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω κάτι τέτοιο δημιουργεί αλλεργικές παρενέργειες στους ανθρώπους της ομοσπονδίας.

3. Στενή επαφή και φουλ πρέσινγκ στους παίκτες του ΝΒΑ. Από τη στιγμή που ο Αντετοκούνμπο, ο Παπανικολάου και ο Καλάθης έχουν διαβεί τον Ατλαντικό τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Και στο ΝΒΑ οι ιδιοκτήτες των ομάδων βλέπουν τη συμμετοχή των παικτών τους σε διοργανώσεις τύπου ΝΒΑ περίπου σαν… καταναγκαστικά έργα σε πειρατική γαλέρα. Για να μην βρεθούμε μπροστά σε τίποτε απρόσμενα απαγορευτικά καλό είναι να αρχίσουν τα ταξίδια προς το Χιούστον, το Μιλγουόκι και το Μέμφις.

Φάκελος Εθνική ομάδα: Συγγνώμη που δεν τους έχω εμπιστοσύνη
INTIME SPORTS

4. Επαναπροσέγγιση του Κουφού. Όσοι ξέραμε τον παίκτη και τι είχε ειπωθεί στην Αμερική τον περασμένο Φεβρουάριο ξέραμε ότι οι πιθανότητες να έρθει στην Ελλάδα για την εθνική ήταν ελάχιστες. Ξέραμε και το σενάριο σε περίπτωση που έλεγε "όχι". Ολίγον κλισέ αλλά καλό για να το πιστέψουν οι ιθαγενείς. Ο προδότης ή το παλιόπαιδο, ο κακός ενδιάμεσος μάνατζερ που μας πούλησε κλπ. Η αλήθεια είναι ότι από το 2009 ο Κουφός έχει πάψει να είναι ζεστός με την εθνική και το ξέρουν καλά στην ομοσπονδία αφού γνωρίζουν και όσα ειπώθηκαν τότε στην Πολωνία από τον ίδιο τον παίκτη και πρόσωπα του στενού οικογενειακού του κύκλου.

Στο φέουδο του Βασιλακόπουλου όλα είναι δεδομένα. Και οι... υπήκοοι - παίκτες αντιμετωπίζονται περίπου σαν πολίτες τρίτης κατηγορίας που είναι υποχρεωμένοι να παίζουν στην εθνική με κάθε συνθήκη. Του κανόνα εξαιρούνται μόνο δύο παίκτες που ανήκουν σε άλλη διάσταση και κατηγορία: Σπανούλης και Διαμαντίδης.

Για να μην ξύνουμε πληγές και να μην ρίχνουμε αλάτι σε ανοιχτά τραύματα χρήσιμο είναι αφού τον Κουφό τον έχουμε ανάγκη και το ξέρουμε να τον προσεγγίσουμε από τώρα, να λυθούν οι παρεξηγήσεις και αυτό μπορεί να το κάνει μόνο ο Κατσικάρης αυτοπροσώπως και κανένα στέλεχος της ομοσπονδίας. Συγνώμη που δεν τους έχω εμπιστοσύνη αλλά με τους χειρισμούς τους η εθνική μόνο χάνει παίκτες.

Εφόσον όλα αυτά γίνουν και γίνουν σωστά, εφόσον το προσκλητήριο στο Καρπενήσι ή όπου αλλού δεν έχει απόντες λόγω… ανοργανωσιάς ή ατυχίας τότε είναι πολύ πιθανό να δούμε μια Εθνική που θα μας θυμίσει τα καλύτερα μας χρόνια. Διαφορετικά στην επόμενη κλήρωση του Ευρωμπάσκετ θα είμαστε παρέα με την άγονη γραμμή της Ευρώπης και θα αναπολούμε χαμένα κλέη και μέρες δόξας. Συνεπώς, η κλήρωση είναι καλή, αν καταφέρουμε να λύσουμε τα εσωτερικά μας ζητήματα διαφορετικά με όποιον και να παίζαμε θα ήταν ένα και το αυτό.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλιο Τάσου Μαγουλά: Οι ΝΒΑers και δύο πουκάμισα με 20 δολάρια

Το πρόγραμμα της Εθνικής στον όμιλο του Ζάγκρεμπ

Ανοικτός ο δρόμος για την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ

News 24/7

24MEDIA NETWORK