Και το τραγούδι ξαναρχίζει

Ο Δημήτρης Κριτής γράφει για τον Παναθηναϊκό που επέστρεψε στο επίκεντρο των συζητήσεων με θετικές αφορμές.

Και το τραγούδι ξαναρχίζει

Δεν έχει προηγούμενο και πολύ δύσκολα θα έχει και επόμενο -τουλάχιστον σε χειμωνιάτικο μεταγραφικό παζάρι- αυτό που έκανε τον φετινό Γενάρη ο Παναθηναϊκός. Εννιά προσθήκες (με τον Λέτο που αναμένεται να περάσει ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει φαρδιά πλατιά την επιστροφή του) δεν είναι κάτι συνηθισμένο μεσούσης της σεζόν, όπου οι ομάδες επεμβαίνουν απλά διορθωτικά στο ρόστερ.

Ήταν τόσο "ανορθόγραφος" ο Παναθηναϊκός ώστε να πλησιάσει σε διψήφιο αριθμό επεμβάσεων; Συνδυασμός ήταν, ανισορροπίας στο έμψυχο δυναμικό και ανάγκης προσαρμογής στα αναθεωρημένα αγωνιστικά πλάνα, επιτακτικής ανάγκης για ποιοτική αναβάθμιση, αναπλήρωσης κενών όπως του Σάντσεθ, αλλά και προετοιμασίας του εδάφους για τις αποχωρήσεις του καλοκαιριού.

Κι όλα αυτά, ενώ η επωδός των ανθρώπων του "τριφυλλιού" ήταν "προσεγμένες κινήσεις και όχι μεταγραφές απλά για να γίνουν". Και η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει επιλογή που να εγείρει ερωτηματικά ως προς την χρησιμότητά της.

Προσθήκες ενδεκάδας

Ο Μέστο; Ούτε συζήτηση. Ο Μαμούτε; Αντι-Καρέλης με μοναδική ένσταση την υψηλή ρήτρα απόκτησης των δικαιωμάτων του, αλλά ουδείς πλέον βάζει το χέρι του στη φωτιά, ότι είναι απαγορευτική για τον Παναθηναϊκό!

Και το τραγούδι ξαναρχίζει

Οι Βιγιαφάνες, Μπουμάλ, Βλαχοδήμος, υπεραπαραίτητοι στην αγωνιστική αλλαγή πλεύσης των "πρασίνων". Ο Ευανζελίστα; Με ελάχιστα λεπτά στο χορτάρι καθησυχάζει τις κραυγές αγωνίας για την απουσία οργανωτή στον χώρο της μεσαίας γραμμής και τοποθετεί ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων για την πρώτη μεγάλη κίνηση του καλοκαιριού, αυτή του μονιμότερου αντικαταστάτη του.

Και το τραγούδι ξαναρχίζει

Ο Μολέδο; Να, που πριν καλά καλά φορέσει τα πράσινα συζητάμε το ενδεχόμενο να πέσει στα βαθιά. Δύο μήνες χρειάζεται ο Σάντσεθ, περίπου έναν ο Τελάντερ, δύο ματς στο ποινολόγιο ο Κουτρουμπής και η ταυτόχρονη παρουσία Εσιέν και Πράνιτς κονταίνει απελπιστικά την τετράδα της άμυνας.

Και το τραγούδι ξαναρχίζει

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος επένδυση σε μία θέση που αναμένεται η αποχώρηση Κοτσόλη το καλοκαίρι και ο Λέτο εκτός κάθε συναγωνισμού, δεν υπακούει σε αυστηρά αγωνιστικά κριτήρια. Είναι κάτι πολύ παραπάνω και μακριά από συν, πλην, προσθαφαιρέσεις και κρίσεις, χωρίς ο Παναθηναϊκός να κρεμιέται από πάνω του όπως την περίοδο 2011-2012.

Και το τραγούδι ξαναρχίζει

Και μόνο το γεγονός, ότι τουλάχιστον έξι στους εννιά θέτουν άμεσα υποψηφιότητα για το αρχικό σχήμα λέει πολλά και γι’ αυτούς που αποκτήθηκαν, αλλά και για τις ως τότε ανάγκες του Παναθηναϊκού, που παραταύτα ωρίμαζε, προόδευε και μεγάλωνε…

Θέμα ποδοσφαιροκουβέντας

Κι εδώ που τα λέμε, είναι η μοναδική ομάδα της Superleague που συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή το καθολικό ενδιαφέρον, για το πρόσωπο που θα παρουσιάσει και τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά της. Επέστρεψε στο επίκεντρο των συζητήσεων με θετικές αφορμές, αμιγώς ποδοσφαιρικό και αγωνιστικό αντικείμενο και έφτιαξε ατμόσφαιρα ανάτασης της ελπίδας στις τάξεις των φίλων του.

Και μη γελιόμαστε, το "Απόστολος Νικολαΐδης" θα γεμίσει στο προσεχές παιχνίδι πρωταθλήματος με την Skoda Ξάνθη, όχι μόνο γι αυτούς που θα πατήσουν το χορτάρι, αλλά κυρίως για εκείνον που θα πάρει απλά θέση στη θύρα των επισήμων. Και δεν θα είναι κάποιος νέος επενδυτής, αλλά αυτός που θυμίζει την εποχή των επενδυτών, ένα σήμα κατατεθέν του "παραμυθιού" που δεν πρόλαβαν να απολαύσουν οι "πράσινοι" παρά τη διετία 2008-2010.

Μία περίοδο που τερματίστηκε άδοξα, διέψευσε τις προσδοκίες και τα όνειρα, συσσώρευσε εν τέλει δυσβάστακτα οικονομικά βάρη, αλλά δεν παύει να άφησε στον σύλλογο και μία παρακαταθήκη. Ποια είναι αυτή; Είναι η μοναδική περίοδος της σύγχρονης ιστορίας του που γέννησε τόσο έντονα συναισθήματα, είναι η εξαίρεση στον κανόνα του Παναθηναϊκού που "τρώει τα παιδιά του", των ποδοσφαιριστών που φεύγουν σιχτιρίζοντας και ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω τους, είναι ο Παναθηναϊκός που όσοι τον έζησαν θα έδιναν τα πάντα για να τον ξαναζήσουν, από τον Σισέ και τον Λέτο ως τον τελευταίο φροντιστή.

Γι’ αυτό θα βρίσκεται στο επίκεντρο ο Σεμπάστιαν Λέτο, γι’ αυτό θα διασχίσει με ψηλά το κεφάλι το χορτάρι και γι αυτό είναι μία μεταγραφή πολύ παραπάνω απ’ αυτές που προσφέρουν απλά ασίστ και γκολ. Γιατί το ποδόσφαιρο είναι συναίσθημα και πάντα -αργά η γρήγορα- τιμωρεί όσους το υπηρετούν με τους απρόσωπους κανόνες μιας ανώνυμης εταιρίας…

Και το τραγούδι ξαναρχίζει
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Και ο Γιάννης Αλαφούζος ως άλλος πρωταγωνιστής τηλεπαιχνιδιού, αφού εξάντλησε όλα τα περιθώρια στο 50-50, πήρε επιτέλους τη βοήθεια του κοινού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η ανάλυση του Μάκη Χάβου για τον Λούκας Βιγιαφάνιες στο Contra.gr

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Έρχεται την Τρίτη ο Λέτο

Αλαφούζος: "Οσο μας πολεμούν, μας πεισμώνουν!"

News 24/7

24MEDIA NETWORK